Bekijk dit bericht online
Click 'Download images' to view images
Als lezer van de dagelijkse e-mailnieuwsbrieven van Accountancy Vanmorgen biedt Fiscount je deze partnermailing aan. Je ontvangt maximaal twaalf partnermailings per jaar.
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES

Hoe voorkom je schijnzelfstandigheid?

Het nieuwe wetsvoorstel ‘Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden’ (VBAR) zal weliswaar op z’n vroegst per 1 januari 2026 in werking treden, maar vanaf 1 januari 2025 stopt al wel het handhavingsmoratorium. Nu al controleert de Belastingdienst meer. Wat kunnen opdrachtgevers en zzp’ers doen om in 2024 een aanwijzing en vanaf 2025 naheffingsaanslagen en boetes te voorkomen?
Lees meer »
Je vakkennis up to date houden – hoe doe je dat?

Vakkennis bijhouden is voor de een vermoeiende PE-verplichting en voor de ander een leerzame afwisseling of een kans om te netwerken met vakgenoten. Hoe je ook in de wedstrijd staat, vakkennis is een must om je klanten blijvend goed te kunnen adviseren. Je kunt het jezelf gemakkelijk maken door online of fysiek deel te nemen aan de Fiscount Kennismarathon. 

Lees verder »
ADVERTORIAL

FiscKoffertje: proactief je klanten informeren over de Prinsjesdagplannen

Op Prinsjesdag 2024 weten we hoeveel lef, hoop en trots we mogen ontlenen aan de plannen van het nieuwe kabinet. Ook dit jaar zorgen wij er weer voor dat jij je klanten hierover op originele wijze zo snel mogelijk, kort en bondig kunt informeren met ons digitale FiscKoffer(tje). Handige tips en actiepunten ontbreken natuurlijk weer niet. 
Bestel nu al »
Wwft-proof worden, zijn en blijven!
De Wwft-regels zijn voortdurend in beweging en de controles op de naleving ervan worden steeds strenger. Van groot belang dus dat jouw kantoor Wwft-proof is én blijft!. Maar hoe doe je dat? Tijdens deze praktijkgerichte cursus krijg je handige tips en adviezen hoe jij jouw kantoor Wwft-proof kunt maken én houden.  
Schrijf je nu in »
Box 3 – en hoe nu verder?
De Hoge Raad oordeelde in juni dat het geboden rechtsherstel tekortschiet als er te veel box-3-heffing is betaald. Volgens de Hoge Raad bestaat recht op rechtsherstel als het werkelijke rendement op het box-3-vermogen lager is dan het forfaitaire rendement. Je klant moet dit bewijzen. Welke mogelijkheden bieden de uitspraken van de Hoge Raad om alsnog rechtsherstel te krijgen voor je klant? 
Lees meer »
ADVERTORIAL

Alle begin hoeft echt niet moeilijk te zijn

Heb je de sprong in het diepe al durven maken of dub je nog steeds of je jouw eigen accountancy- of administratiekantoor zult beginnen? Weet dan dat alle begin niet moeilijk hoeft te zijn met het speciaal voor jou samengestelde Fiscount starterspakket. Je krijgt toegang tot al onze expertises en de speciaal voor jouw ontworpen startersvoordelen.  
Meld je aan »
Het model huurprijswijzigingsbeding – kan dat nog wel?
Heb je in je klantenportefeuille particuliere verhuurders in de vrije sector? Rechtbank Amsterdam vernietigde onlangs in enkele zaken de huurprijswijzigingsbedingen die in de huurcontracten van vastgoedbeleggers waren opgenomen. Deze veel gebruikte bedingen uit een model van de Raad voor Onroerende Zaken verhogen de huurprijs jaarlijks met de consumentenprijsindex + maximaal een bepaald percentage. Wat zijn de gevolgen voor jouw klanten? 
Lees meer »
Een gedragscode AI-gebruik is dat nodig?
Mogelijk wordt er op jouw kantoor al volop gebruikgemaakt van kunstmatige intelligentie (AI), zoals ChatGPT en Copilot. Denk aan het maken van berekeningen, samenvattingen en instructies. Maar hoe verhoudt dit gebruik zich tot de AVG en wat mogen jouw medewerkers wel en wat niet? Kortom, moet je de gedragscode in het kantoorhandboek hierop aanpassen?
Lees meer »
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN