Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

'Welkom in Europa, terwijl er mensen doodgaan': Parodie klaagt Eurovision aan voor 'artwashing Israel's #Gazagenocide'

De platforms FreePalestineNL (FPNL) en Arts of Resistance (AoR) hebben samen een parodie uitgebracht op Joost Kleins Eurovision-inzending 'Europa-pa'. De titel: 'Europaganda'. Ze klagen hiermee het Songfestival aan voor 'artwashing van Israëls #Gazagenocide' en roepen op het Eurovisie Songfestival te boycotten, op welke manier dan ook.

Lees verder

Meer dan genoeg: “We hebben een grote cultuurshift nodig”

Lena Bulckaert en Sébastien Hendrickx zijn vrijwilliger bij ‘Meer dan genoeg’. We spraken met hen over hun manifest dat pleit voor diepgaande politieke en economische veranderingen.

Lees verder

Hoe de massamoord in het al-Shifa-ziekenhuis echt verliep: “Kom naar buiten, gij beesten”,

Tijdens het bloedbad in het al-Shifa-ziekenhuis schoot het Israëlische leger patiënten dood in hun bed. Artsen die weigerden zieken in de steek te laten was hetzelfde lot beschoren. Het leger executeerde honderden burgers die voor de overheid van Gaza werkten. “De slachting in het al-Shifa-ziekenhuis was een van de grootste ooit in de Palestijnse geschiedenis.”

Lees verder

“Ook het personeel van de UGent bezet het UFO”

Ook het personeel van de Universiteit Gent is aanwezig op de bezetting van het UFO. Ze ondersteunen de actie van de studenten en delen hun eisen voor een tijdgebonden actieplan voor een verbreking met Israëlische instituties en het uitvoeren van de duurzaamheidsplannen voor 2030.

Lees verder

Vlaams Belang wil inbreken in berichtgeving VRT

De greep die het Vlaams Belang ambieert op het medialandschap is verontrustend en zou gezien het verwachte electoraal succes van de partij in alle journalistieke middens het alarm moeten doen afgaan. In haar kiesprogramma eist de partij niet alleen een grotere aanwezigheid in de nieuws- en duidingsprogramma’s van de VRT, maar wil zij inbreken in de berichtgeving en komaf maken met de redactionele autonomie van de nieuwsdienst.

Lees verder

Chomsky over Gaza van 2011 tot 2024, wie is bang voor campusprotesten, soldaten Israël verbreken de stilte

Ook al is de 95-jarige Noam Chomsky sinds enkele maanden niet meer actief, hij blijft een baken van licht in deze duistere tijden. Zijn analyse van Gaza in 2011 leest alsof ze vandaag is geschreven. De VRT-nieuwsdienst blijft grotendeels uitblinken in het reciteren van vooringenomen, éénzijdige zionistische talking points, net als de NOS en CNN. Deze IDF-soldaten zijn niet welkom op hun tv-schermen. De machthebbers zijn echter doodsbang voor de campusprotesten.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Dreigende inval in Rafah

Premier De Croo zoekt steun voor sancties tegen Israël. "Eindelijk", zou ik zeggen. Of beter gezegd: "Dat had al lang moeten gebeuren.

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium