Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 10 januari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Partner accountants- en belastingadvieskantoor krijgt bij het hof gelijk over gebruikelijk loon
De Belastingdienst heeft het loon dat een partner van een accountants- en belastingadvieskantoor ontvangt als dga van zijn persoonlijke holding ten onrechte gecorrigeerd op basis van het loon van de meestverdienende medewerker van het kantoor. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam bepaald.
Lees verder »
Administratiekantoor leidde Rabobank om de tuin door valse facturen op pandlijsten klant te plaatsen
Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft het Leusder administratiekantoor Finedi en twee vennoten hoofdelijk veroordeeld om bijna € 550.000 schadevergoeding te betalen aan Rabobank. Het administratiekantoor handelde onrechtmatig jegens de bank door valse facturen op pandlijsten van een klant te plaatsen, die daarmee meer kredietruimte bij de bank kreeg.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je de fiscaal gunstige bedrijfsopvolgingsregeling zo optimaal mogelijk benutten?

Door onder andere recente rechtspraak en de bouwstenennotitie van het Minfin blijft de BOR actueel en voor de praktijk een belangrijk thema. Almer de Beer geeft je op 31 maart een compleet overzicht van actuele ontwikkelingen, knelpunten en oplossingen voor je dagelijkse praktijk.

Lees verder »
Gedeeltelijke schorsing concurrentiebeding – werken bij concurrent mag
Het concurrentiebeding van een oud-salesmedewerker wordt door de rechtbank Amsterdam in kort geding deels geschorst, omdat dit beding te beperkend is. De werknemer mag per 1 april 2022 aan de slag bij een concurrent in Londen.
Lees verder »
ETL Nederland breidt groep uit met Tijssen cs Accountants en Adviseurs
ETL Nederland heet Tijssen cs Accountants en Adviseurs gevestigd in Malden van harte welkom bij de groep.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Update Loonheffingen en thuiswerken 2.0

Laat je op 8 februari door Casper Mons bijpraten over de recente en toekomstige wijzigingen op het vakgebied loonheffingen. Met een corona update, thuiswerken 2.0, reiskosten versus thuiswerkvergoeding, wat gaat er veranderen in de inkomstenverhoudingen, wat wijzigt er m.b.t. scholing door de invoer van het STAP-budget en hoe houd je grip op de werkkostenregeling.

Lees verder »
Ministerie verstevigt status van openbare akkoordprocedure buiten faillissement
Op 9 januari 2022 wordt de openbare akkoordprocedure buiten faillissement (onderdeel van de Whoa) toegevoegd aan bijlage A bij de Europese Insolventieverordening. Dit voorkomt dat schuldeisers zich aan de akkoordprocedure onttrekken door naar een Europese rechter te stappen, meldt het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Lees verder »
41 WNT-meldingen in 2020, belangrijk deel overtredingen door accountant gesignaleerd
In 2020 zijn er in totaal 41 meldingen gedaan van overtredingen van de Wet normering topinkomens (WNT). Een belangrijk deel van de vermelde overtredingen is gesignaleerd door de accountant, die de facto fungeert als eerstelijns toezichthouder.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Pleidooi voor meer diversiteit op de werkvloer

Diversiteit en de juiste persoon op de juiste plaats. Voor Visma-CEO Merete Hverven zijn dat de sleutels tot een succesvolle bedrijfsvoering. Het gaat niet om wie de sterkste is, wel om het resultaat dat je samen behaalt. En dat resultaat bereik je sneller met een complementair team. Trots dat Visma | yuki daar deel van […]

Lees verder »
Handreiking gerichte vrijstelling thuiswerkkosten
De Belastingdienst heeft een handreiking gepubliceerd over de gerichte vrijstelling thuiswerkkosten 2022. Vanaf 1 januari 2022 mag aan de werknemer een onbelaste vergoeding worden geven voor thuiswerkkosten. Hiervoor geldt een gerichte vrijstelling van € 2 per thuisgewerkte dag.
Lees verder »
Vaststelling TVL Q2: wat moet je weten?
Deze week ontvangen ook de ondernemers die nog geen vaststellingsverzoek hadden gekregen het verzoek om de werkelijke omzet door te geven, meldt de RVO.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De normatieve werking van het tuchtrecht voor accountants

Bij – het toepassen van – tuchtrecht wordt maar al te snel gedacht in termen van niet goed gedaan en straf. Echter een goede bijvangst van het tuchtrecht is de normatieve werking ervan en uitleg van de vele regels waar accountants rekening mee moeten houden.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Beperkte verkoop nieuwe auto’s remt verduurzaming
Consumenten willen dat banken meer doen tegen fraude met grote transacties
OPLEIDINGEN
Webinar: Zo wordt de jaarafsluiting een makkelijke klus
Yuki
13 januari 2022
Vaktechnische Actualiteiten (1)
Fiscount
24 januari 2022
Teamwork
Extendum
6 februari 2022
VACATURES
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Assistent accountant in Breda
DRV
Breda
Manager accountancy samenstelpraktijk
acconavm
Venlo
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN