Spil på alle dine strenge

Påskekoncert med indlagt overraskelse....

I denne uge spiller vi Wagners "Langfredagsmusik", Mozarts 5. violinkoncert  samt Mendelssohns 5. symfoni. Oplev vores nye koncertmesters første koncert som solist - og så venter der alle koncertgængere en mindeværdig overraskelse...

Wagner, Mozart & Mendelssohn

Genopstandelsens frø

Det guddommelige skyder knop i musikken, og i forvandlingen fra spire til blomst genoplever vi tilværelsens vidunder og stædige kamp. Oplev orkestrets nye koncertmester som solist og få et vildtvoksende musikalsk minde med hjem til haven - bogstaveligt talt.

Dirigent
Alexander Polianichko

Solist
Cristian Chivu Ivan, violin

Værker
R. Wagner: ”Langfredagsmusik” fra Parsifal
W. A. Mozart: Violinkoncert i A-dur, KV219
F. Mendelssohn: Symfoni nr. 5, “Reformationssymfonien”

Fre. 22. april kl. 19.30
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus
125-310 kr. inkl. gebyr


Koncertoptakt: Forud for koncerten er der koncertoptakt kl. 18.30-19.00 ved professor og organist  Ulrik Spang-Hanssen og Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk
 
Køb billet til koncerten
Download koncertprogrammet

BAGGRUNDSHISTORIE

Mozarts egne violiner

Tidligere musikchef Leif V.S. Balthzersen beretter om Mozarts egne violiner - særligt koncertviolinen, som Christoph Koncz siden har bragt til live igen med indspilninger af Mozarts fem violinkoncerter.

Læs historien på vores hjemmeside.

Læs artiklen

NYHEDER

BEINTA - ny udgivelse

Dacapo Records har 1. april udgivet Anna Katrin Øssursdóttir Egilstrøð og Allan Gravgaard Madsens tindrende smukke værk BEINTA.

Det er Nordisk Noir i sin reneste form, og vi har været så heldige at få lov at indspille det - ligesom det også var os, der oprindeligt uropførte værket.

Køb vores nye CD

Operarejsen - og nyt værk af Allan Gravgaard Madsen

Apropos komponist Allan Gravgaard Madsen: Har du set "Operarejsen" på DR2?

Hvis du har, så ved du, at seriens sidste ti minutter foregår sammen med os i Symfonisk Sal, hvor Frederik og Rasmus skal høre Allans nyskrevne operaværk for allerførste gang.

Hvad du måske ikke ved er, at Allan Gravgaard Madsen - udover at være ven og musikalsk bonkammerat med Cilius & Bruun, hyppig deltager i Den Klassiske Musikquiz, prisvindende komponist og pladeaktuel - også er Aarhus Symfoniorkesters huskomponist.

I løbet af sin 4-årige ansættelse komponerer Allan tre større værker til orkestret, og 19. maj kan du høre hans første* af slagsen: "Concerto Grosso". Det foregår til koncerten Skæbneklange, hvor vi også spiller Beethovens 5. symfoni.

"Jeg var elev på Viborg Katedralskole, da jeg hørte et symfoniorkester ’live’ for første gang. En oplevelse der ændrede mit liv. Orkestret dengang var Aarhus Symfoniorkester og lige netop det orkester har siden haft en særlig betydning for mig. Det er derfor næsten uvirkeligt, at jeg får lejlighed til at få opfyldt en drengedrøm: At indgå et tættere samarbejde med det orkester, som jeg kender så godt. Et orkester som vil kunne udvikle mine kompetencer, men som jeg også kan være med til at udvikle." Du må med andre ord absolut ikke gå glip af Allans spritnye koncert i maj! 

*Det er reelt ikke Allan Gravgaard Madsens første værk med os. Det er blot det første værk indenfor huskomponistaftalen. I 2020 uropførte vi værket "Ouvert'". Det samme med BEINTA i 2016 (med gentagelse i 2019), og så har Allan bl.a. komponeret og arrangeret musik til orkestrets førskoleprojekt "Musikkens Børn"

Se sidste afsnit af Operarejsen
Køb billet til Allan Gravgaard Madsens "Concerto Grosso"

KOMMENDE KONCERTER

Familiekoncert

Peter, Tubby og Ulven

Nyd to musikalske fabler, der sætter instrumenterne i hovedrollerne og slipper eventyret løs i orkestret.

Dirigent
Nathanaël Iselin

Solister
Hans Dueholm, fortæller
Jonathan Borksand Hanke, tuba

Værker
G. Kleinsinger: Tubaen Tubby
S. Prokofjev: Peter og Ulven

Lør. 30. april kl. 12.00
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus
GRATIS ADGANG. Pladsbestilling nødvendig.

Hent GRATIS billet til familiekoncerten

Kilar & Dvorák

Fædrelandets favn

Med blodet brusende i ørene kysser vi mindet om hjemstavnens melodier, dens formgivende natur, det vundne og det mistede.

Dirigent
Michał Nesterowicz

Solister
Camille Thomas, cello

Værker
W. Kilar: Orawa
A. Dvorak: Cellokoncert
A. Dvorák: Symfoni nr. 7

Tor. 5. maj kl. 19.30
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus
125-310 kr. 

Køb billet til koncerten med Camille Thomas
Facebook
Instagram
YouTube
Hjemmeside
Copyright © 2022 Aarhus Symfoniorkester, All rights reserved.
Du modtager denne email fordi du tidligere har tilmeldt dig nyhedsbrevet via vores hjemmeside, i forbindelse med en koncert eller en konkurrence.

Vores adresse er:
Aarhus Symfoniorkester
Skovgaardsgade 2C
Aarhus C 8000
Denmark

Add us to your address book


Vil du ændre hvordan du modtager disse mails?
Du kan opdatere dine personlige profil eller afmelde dig nyhedsbrevet.