ELF Voetbal nieuwsbrief van 31-03-2023
PANNA! 74: Kudus on fire, strijder Quilindschy Hartman, Jeremie Frimpong en Daniëlle van de Donk

Hoppa! De nieuwe PANNA! is uit. Ook nummer 74 staat weer vol met leuke verhalen. PANNA!-lezer Luca heeft een interview met Feyenoord-talent Quilindschy Hartman, het prachtige verhaal van Ajax-ster Mohammed Kudus, eSporter Greenhopper streed met Brian Brobbey, Chanté-Mary Dompig vertelt hoe ze bij AC Milan terecht is gekomen en Bundesliga-held Jeremie Frimpong wil graag in Oranje vlammen. En uiteraard weer acht gratis superposters.


lees verder
Dit is Feyenoord-aanwinst Thomas van den Belt: een defensieve doelpuntenmachine

Thomas van den Belt is vanaf 1 juli 2023 speler van Feyenoord. De Zwollenaar speelt al sinds 2012 bij (de jeugd van) PEC, daarvoor speelde hij bij DOS Kampen. Zijn vader, Gerard, is geboren in Kampen en speelde tussen 1995 en 2001 voor PEC Zwolle. Leuke informatie, maar wat moeten Feyenoord-supporters nu écht weten over Van den Belt?

lees verder
Interview Jasper Schendelaar: "Er lag bij PEC Zwolle een duidelijk plan voor mij op tafel"

Bowie was voorbestemd als hulphond. De mini labradoodle, vernoemd naar popicoon David, heeft sinds afgelopen zomer echter Jasper Schendelaar als baasje. De doelman die een geweldig seizoen beleeft met PEC Zwolle en in zijn jeugd AZ verkoos boven Arsenal. De viervoeter zorgt ervoor dat de voormalig jeugdinternational elke dag met een fris hoofd start. "'s Ochtends rond half acht, acht uur maak ik de eerste wandeling. Heerlijk."

lees verder
7 voetballers die af en toe een gokje wagen

Inzetten op voetbal is een van de oudste en populairste vrijetijdsactiviteiten die spelers vreugde en opwinding brengt. Het is vooral populair onder professionele sporters die aan geld geen gebrek hebben.

lees verder
Oud-ploeggenoten over Martin Ödegaard: "Van de veertien dagen vakantie was hij tien dagen aan het trainen"

De laatste tien jaar hebben de nodige pareltjes de Nederlandse velden betoverd. Een van die goudklompjes was Martin Ödegaard. De Noorse middenvelder, die nu wekelijks uitblinkt bij Arsenal, kwam anderhalf jaar uit voor sc Heerenveen en twaalf maanden droeg hij het shirt van Vitesse. "Van de veertien dagen vakantie was hij tien dagen aan het trainen."

lees verder
Op deze manieren kan Feyenoord de blessure van Geertruida opvangen

Lutsharel Geertruida debuteerde afgelopen vrijdag in het Nederlands elftal tegen Frankrijk (4-0 nederlaag), maar raakte in die wedstrijd wel geblesseerd. Slecht nieuws voor Feyenoord, waar Geertruida dit seizoen sterkhouder is. De koploper is de verdediger vermoedelijk tot 23 april kwijt. Tot die tijd moet Feyenoord-trainer Arne Slot (een klein beetje) puzzelen in zijn verdediging. Die puzzel kan hij op een paar manieren neerleggen.

lees verder
Interview Wiljan Vloet: "Ik werk altijd met een stip aan de horizon"

Twintig jaar was Wiljan Vloet een vast gezicht in het profvoetbal. Hij werkte bij zeven betaald voetbalclubs als trainer, algemeen en/of technisch directeur of hoofd jeugdopleiding. Uitdagingen bij clubs als Ajax en Chelsea ketsten na een goed gesprek af. De zestigjarige Brabander zegde de voetbalwereld in 2018 vaarwel en tracht als operationeel directeur nu de Westerschelde Ferry nadrukkelijker in de markt te zetten. "In beide werelden draait het om de fanbeleving."

lees verder
Cupfighters: PSV stunt tegen Benfica

Na ‘De Kortste Weg naar Europa’ met bekerverhalen uit de jaren zestig, verschijnt binnenkort ‘Cupfighters’ over de KNVB Beker in de periode 1970-80. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op de mooiste verhalen uit onze cuphistorie en Europese belevenissen van de bekerwinnaars in die jaren. De website van ELF Voetbal biedt in de komende weken een voorproefje.

lees verder
Interview Go Ahead Eagles-verdediger Enric Llansana: "Na school gingen we naar het strand"

Enric Llansana zat vorig seizoen regelmatig op de bank bij Ajax 1. Maar op zoek naar meer speeltijd trok hij afgelopen zomer naar Go Ahead Eagles. Samen met vriendin Megan is de 21-jarige verdediger, geboren in Catalonië, helemaal ingeburgerd in Deventer. "Mijn familie verkoopt kaas op de markt: kan het Nederlandser?"

lees verder