ELF Voetbal nieuwsbrief van 05-04-2024
PANNA! 85 viert het PSV Feest, daarnaast Tristan Gooijer, Virgil van Dijk en de vreemdste sponsordeals

Een juichende Luuk de Jong, Johan Bakayoko met een feestmuts, Guus Til na een doelpunt, Noa Lang blij, naast een even vrolijke Ismael Saibari, Malik Tillman wegrennend na een doelpunt. Oftewel een waar PSV Feest! Dat siert de cover van de nieuwe PANNA! In nummer 85 ook een superinterview met Tristan Gooijer, een grote In Kaart met Virgil van Dijk, voetballers en hun bijzondere sponsordeals en de kunstverzameling van Sergio Ramos. En natuurlijk acht superposters!


lees verder
Samenvatting Ajax - Go Ahead Eagles 1-1 (Eredivisie)

Ajax heeft donderdagavond twee dure punten laten liggen in de eigen Johan Cruijff ArenA. Go Ahead Eagles kwam in de tweede minuut van de extra tijd nog langszij na een grote inschattingsfout van doelman Diant Ramaj. De 1-1 stand bleef daarna op het scorebord staan.

lees verder
Vinícius Júnior ESM speler van de maand maart, Virgil van Dijk in ELFtal

Een primeur. Voor de eerste keer is Vinícius Júnior door de ESM verkozen tot Speler van de Maand. In dit geval van de maand maart. Met acht van de elf mogelijke stemmen werd de aanvaller van Real Madrid het vaakst opgenomen in het ELFtal van de Maand van de aangesloten leden. Daarmee liet hij Florian Wirtz en Declan Rice achter zich. Virgil van Dijk werd als enige Nederlander opgenomen in het ELFtal van de Maand.

lees verder
Samenvatting FC Volendam - Feyenoord 0-0 (Eredivisie)

Feyenoord heeft koploper PSV donderdagavond verder in het zadel geholpen. De kans om het gat met de koploper te dichten tot zeven punten, lieten de Rotterdammers liggen. Op bezoek bij hekkensluiter FC Volendam werd er niet gescoord.

lees verder
Willem II-cultheld Jeremy Bokila: "Na afloop kreeg hij van Kadyrov een fonkelnieuwe Mercedes"

Jeremy Bokila droeg de shirts van zestien verschillende profclubs. Hij was actief in acht landen. "Maar wat ik hier ervaar, heb ik niet eerder in mijn loopbaan meegemaakt", zegt de 35-jarige spits over zijn huidige werkgever Willem II. Bij die club is Bokila uitgegroeid tot een cultheld. Compleet met een eigen lied, fanshirt en carnavalsembleem. "Mijn volgende wens? Met de fans op De Heuvel staan om onze promotie te vieren."

lees verder
Samenvatting Chelsea - Manchester United 4-3 (Premier League)

Een voetbalfestival donderdagavond op Stamford Brigde. Chelsea versloeg Manchester United uiteindelijk met 4-3. Diep in de extra tijd draaide Cole Palmer een 2-3 achterstand nog volledig om. De kritiek op manager Erik ten Hag zwol na afloop nog harder aan.

lees verder
Hamburger SV-tandem Ludovit Reis en Immanuel Pherai: "We zijn gaan bowlen samen"

De Hamburger Sportverein kleurt weer een beetje oranje. Met dank aan Ludovit Reis en Immanuel Pherai. De twee talentvolle Nederlandse middenvelders laten momenteel in de Duitse Hanzestad de supporters mijmeren over de succesvolle tijden met landgenoten Nico-Jan Hoogma, Rafael van der Vaart en Ruud van Nistelrooij. Die gloriejaren kan HSV ook wel weer gebruiken. "Als je hier datet met iemand van de verkeerde club, heb je een probleem."

lees verder
Vitesse - NEC: De laatste Gelderse derby ooit?

Aankomende zondag neemt Vitesse het in eigen huis op tegen aartsrivaal NEC. Normaliter een treffen waar de aanhang van de Arnhemse club met grote smacht naar kijkt. Maar dit seizoen is alles anders bij de Vitessenaren. De Arnhemmers verkeren, zoals bekend, namelijk in grote geldnood. En dat terwijl provinciegenoot NEC juist een geweldig seizoen doormaakt. Zullen de Nijmegenaren voor het eerst sinds 2012 zegevieren aan de andere kant van de Waal? 

lees verder
Ajax-talent Tristan Gooijer openhartig over mentale druk: "Ik heb de lat altijd hoog gelegd voor mezelf"

Op de golven van onrust surft een aantal jeugdige spelers van Ajax mee op zoek naar rustiger vaarwater. Een van de spelers die het hoofd boven water weten te houden: Tristan Gooijer (19). De verdediger legde daarvoor geen gemakkelijke vaarweg af. "Mijn mental coach zei dat de lat soms lager moet om je sneller te ontwikkelen."

lees verder
Dit zijn de kilometervreters van de Eredivisie

Sommige spelers moeten er niet aan denken om vuile meters te maken, terwijl anderen achter elke bal aanrennen. Wie heeft tot nu toe de meeste kilometers afgelegd in de Eredivisie? ELF Voetbal zet het voor je op een rij.

lees verder
Win het boek FC Londen, een rondleiding door de voetbalhoofdstad van de wereld!

De onbetwiste voetbalhoofdstad van de wereld? Dat is zonder enige twijfel Londen. Anno 2024 telt de metropool liefst dertien profclubs, waarvan er zeven in de Premier League spelen. Wie van voetbalcultuur houdt, kan niet om Londen heen. Van Chelsea tot Charlton en van Wembley tot Wimbledon: iedere club en ieder stadion heeft zijn eigen romantiek. FC Londen, het nieuwe boek van Tom van Hulsen, is de ideale gids om kennis te maken met de Londensen voetbalcultuur.

lees verder