Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 23 augustus 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Partners Deloitte Australië mogen langer aanblijven
Bij de Australische tak van Deloitte mogen partners langer doorwerken dan de onofficiële pensioengerechtigde leeftijd van 62 jaar, meldt website Economia. Voorwaarde is wel dat ze niet indutten, maar nog ‘gefocust en energiek’ zijn.
Lees meer
 
 
‘Belastingdienst gaat in 2019 uit van 0,13% spaarrente’
Volgens de Telegraaf gaat Belastingdienst volgend jaar uit van een spaarrente van 0,13 %, waar dat dit jaar nog 0,36 % bedroeg. Officieel wordt dit op pas Prinsjesdag bekend.
Lees meer
 
Leer in 2 dagen hoe BTW in de praktijk werkt! Advertorial

Tijdens deze interactieve cursus op 7 en 14 nov. leert u alle ins en outs van de BTW. U krijgt o.a. uitgebreide uitleg van de plaats van dienstregels, regels voor transacties binnen en buiten de EG, aftrek van voorbelasting, teruggaaf BTW op oninbare vorderingen, BTW en e-commerce, BTW en onroerend goed en tips voor fiscale BTW-planning.

 
Metaal draait goed, toch minder investeringsbereidheid
Metaalbedrijven zijn minder bereid te investeren in nieuwe machines , staat in de woensdag gepubliceerde Economische Barometer van ondernemersorganisatie Koninklijke Metaalunie. Dit is een periodiek onderzoek naar de economische ontwikkelingen in de metaalsector, meer specifiek in het MKB.
Lees meer
 
 
Nieuwe beroepsclub voor administratiekantoren en eenpitters
Drie door de wol geverfde professionals uit het fiscale domein hebben een nieuwe beroepsorganisatie opgericht: de Federatie Belastingraadgevers (FBR). De federatie doet vooral aan kennisdeling voor kleine administratiekantoren en eenpitters.
Lees meer
 
Kennismakingsabonnement papieren AV-magazine Advertorial

Maak nu kennis met het papieren kwartaalmagazine van AV vol achtergrondartikelen.
Voor 15 euro ontvangt u twee edities. Het abonnement stopt automatisch.

 
Ook bij anti-kraak verhuurdersheffing
Anti-kraakwoningen en panden die vallen onder de Leegstandswet zijn ook heffingsobjecten voor de verhuurderheffing. De Hoge Raad heeft dat uitgesproken.
Lees meer
 
 
Nieuwe klap voor KPMG in VK
De reputatie van KPMG heeft een nieuwe kras opgelopen nu de accountants- en adviesorganisatie een boete van £ 3 miljoen heeft gekregen van de Britse toezichthouder FRC. Het bedrijf zou bij zijn dienstverlening aan kledingconcern Ted Baker niet hebben voldaan aan de ethische standaarden voor de beroepsgroep. Dat meldt dagblad The Telegraph.
Lees meer
 
 
Paardenvlees of rundersteak? PwC verklapt het
Paardenrosbief of rundersteak? PwC heeft een ‘onzichtbare streepjescode’ gecreëerd die nepsteaks kan detecteren. Die stelt consumenten in staat met de hulp van hun smartphone te zien hoe het dier op hun bord werd grootgebracht, of het goede veevoer en gras at of rotzooi, en waar het werd verwerkt.
Lees meer
 
 
Miljoen voor R&D samen met Brazilianen
Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat trekt dit jaar bijna €1 miljoen euro uit voor onderzoek en ontwikkeling samen met Braziliaanse partners. Tot en met 31 oktober kunnen ze een projectvoorstel indienen.
Lees meer
 
 
Gemorrel over afschaffing dividendbelasting zwelt aan, oproer in het MKB
Terwijl het kabinet begint aan de aan besprekingen over de Miljoenennota voor volgend jaar, zwelt het gemorrel over de afschaffing van de dividendbelasting aan alle kanten aan.
Lees meer
 
Groeimodel ambitieuze accountants: Systematisch, creatief, open en vooral goed samenwerken met je klant Contentpartner
Goede ondernemers willen groeien. Een businessmodel dat toekomstbestendig is en ervoor zorgt dat je bedrijf ook over 10 jaar nog relevant is. Tegelijkertijd moet de ondernemer doen waar hij echt goed in is. Bezig zijn met zaken die tot zijn kernkwaliteiten behoren. Wat is dan de rol voor een ambitieuze accountant? Begin met: cloud, slimme […]
 
Schakelprogramma AA Opleiding
Heb jij de ambitie om Accountant Administratieconsulent (AA) te worden? Als AA-Accountant ben je na het Schakelprogramma AA uitstekend in staat om als adviseur in het MKB op te treden. Via het Schakelprogramma AA stroom je na een jaar door naar de post-hbo-opleiding AA Oriëntatie Accountancy MKB. Met het schakelprogramma en de post-hbo AA rond […]
 
Financial Controller – Waalwijk / Dongen Vacature
Voor onze interne Centrale Staf zijn we per direct op zoek naar een fulltime Financial Controller De functie In deze uitdagende functie verzorg je de periodieke en incidentele financiële managementrapportages, jaarcijfers en tussentijdse rapportages. Daarnaast adviseer je het management naar aanleiding van jouw cijferanalyses en ben je in staat om deze adviezen (schriftelijk) uit te […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn