Nu in de winkel!

Het voorjaarsnummer van Italië Magazine is nu overal verkrijgbaar. In deze editie o.a.

  • Het paradijselijke noorden van Sardinië
  • Adriatisch Puglia, van Bari tot Otranto, plus een uitstapje naar Lecce
  • Tullio Masoni uit Reggio Emilia heeft ’s werelds kleinste wijngaard
  • Recepten van de Pasta Grannies: de oma’s geven weer culinaire geheimen prijs
  • De zolder van de Chiesa Nuova in Rome diende als camera obscura
  • De triomftocht van Rosalba Carriera (1673-1757) met miniaturen en pastelportretten
  • Het langzame leven: Laura Bronkers organiseert retreats in Puglia
En natuurlijk nog veel meer tips, adressen, achtergronden en besprekingen.

Kunst in Milaan

Miart – de internationale beurs voor moderne en ­hedendaagse kunst in Milaan – vindt dit jaar voor de 27ste keer plaats. Miart biedt meesterwerken aan van het begin van de 20ste eeuw tot nu. Het thema in 2023 is de muzikale term ‘crescendo’; Miart hoopt met deze editie de stijgende lijn van de afgelopen twee edities voort te zetten. Onder leiding van artistiek directeur Nicola Ricciardi doen dit jaar 169 galeries uit 27 verschillende landen mee, waaronder grote spelers als Alfonso Artiaco (Napels), Galleria Tommaso Calabro (Milaan) en Galerie Lelong & Co. (Parijs – New York).

Miart, 14 t/m 16 april 2023, Allianz MiCo, Milaan. miart.it

Gratis naar de Second Home Beurs

Altijd al gedroomd van een tweede huis of zelfs verhuizen naar Italië? Kom dan naar de Second Home beurs in België of Nederland. Met het grootste aanbod tweede huizen uit meer dan 25 landen en interessante sprekers doe je er inspiratie op en kun je je vrijblijvend oriënteren. Laat je informeren door makelaars, projectontwikkelaars, hypotheekverstrekkers, notarissen en fiscalisten of woon een van de vele seminars bij. 

Lezers van Italië Magazine krijgen gratis 2 vrijkaarten voor de Second Home Beurs op 17 t/m 19 maart 2023 in de Jaarbeurs Utrecht. Meld je hier direct aan!

Filmgeschiedenis met Alberto Lattuada

Met een programma rond Alberto Lattuada (1914-2005) keert het werk van een van de beter bewaarde geheimen van de Italiaanse cinema terug in de bioscoop. Eye Filmmuseum vertoont van 2 t/m 29 maart elf films van deze veelzijdige Italiaanse filmmaker, die een scherpe kijk op de maatschappij had. Lattuada werkte samen met Fellini en vele sterren, onder wie Anna Magnani, Giulietta Masina en Nastassja Kinski. De selectie beslaat maar liefst vier decennia Italiaanse filmgeschiedenis: deels vintage prints, maar vooral prachtig gerestaureerd en (soms 4K) gedigitaliseerd. 

Alberto Lattuada - Meester naast Fellini. 2 t/m 29 maart 2023 in Eye Filmmuseum (Amsterdam).

Mail & win: Waardige bergvrouwen

In Het licht van de lente woont de jonge Giacomo Cordero met zijn familie in Prazzo, een arm dorp in de Valle Maira, een ruige vallei in de bergen van Piemonte. Als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, vraagt zijn grootvader, een rijke pruikenmaker, hem de afgelegen valleien in te trekken. Hij moet de ­achtergebleven vrouwen zo ver krijgen dat ze hun haar afstaan in ruil voor een aalmoes of wat prullaria. Dan ontdekt Giacomo dat deze vrouwen hun waardigheid weten te behouden en opgaan in de natuur. Franco Faggiani, zelf een fanatiek bergwandelaar, schreef meerdere succesvolle romans met veel oog voor psychologische ontwikkeling en natuurbeleving.
Franco Faggiani, Het licht van de lente, Signatuur, € 22,99.

Wij mogen 3 exemplaren van dit boek weggeven. Kans maken? Vul dan hier je gegevens in.

Oma's culinaire geheimen

6 x Italië Magazine + gratis kookboek ‘Pasta Grannies’
t.w.v. € 72,49 nu voor maar € 42,50

In Italië geldt la nonna vaak nog als onbetwiste culinaire autoriteit in huis. In het tweede kookboek Pasta Grannies heeft Vicky Bennison opnieuw 'comfort cooking' verzameld van oma's uit heel Italië. 

Dit jaarabonnement (6 edities) kost € 42,50 plus eenmalig €4 verzendkosten voor het kookboek.
Ben je al abonnee en wil je tóch graag het kookboek ontvangen? Bestel dan hier Pasta Grannies en krijg het gratis thuisgestuurd.

Facebook
Instagram
Website

U ontvangt deze e-mail omdat u heeft aangegeven (commerciële) e-mails van de diensten en producten van
Credits Media te willen ontvangen of een abonnement heeft op een van onze tijdschriften.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp