Partij voor de Dieren Nieuwsbrief 2015 - # 14

2 years ago


Text only:   Nieuwsbrief 2015 #14        Naar website   Webwinkel   Standpunten   Contactformulie
r
   

Beste nieuwsbrieflezer,  
In deze laatste nieuwsbrief van 2015 wil ik je aandacht en steun vragen voor het dierenasiel op Curaçao. In oktober ben ik op uitnodiging van de stichting Dierenbescherming Curaçao naar de Cariben geweest. Ik heb enorm bevlogen dierenbeschermers ontmoet die met hun handen in het haar zitten omdat het dierenasiel het financieel moeilijk heeft. Tijdens mijn bezoek aan dit asiel in Willemstad heb ik met eigen ogen gezien welk geweldig werk er wordt verzet met de inzet van vele vrijwilligers. Vele honden en katten vinden er een veilig onderdak en er worden heel veel dieren herplaatst. Er is me toen verteld dat er aan het einde van het jaar helaas nog veel meer honden op straat worden gezet omdat dan de jaarlijkse schoonmaak van de huizen plaatsvindt. Mag ik je bij wijze van uitzondering, een bijdrage vragen voor de asieldieren op Curaçao? Meer info vind je hieronder
.


In deze nieuwsbrief lees je meer over de klimaattop in Parijs, mishandeling bij de bontfokkerij in Rosmalen, diervriendelijke ganzenverjaging, onze bijdrage aan het debat over de staat van de Europese Unie en meer!


Hartelijke groet,
Marianne Thieme


 
 

Steun het dierenasiel op Curaçao!


Onder aanvoering van voorzitter Gregory Berry wordt er door de Stichting Dierenbescherming Curaçao hard gewerkt aan structurele oplossingen voor de vele zwerfhonden en zwerfkatten, maar ondertussen is de nood hoog om te zorgen dat er voldoende dieren een veilige opvangplek krijgen. Een van de structurelere oplossingen die in voorbereiding zijn is een mobiel dierenhospitaal waarin honden en katten in de wijken gesteriliseerd of gecastreerd kunnen worden.
Op de valreep van dit jaar wil ik u vragen of u een bijdrage kunt missen voor de asieldieren op Curaçao. Ik doe dat niet vaak maar de dieren die ik tijdens mijn bezoek gezien heb laten mij niet los. Meer info vind je hier.


 

Terugblik op 2015: van aanjaagfunctie tot zetelwinst


Met het nieuwe jaar voor de deur kijkt de Tweede Kamerfractie terug op een bewogen en bevlogen 2015. Zowel nationaal als internationaal hebben we successen gevierd. Daar kijken we graag nog even op terug!


Lees verder


 

Thieme leidt Tweede Kamerdelegatie klimaattop Parijs


Begin december was Marianne Thieme delegatieleider van de Tweede Kamerdelegatie die naar de klimaattop in Parijs ging. Hier werden de onderhandelingen voor een nieuw klimaatakkoord besproken. Aan de vooravond van de klimaattop heeft de PvdD premier Rutte tijdens het klimaatdebat in de Kamer nog opgeroepen om ook tijdens het klimaatdebat en de klimaattop aandacht de geven aan de uitstoot van broeikasgassen die worden veroorzaakt door de veehouderij. In het nieuwe klimaatakkoord staan geen afspraken over de vermindering van broeikasgassen in de landbouw. Lees hier en hier meer over de klimaattop.


 

Tweede Kamer: stimuleer diervriendelijke ganzenverjaging


De Tweede Kamer wil dat de regering proeven met de Agrilaser, een diervriendelijke ganzenverjager, gaat stimuleren. Een motie van de PvdD hiertoe is door een Kamermeerderheid aangenomen. De Agrilaser jaagt ganzen volautomatisch, volkomen veilig en zeer effectief weg. Om de gehele landbouw in Nederland ganzenvrij te houden zou een eenmalige investering van 8,5 miljoen euro nodig zijn. Dat is ongeveer de helft van het bedrag dat nu jaarlijks wordt uitgegeven aan vergassing, afschot en schadevergoeding.


Lees verder
 

Kamer: stop met CO2-bedwelming varkens


De Tweede Kamer wil dat de regering een einde maakt aan CO2-bedwelming bij varkens. Een motie van de PvdD hierover is door een Kamermeerderheid aangenomen. Uit onderzoek van Eyes on Animals blijkt dat het verdoven van varkens met CO2 voorafgaand aan de slacht zorgt voor ernstige stress, pijn en paniek in de laatste momenten in het leven van een varken. Bij CO2-bedwelming worden de dieren in groepen in een ‘lift’ geplaatst die afdaalt in een gaskelder gevuld met koolstofdioxide. Dieren verkeren bij deze methode in een doodsstrijd die een halve minuut kan duren.


Lees verder
 

PvdD: Meer geld voor dierproef-alternatieven en NVWA


De Partij voor de Dieren wil dat er meer geld gaat naar alternatieven voor dierproeven én naar de NVWA. De PvdD heeft hiervoor gepleit tijdens het begrotingsdebat over Landbouw en Natuur, het eerste debat dat de PvdD heeft gevoerd met de nieuwe staatssecretaris Van Dam. De Partij voor de Dieren gaf aan dat er honderden miljoenen euro’s in dierproeven worden geïnvesteerd, maar dat de grote gezondheidsdoorbraken uitblijven. Steeds meer wetenschappers geven toe dat dierproeven in feite vaak de medische vooruitgang belemmeren. Tijdens dit debat pleitte de PvdD daarnaast voor 10 miljoen extra voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voor toezicht op dierenwelzijn.


Lees verder
 

PvdD wil succes ‘Blijf van mijn Dier’ landelijk voortzetten


De Partij voor de Dieren wil dat het IFAW-project ‘Blijf van mijn Dier’ landelijk ingevoerd wordt. ‘Blijf van mijn Dier’ is een project van International Fund for Animal Welfare (IFAW) waarbij de huisdieren van vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld, tijdelijk in gastgezinnen worden opgevangen, zodat de vrouwen een veilig onderkomen bij een vrouwenopvang kunnen zoeken. Op dit moment is het niet toegestaan een huisdier mee te nemen naar de vrouwenopvang, waardoor 41 procent van de vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld hun vlucht naar een veilige opvang uitstellen vanwege hun huisdier.


Lees verder


Klik hier voor een overzicht van alle nieuwsberichten.


 


 


WORD LID

Help ons groot worden. Meld je aan als lid en maak een keuze uit één van de bijzondere welkomstgeschenken.


Klik hier.


Is het kookboek De Snelle Vegetariër iets voor jou?


MARIANNES DIERVRIENDELIJKE KERSTDINER

Heeft u al plannen voor het kerstdiner? De Partij voor de Dieren denkt graag met u mee! Klik hier.STOP DE HOBBYJACHT

Het burgerinitiatief 'Stop de hobbyjacht' kan vanaf nu digitaal ondertekend worden. Tekenen kan nog een paar weken, dus wees er snel bij!


Teken hier.


PROTESTEER MEE TEGEN AFSCHOT DAMHERTEN IN AMSTERDAMSE WATERLEIDINGDUINEN!

Kom je 25 januari ook naar het protest tegen afschot van damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen?


Klik hier om deel te nemen!


WAT GEBEURT ER LOKAAL?

Actie nodig tegen plasticsoep in Amsterdamse grachten 


Debat bomenkap Heerderweg groot succes


Verbied afschieten hazen in Groningen


Provincie Utrecht wil strengere regels voor mest en landbouwgif


Daarom geen afschot damherten in Amsterdamse Waterleidingduinen


PvdD-motie aangenomen: gemeenteraad Den Haag wil klimaatneutrale huurwoningen


 

 


partijvoordedieren.nl


Partij voor de Dieren
Postbus 17622
1001 JM Amsterdam
Telefoon 020 5203870
Triodos bankrekening nr. (IBAN): NL94 TRIO 0212486934
 
 
 
Wilt u geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.

Partijvoordedieren.nl

Categories: Politics | Political Party
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018