Want een gebroken hart doet écht pijn
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Waarom komen wormen bovengronds bij trillingen?

Onlangs was het jaarlijkse wormenvangtoernooi bij Wageningen University & Research en Quest was daarbij. Acht teams streden om de felbegeerde wisselbokaal door zoveel mogelijk wormen te vangen met trillingen. Maar waarom kruipen wormen naar boven bij het minste geringste getril?

Vrezen ze mollen of is het iets anders?
 
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort: wetenschapsnieuwtjes voor bij de koffie

Zó kom je in een creatieve flow

Zo opgaan in een activiteit dat je in een flow komt. Vooral kunstenaars en sporters zijn er goed in, maar die staat van ultieme focus is natuurlijk handig in meer beroepsgroepen. Hoe raak je in die flow?

Volg dit wetenschappelijke advies
 
 
 
 
Afbeelding
 

Krijg het derde tijdschrift gratis!

Lees je ook het liefst van papier? Bestel nu twee tijdschriften en je krijgt het derde exemplaar er helemaal gratis bij. Kies uit meer dan 30 tijdschriften en specials, waaronder Quest, National Geographic en Quote. Laat je verrassen door diepgaande onderzoeksjournalistiek, eerlijke portretten en boeiende reportages. Leuk voor jezelf of als cadeau!

Grijp je kans!
 
 
 
Afbeelding
 

Premium

Waarom is de schildklier zo onmisbaar?

Je schildklier kan je lelijk dwarszitten, dat is wel bekend. Maar wat doet dit orgaan als hij wel functioneert volgens het boekje?

Hij speelt in al je levensfases een rol
 
 
 
Afbeelding
 

Een gebroken hart doet écht pijn (maar gelukkig helpt paracetamol)

Wijst iemand je af? Dat doet pijn. Niet alleen in de spreekwoordelijke zin, maar ook in je hersenen is dat fysiek te merken, ontdekte psycholoog Freddy van der Veen tijdens zijn onderzoek naar liefdesverdriet.

Hoe paracetamol liefdesverdriet verlicht
 
 
 
Afbeelding
 

Het best gelezen artikel van vorige keer

Heb je het noorderlicht laatst gemist? Geen zorgen, je hebt meer kans dit jaar

Voor het noorderlicht hoefde je afgelopen weekend niet naar IJsland of Scandinavië af te reizen. De felgroene, rode en paarse lichtslierten kon je deze dagen namelijk gewoon vanuit je eigen achtertuin bewonderen. Hoe is dat mogelijk?

En wanneer is de volgende lichtshow?