Veure aquest correu al teu navegador | Sessions one-to-one amb experts internacionals

Participa a les activitats professionals de MECAL PRO 2022
Sessions one-to-one amb experts internacionals

Participa a les activitats professionals de MECAL 2022

Lloc:  Barcelona, Catalunya
Dates:  24 de Març - 10 d’Abril de 2022
Data límit: 15 de Març de 2022

Catalan Films col·labora amb les activitats professionals de MECAL PRO i convida als productors de curtmetratges a inscriure’s a les reunions one-to-one i a les diferents activitats formatives i de networking. 

SOL·LICITUD DE REUNIONS ONE-TO-ONE I NETWORKING AMB LA INDÚSTRIA DINS EL MARC DEL MERCAT INTERNACIONAL DEL CURTMETRATGE (accés restringit, cal inscripció prèvia) 

Mecal obre les seves reunions one-to-one amb compradors, distribuïdors, plataformes VOD i festivals convidats a productors de curtmetratges locals.  

· Data: Dissabte 2 d’abril d’11:00 a 14:00h  

· Lloc: Institut français (Carrer de Moià, 8, 08006 Barcelona) 

· Termini de sol·licitud: 15 de març 2022 

· Per sol·licitar una reunió podeu fer-ho abans del dia 15 de març a: mercado@mecalbcn.org amb còpia a joan.ruizg@gencat.cat. 

· Les places són limitades. 

· Els key players amb qui podeu concertar reunions són: 

◌ Compradors/es:  

  • Simon Young - Shorts TV (Regne Unit) 
  • Gautier Rejou - France Televisions (França) 
  • Ruth Cantarero - Metrópolis / RTVE (Espanya) 

◌ Plataformes VOD: 

  • Clara Helbig - MUBI (Regne Unit) 
  • Elodie Mellado - Filmin (Espanya) 

◌ Distribuïdors/es:  

  • Alicia Albares - YAQ (Espanya) 
  • Millán Vázquez - Agencia Freak (Espanya) 
  • Josep Prim - Marvin & Wayne Short Films (Espanya) 
  • Serge Abiaad - La Distributrice (Quebec) 
  • Victor Roche - All Festival Access (Espanya) 

◌ Festivals:  

  • Kyros Kikos - Internationale kurzfilmtage Winterthur (Suïssa) 
  • Nuno Rodrigues - Curtas Vila do Conde International Film Festival (Portugal)  
  • Yves Nougarede - Annecy International Animation Film Festival and Market (França) 
  • Céline Masset - Brussels Short Film Festival (Brussel·les) 

ALTRES ACTIVITATS PROFESSIONALS 

COACHING DE CROWDFUNDING - VERKAMI PER A CURTMETRATGES 

Data de l’acte: Dijous 31 de març de 10h a 14h – Institut français  

En aquesta sessió formativa sobre crowdfunding, els participants seleccionats rebran assessorament de Aritz Cirbián, un dels fundadors de Verkami, la plataforma de microfinançament més coneguda d’Espanya.  A través d’una trobada personal, es transmetran consells, pautes per millorar i idees per elaborar un projecte de microfinançament d’èxit. D’aquests vuit projectes, s’escolliran tres per rebre suport a través del canal Mecal de Verkami. 

La selecció d’aquests projectes es farà a través d’una convocatòria. Si hi voleu participar, envieu un mail amb la descripció del vostre projecte (una pàgina d’extensió, incloent-hi la biografia de l’autor) a mercado@mecalbcn.org amb l’assumpte “Coaching Crowdfunding Verkami” abans del 15 de març

COACHINGS DE PITCHING (FICCIÓ, ANIMACIÓ I DOCUMENTAL) 

La selecció dels projectes participants en la formació de pitch es farà a través d’una convocatòria. Si hi voleu participar en qualsevol de les activitats de coaching, envieu un mail amb la descripció del vostre projecte (una pàgina d’extensió, incloent-hi la biografia de l’autor) a mercado@mecalbcn.org abans del 15 de març. Indiqueu a l’assumpte a quin Coaching de Pitching (ficció, animació o documental) voleu presentar el vostre projecte. 

 Coaching de Pitching de Curtmetratges 

Data de l’acte: Divendres 1 d’abril de 10h a 14h – Institut français 

Els projectes seleccionats rebran un feedback directe per part dels professionals: 

  • Cristina Calvet, advocada especialitzada en Dret de la Propietat Intel·lectual i altres disciplines   jurídiques del sector artístic i cultural. És, també, l’assessora jurídica de l’AADPC. 
  • Carmen Puche, directora i guionista. És vicepresidenta de Dones Visuals, associació que impulsa accions de les dones a l’audiovisual. 
  • Ruth Cantarero, compradora de curtmetratges de RTVE i treballa a Metrópolis, el programa setmanal sobre cultura i art contemporani. 
  • Pablo Menéndez responsable d'adquisicions i comunicació de la distribuïdora de curtmetratges Marvin & Wayne, que de manera habitual aconsegueix seleccions a festivals de la talla de Cannes, Sundance o Berlín.  

Coaching de Pitching per a projectes d’animació 

Data de l’acte: Divendres 25 de març de 11h a 14h – Institut français  

Els professionals que col·laboren en aquesta edició són: 

  • Xavier Romero, responsable de continguts de projectes d’animació de l’Àrea de Coproduccions de TV3. 
  • Juan Carlos Concha, dibuixant, director i productor. Ha participat en llargmetratges europeus com Mia et le Migou, L’Illusioniste de Sylvain Chomet, Chico y Rita i recentment a Josep, com a assistent de direcció i productor associat, pel·lícula en selecció oficial de Cannes 2020. 

Coaching de Pitching de Documental 

Data de l’acte: Divendres 8 d’abril de 16:30h a 18h - Pati Manning (Plató) 

La  professional que col·labora en aquesta edició és: 

  • Stephanie von Lukowicz, cofundadora i productora de Lukimediai des de 2003 amb els festivals de Málaga, San Sebastián, Valladolid, el FIPA a Biarritz, FiDocs (Xile) i la Berlinale dirigint tallers de preparació en la tècnica del pitching i com a moderadora de les sessions de coproducció o dels documentals en competició. 

SCRIPT DOCTORING: ASSESSORAMENT DE GUIÓ DE CURTMETRATGES 

Data de l’acte: Divendres 1 d’abril de 16h a 18h – Institut français 

Un guió amb una bona estructura és clau per desenvolupar un curtmetratge de ficció exitós. Quines són les fortaleses i les debilitats de la teva estructura? Com s’aconsegueix una història amb ritme? Com es detecten diàlegs prescindibles? Està clar el punt d’inflexió de la història? Els cineastes seleccionats de curtmetratge en fase de guió seran assessorats presencialment per la script doctor Zebina Guerra, guionista i professora de guió a l’ESCAC, que els ajudarà a millorar els seus projectes.  

La selecció d’aquests projectes es farà a través d’una convocatòria. Si hi voleu participar, si us plau, envieu un mail amb la descripció del vostre projecte (una pàgina d’extensió, incloent-hi la biografia de l’autor) i l’última versió disponible del guió a mercado@mecalbcn.org amb l’assumpte “Script Doctoring” abans del 15 de març.  

És possible participar a totes les  activitats de coaching i script doctoring amb un mateix projecte. 

 

JORNADA SOBRE ESTRATÈGIES DE COMUNICACIÓ UTILITZANT LES XARXES SOCIALS EN L'ÀMBIT AUDIOVISUAL 

Data de l’acte: dijous 31 de març de 11h a 14h - FX Animation (C/ de Pujades, 112) 

Flamingo Comunicación es una agència especialitzada en oferir solucions estratègiques i creatives pel sector audiovisual, especialitzada en mitjans digitals i projectes culturals. Han portat l'estratègia online de pel·lícules com El agente topo, La hija de un ladrón, Madre o Las Niñas. La jornada tindrà 3 parts: en una primera part, explicaran com promocionar una pel·lícula a través de les xarxes socials i altres mitjans digitals; en la segona part, analitzaran alguns dels seus casos d'èxit, i finalment parlaran sobre accions de marketing alternatiu que complementen la feina a xarxes. 

CONFERÈNCIA SOBRE DISTRIBUCIÓ INTERNACIONAL ENFOCADA AL MERCAT AMERICÀ 

Data de l’acte: dijous 31 de març de 16h a 17:30h - Institut français 

Serge Abiaad, distribuïdor i director general de la distribuïdora canadenca La Distributrice, farà una masterclass sobre distribució internacional de curtmetratges enfocada al mercat/circuit de festivals nord-americà. 

La Distributrice de Films distribueix i representa tant curtmetratges com llargmetratges canadencs. En els seus 10 anys de trajectòria, ha portat les pel·lícules del seu catàleg als festivals més destacats del món, així com a televisions, plataformes i cinemes. 



www.catalanfilms.cat
Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC)
Departament de Cultura - Generalitat de Catalunya
Passatge de la Banca 1 - 3, E-08002 Barcelona
   
En compliment del Reglament General de Protecció de Dades (Reglament (UE) 2016/679) us proporcionem informació que heu de conèixer en relació amb l’ús de les dades personals:

Responsable del tractament: Institut Català de les Empreses Culturals. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Passatge de la Banca, 1, 08002 Barcelona. Més informació a www.icec.gencat.cat
Finalitat: informar sobre les activitats d’internacionalització de l’audiovisual català. 
Legitimació: consentiment de la persona interessada.
Destinataris: les dades no es cediran a tercers.
Drets de les persones interessades: podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, supressió, oposició al tractament, portabilitat de les dades, retirada del consentiment, presentació de reclamació davant l’autoritat de control i sol·licitud de limitació, a través del correu electrònic: catalanfilms@gencat.cat. Heu d’indicar clarament a la vostra sol·licitud quin o quins drets exerciu.

També ho podeu modificar les vostres dades o donar-vos de baixa  a través dels següents enllaços: 
Actualitzar dades de contacte o Donar de baixa d'aquesta llista






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
ICEC - Institut Català de les Empreses Culturals · Passatge de la Banca 1-3 · Barcelona, Barcelona 08002 · Spain