ELF Voetbal nieuwsbrief van 06-01-2023
PANNA! 72 eert GOAT Messi, over de miljoenen van CR7, interview met Gernot Trauner en méér!

Vorige maand bevestigde hij het nog maar eens op het WK in Qatar: Lionel Messi is de beste van allemaal. Oftewel: de GOAT! In de nieuwe PANNA!, nummer 72 alweer, een bijzonder verhaal over de Argentijnse superster. We zetten ook op een rijtje wat je kunt doen met de miljoenen van Cristiano Ronaldo, de tien best betaalde sporters van de wereld en we hadden een interview met Gernot Trauner van Feyenoord.


lees verder
Wie is Ismaël Doukouré, het target van Ajax én Feyenoord?

Verschillende media - waaronder 1908.nl - melden dat Ajax en Feyenoord een oogje hebben op Ismaël Doukouré. De verdediger is 19 jaar, komt uit Frankrijk en speelt uit Strasbourg. Maar wat is er nog meer bekend over Doukouré? ELF gaat op onderzoek uit! 

lees verder
Mark Verhoeven klopte Ajax met NEC: "Ik speelde Marc Overmars helemaal uit de wedstrijd"

De cijfers na negentig minuten spraken boekdelen: 2-0. NEC klopte Ajax op 8 september 1996 in eigen huis door doelpunten van Maurice Graef en Anton Janssen. Marc Overmars kreeg door toedoen van directe bewaker Mark Verhoeven geen poot aan de grond in De Goffert. De rechtsback blikt terug op dat duel en kijkt vooruit naar de confrontatie van komende zondag. "Ajax gaat het heel lastig krijgen."

lees verder
Van Maher tot Ospina: deze gezichten komt Ronaldo tegen in de Saudi Pro League

Cristiano Ronaldo heeft de overstap gemaakt naar de Saudi Pro League. Eerder schreef ELF al over oud-voetballers die ooit ook de overstap naar Saudi-Arabië maakte, maar welke spelers komt de Portugees nu eigenlijk tegen? Nou, niet de minste namen! ELF licht een aantal heel bekende namen uit. De 37-jarige Ronaldo wordt bijvoorbeeld teamgenoot van keeper David Ospina en spits Vincent Aboubakar, allebei ook al in de dertig.

lees verder
Interview Sparta-aanvoerder Adil Auassar: "Ik laat negatieve reacties mijn leven niet bepalen"

Adil Auassar draagt ook dit seizoen de aanvoerdersband van Sparta Rotterdam. De 36-jarige middenvelder is al druk bezig met zijn carrière na het voetbal en heeft al twee van zijn vier trainersdiploma's behaald. Tevens rondde hij de KNVB-opleiding af waarin communicatie, leidinggeven en training geven centraal stonden. "Ik wil écht heel graag trainer worden."

lees verder
Feyenoord aan kop! Hoe vaak wordt de winterkampioen ook écht kampioen?

Feyenoord gaat 2023 in als winterkampioen, met een voorsprong van drie punten op Ajax en PSV. Normaal gesproken eindigt de eerste seizoenshelft na een wedstrijd of zeventien - de helft van de competitie - maar door het WK 2022 werd al na veertien wedstrijden de winterstop ingelast. Komend weekend gaat de Eredivisie eindelijk weer verder. Tijd om eens te kijken naar die winterkampioenen: hoe vaak staan zij aan het einde van het seizoen met de titel in handen?

lees verder
Longread: Cody Gakpo: "Een bezoek aan Togo staat nog steeds hoog op mijn bucketlist"

Voor een transfersom, die kan oplopen tot vijftig miljoen euro, maakt Cody Gakpo zijn droom waar. De 23-jarige aanvaller tekent deze week een contract bij Liverpool. In ELF Voetbal nummer 6/7, via shop.elfvoetbal.nl nog altijd via deze link online te bestellen, hadden we een lang interview met de toen nog PSV-aanvoerder. Lees hieronder de volledige versie van het interview met de veertienvoudig Oranje-international over zijn roots en meer.

lees verder
Dit zijn de mogelijke vervangers van Gernot Trauner bij Feyenoord

Gernot Trauner raakte vorige week langdurig geblesseerd bij Feyenoord. Geluk bij een ongeluk is dat de Oostenrijkse verdediger anderhalve week voor de wintertransfermarkt opende zijn blessure opliep. Feyenoord kan dus - mocht het dat nodig achten - op zoek naar een (tijdelijke) vervanger voor Trauner. ELF zet een aantal haalbare opties op een rijtje en benoemt ook welke spelers het waarschijnlijk niet zullen worden.

lees verder
Ian Bustamante, Belgische China-expert: "Gouden tijden keren niet meer terug"

Bijna zes jaar was hij een succesvolle zaakwaarnemer op de Chinese voetbalmarkt. Ian Bustamante bracht diverse spelers onder bij de clubs uit de Super League. Tot de coronacrisis toesloeg. De Belg werkt nu weer vanuit Brussel en richt zich voorlopig op het begeleiden van jeugdspelers. "Ik weet bijna zeker dat de gouden tijden in China van het vorige decennium niet meer terugkeren."

lees verder