Energisektoren skriger på international arbejdskraft
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Se nyhedsbrevet i webversion
2775 header dagens energi 1280x300
Pas på skruppelløse elleverandører
skift elselskab 07
Adskillige elkunder har oplevet, at de – uden at de ved af det – har fået en ny elleverandør. Skruppelløse elselskaber er tilsyneladende begyndt at overføre elkunder fra andre selskaber, uden at den enkelte kunde har bedt om det. Det kræver kun, at de kender kundens adresse og CPR-nummer. Green Power Denmark opfordrer alle elkunder til at holde øje med, om elregningen kommer fra en ukendt leverandør.
Læs pressemeddelelse

 

Energisektoren skriger på international arbejdskraft
DTU 088 web
Mere end 40 procent af energisektorens beskæftigelsesvækst i de seneste to år skyldes udenlandske medarbejdere, og i dag har én ud af otte ansatte udenlandsk pas. Hvis den elektriske omstilling af Danmark skal kunne lade sig gøre, er det imidlertid nødvendigt at gøre det lettere at tiltrække og ansætte udenlandsk arbejdskraft, mener Green Power Denmark.
Læs mere


 

Imageshowingawaveliquidshapecolorbackground.ArtdesignVectorillustration GettyImages 1148599351 CMYK
IEA: Globale spændinger udstiller energi-sårbarhed
Regionale konflikter og geopolitiske spændinger udstiller, at der er en betydelig sårbarhed i dagens globale energisystem, skriver Det Internationale Energiagentur (IEA) i sit årlige World Energy Outlook. Vejen ud er at øge indsatsen for renere og mere sikre energikilder.
Læs mere om World Energy Outlook

 

Naturlig Energi Oktober 2024 Forside
Naturlig Energi
Grøn energi i form af vindmøller, solceller, elbiler og elcykler er en stadig vigtigere del af hverdagen i Svanholm Storkollektiv, som pryder forsiden af oktober-nummeret af Naturlig Energi.

Læs også med fra indvielsen af verdens største folkeejede vindmølle i Thyborøn, og et interview med minister for land og by Morten Dahlin (V), som har ansvar for at udpege de arealer, hvor der skal etableres energiparker på land.
Læs magasinet

 

2603 citat
Vi har helt konkret brug for nogle arealer, hvor vi kan placere de her nye anlæg med store varmepumper.
Randi Skogstad komprimeret 4 scaled
Randi Skogstad, adm. direktør i fjernvarmevirksomheden CTR, om behovet for mange store varmepumper på 50-100 MW på decentrale fjernvarmeanlæg i nærheden af elnet og fjernvarmekunder
Kilde: Ingeniøren

 

 

 

Dagens tal
13,8%
Elektriske varebiler øgede deres andel med 3,7 procentpoint i tredje kvartal 2024 sammenlignet med samme periode i fjor og udgør nu 13,8 procent af alle varebiler. Samme udvikling gjorde sig gældende inden for lastbiler, hvor elektriske lastbilers andel næsten er fordoblet til 11,9 procent.
Kilde: Bilstatistik.dk

 

3878 Concito K6A6360 16 03 22SH large
Webinar: EU er udfordret. Har vi løsningerne?

 

Green Power Denmark inviterer til webinar, hvor du kan få viden om Dan Jørgensens muligheder som energikommissær, hvad der foregår i forbindelse med kommissærhøringerne, og hvad det betyder for Europas grønne omstilling.

Hør tidligere klimakommissær Connie Hedegaard i samtale med Green Power Denmarks EU-chef Jacob Klivager Vestergaard og afdelingschef for Public Affairs, EU & Presse Ole Rydahl Svensson.
2659 4 dots lightgreenw
2613 event date time lightgreen 23. oktober kl. 10.00 - 10.45
2616 event place lightgreen Online
2615 event ticket price lightgreen Gratis
Tilmeld dig webinaret

 


 

Dagens priser
2627 todays prices systemprice lightgreen
Systempris – el
87,59
DKK/MWh
2610 todays prices vestdanmark lightgreen
Vestdanmark – el
450,07
DKK/MWh
2626 todays prices oestdanmark lightgreen
Østdanmark – el
430,00
DKK/MWh
2624 todays prices gasprice lightgreen
Gaspris
3,72
DKK/m3
2625 todays prices co2price lightgreen
CO2-pris
63,41
EURO/ton
Alle elpriser er dagsgennemsnittet af spotpriser i DKK/MWh
Gas- og CO2-pris er intraday priser fra foregående handelsdag
Kilde: Nord Pool (el) | Kilde: EEX (gas) | Kilde: EEX (CO2)

 

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten har tilmeldt dig via greenpowerdenmark.dk eller direkte har bedt om at komme på listen.
Afmeld nyhedsbrevet
Se oversigt over Green Power Denmarks nyhedsbreve
Læs persondatapolitik
© Green Power Denmark 2024
2617 footer linkedin icon 2619 footer twitter icon 2618 footer mail icon