ELF Voetbal nieuwsbrief van 20-11-2020
PANNA! Winter Doeboek: boordevol tips, feitjes en weetjes, quizjes, puzzels en kleurplaten

Hij is er weer: het PANNA! Winter Doeboek. De extra dikke editie vol handige tips van voetballers, veel feitjes en weetjes, quizzen en puzzels waarmee leuke prijzen zijn te winnen, vrolijke kleurplaten die je kunt ophangen aan je muur en je kunt zelf je eigen strip maken. Haal hem nu in huis! Ideaal als cadeau!


Lees verder
De talenten bij de concurrenten van Jong Oranje

Jong Oranje heeft zich voor het eerst sinds 2013 geplaatst voor het EK. De ploeg van Erwin van de Looi gaat voor niets minder dan goud naar het toernooi, maar de bezetting is sterk. Op welke spelers moet je komende zomer letten?

Lees verder
Operatie UEFA Cup-finale: hoe Rotterdam niet kapituleerde

De laatste Europese hoofdprijs van een Nederlandse club dateert van 8 mei 2002. Feyenoord pakt ten koste van Borussia Dortmund de UEFA Cup. Maar het feest dat moet losbarsten, komt er niet. Rotterdam balanceert tussen vreugde en rouw. Tussen een sportief hoogtepunt en een politiek dieptepunt: de moord op Pim Fortuyn. Een achtergrondverhaal waarin Ivo Opstelten (destijds burgemeester van Rotterdam) en Arjen Littooij (hoofd openbare orde en veiligheid) net als de spelers op het toppen van hun kunnen moesten zijn.

Lees verder
Tien jaar terug: de vergeten genialiteit van Luis Suarez

De schijnwerpers waren op hem gericht. Luis Alberto Suarez Diaz oftewel: Luis Suarez, zette zijn tanden vandaag de dag tien jaar geleden uit frustratie in de nek van PSV-speler Otman Bakkal, nadat hij op de voet van de Uruguayaan ging staan. Rasmus Lindgren heeft luttele seconden daarvoor een rode prent ontvangen en de topper eindigt uiteindelijk in 0-0. De actie van Suarez is het onderwerp van gesprek, waarvoor de aanvaller uiteindelijk een schorsing van zeven wedstrijden aan zijn broek krijgt. Dat hij tien minuten voor het incident een stukje magie tevoorschijn toverde, is men allang vergeten.

Lees verder
Win het boek: ‘De Golden Boys, het verloren team van Ajax’

Wie herinnert het zich niet dat Ajax in 1995 de Wereldbeker veroverde? Komende maand precies 25 jaar geleden. Onbekend is echter het verhaal dat zich drie jaar later afspeelde.

Lees verder
Yassin Nasser kan eindelijk weer vooruitkijken

Twee seizoenen op rij kende Yassin Nasser (20) van Jong FC Utrecht een rommelige seizoensstart. Twee keer speelde zijn arm parten. Vanaf nu kan de buitenspeler eindelijk weer vooruitkijken. “Opgeven is nooit een optie voor mij.”

Lees verder
Interview Oranje-kwelgeest Jason McAteer: "De arrogantie droop van de artikelen af"

Op de middag van 1 september 2001 maakte Jason McAteer zich eensklaps onmetelijk impopulair in Nederland. Met zijn doelpunt tegen Oranje schonk hij Ierland een van ‘s lands sportieve hoogtepunten en dompelde hij Nederland in rouw. Geen WK. "We hoorden zelfs dat de teamleiding van Oranje het hotel in Japan voor het WK alvast had uitgezocht."

Lees verder
Grote uitslagen in op voorhand gelijkwaardigere interlands

Dinsdagavond legde Spanje Duitsland met 6-0 op de pijnbank in wat op voorhand een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams zou moeten zijn. Een overzicht van interlands tussen teams van hetzelfde kaliber die qua uitslag nogal verrassend waren.

Lees verder
Interview Stijn Schaars: "Provocerende pressing-tactiek van Van Gaal pakte uitstekend uit"

Indrukwekkende cijfers. Liefst 28 duels op rij ongeslagen, tien wedstrijden achtereen zonder tegentreffer en zeges op Ajax, PSV, Feyenoord en FC Twente. AZ pakt in het seizoen 2008/09 met overmacht de titel. De tweede uit de historie. Stijn Schaars prijst de rol van Louis van Gaal in het Alkmaarse succesverhaal. "Zijn tactiek van provocerende pressing pakte uitstekend uit."

Lees verder