ELF Voetbal nieuwsbrief van 02-06-2023
PANNA! 76 met de grootste transfermissers, interviews met twee PSV-parels, Memphis, Rensch en OranjeLeeuwin Casparij

De grootste transfermissers ooit. Een dubbelinterview met PSV-parels Johan Bakayoko en Ismael Saibari en we geven het woord aan Memphis Depay én aan Devyne Rensch. Dat komt allemaal aan bod in PANNA! 76 die zojuist is verschenen. Daarin ook volop aandacht voor het WK Vrouwen, een Q&A met OranjeLeeuwin Kerstin Casparij, een interview van PANNA!-lezer Jules met Sven Mijnans en de vette auto's van Cristiano Ronaldo.


lees verder
Deze spelers maken grote kans om te vertrekken bij Feyenoord

Over tien dagen gaat de zomerse transferperiode open. Van 12 juni tot 31 augustus staan alle voetbalsites vol met geruchten. Vorige week kwam voor Feyenoord al het belangrijkste transfernieuws naar buiten: Arne Slot bleef de club trouw en tekende zelfs bij. Toch zal het ook de komende maanden een drukke bedoening worden in Rotterdam. Zoals het een Nederlandse kampioensploeg betaamt is er volop interesse in de basiself.  

lees verder
Gemert-talent T-Shawn Illidge verdient transfer naar FC Den Bosch: "Mooie uitdaging, eerst nog de Gold Cup"

Een droom komt uit voor T-Shawn Illidge. De negentienjarige aanvaller uit Helmond trekt het shirt van FC Den Bosch aan. Na twaalf jaar verlaat hij VV Gemert, waar hij zich afgelopen seizoen in de Derde Divisie Zondag in de kijker speelde. "Op 12 juni meld ik me, maar een dag later reis ik alweer af naar de Gold Cup met de nationale ploeg van Sint Maarten."

lees verder
WIN: het boek 'Wij gáán winnen...' van Willem Vissers & Bart Vlietstra

Vandaag hebben we weer een leuke winactie op elfvoetbal.nl. Deze keer maak je kans op het nieuwe boek 'Wij gáán winnen...' van Willem Vissers en Bart Vlietstra. Beantwoord de prijsvraag onderaan dit artikel goed om kans te maken op het boek. Een must have voor de echte Feyenoorder. 

lees verder
VACATURE: Stage content creator voor ELF Voetbal & PANNA! Magazine

Ben jij een content creator in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voor voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste content creator stagiair(e).

lees verder
Het verleden is duidelijk: FC Emmen en NAC Breda staan in de finale

De play-offs om promotie/degradatie hebben de laatste jaren voor veel sensatie gezorgd. Vorig jaar degradeerde Heracles bijvoorbeeld nog. Excelsior promoveerde juist, nadat ze als zesde eindigden in de Keuken Kampioen Divisie. Zaterdag staan de returnwedstrijden van de halve finales op de planning. 

lees verder
Oranje-international Kerstin Casparij: “Wij kunnen van iedereen winnen”

Oranje-international Kerstin Casparij is helemaal gesetteld in Manchester. In de stad van ruim een half miljoen inwoners voelt ze zich thuis. Tijdens de zomer van 2022 werd een droom werkelijkheid. De toen 21-jarige rechtervleugelverdedigster maakte de overstap van FC Twente naar Manchester City. Ze tekende voor drie jaar bij The Citizens. Na een jaar tussen de eilandbewoners kan ze concluderen dat het een goede keuze was. Nu gaat de blik echter naar het aankomende WK in juli en augustus.

lees verder
Vooruitblik: Nog één beslissende ronde in de bloedstollende Belgische titelstrijd

Het Royal Antwerp van Mark van Bommel en de rest van de Nederlandse enclave kreeg dit weekeinde een gouden kans om de race richting het Belgische kampioenschap te beslissen. Via Vincent Janssen kwam de ploeg uit Antwerpen op 1-0 en vervolgens kreeg tegenstander Union Saint-Gilloise ook nog eens een rode kaart. Door te winnen werd het gat met de grootste concurrent drie punten met een stuk beter doelsaldo. In plaats daarvan kwam Union Saint-Gilloise terug tot 1-1 en belooft het de spannendste ontknoping in tijden te worden voor de Belgen.

lees verder
Interview Vitesse-sterkhouder Melle Meulensteen: "Ik wil ooit terug naar Engeland"

Hij is de jongste telg van een ware voetbalfamilie. Vader René trainde clubs in zeven landen en fungeert nu als assistent-bondscoach van Australië, broer Joppe werkt als hoofdanalist in de Engelse League Two, zus Pien is als commentator te horen bij de BBC en Melle Meulensteen draagt sinds dit seizoen het shirt van Vitesse. Wij sloten aan bij een wandeling met Bruno, Meulensteens labrador van ruim een jaar. "Wij dachten dat Brabants gewoon Nederlands is."

lees verder
La Liga spannend tot op laatste speeldag: deze zes teams kunnen nog degraderen

Hoewel de titelstrijd al vroeg beslist werd, blijft La Liga toch tot op de laatste speeldag bloedstollend spannend. Maar liefst zes ploegen kunnen nog op de achttiende plek eindigen en daarmee degraderen. Ook het Valencia van Justin Kluivert gaat nog een uitermate belangrijke wedstrijd tegemoet.

lees verder
Interview Ajax-back Devyne Rensch: "Elke week doe ik anderhalf uur aan yoga"

Geboren en getogen in Lelystad. Zoon van een oud-profvoetballer van Heracles en FC Twente. Rechtsback, gedebuteerd in het eerste elftal van Ajax op zijn zeventiende en in Oranje een jaar later. Deze informatie van Devyne Rensch is bekend. De nu twintigjarige verdediger herbergt nog veel meer verhalen. Aan de hand van 22 steekwoorden nemen we zijn loopbaan en leven door. "Ik ga mijn cursus Spaans weer oppakken."

lees verder