ELF Voetbal nieuwsbrief van 16-05-2022
PEC Zwolle en Willem II gedegradeerd: Deze uitblinkers zijn nu op te pikken

Het doek is definitief gevallen voor PEC Zwolle en Willem II. De ogen gaan nu naar volgend seizoen. Uithuilen, opnieuw opbouwen en terugkeren. Veel spelers van PEC Zwolle en Willem II staan al klaar om hun koffers te pakken. Eredivisieclubs opgelet, deze spelers zijn mogelijk op te pikken.


lees verder
Samenvattingen: de beslissingen in de degradatiestrijd zijn gevallen

Het Eredivisie-seizoen 2021/22 zit erop en daarin zijn beslissingen gevallen. Zo is bekend geworden welke club naast PEC Zwolle definitief uit de competitie degradeert en welke ploeg de nacompetitie ingaat. De strijd ging zondagmiddag tussen Willem II, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en Heracles Almelo. 

lees verder
Even voorstellen: Ajax-target en vleugelflitser Paulinho

Veel Ajax-spelers lijken op weg naar de uitgang, maar Ajax is inmiddels ook rond aan het kijken naar versterkingen. Twee weken geleden werd Ajax al in verband gebracht met Bayer Leverkusen-aanvaller Paulinho en dit weekeinde meldde ook het Duitse Kicker dat Paulinho een transfer gaat maken. Ajax zou de voornaamste kandidaat zijn.

lees verder
Terugblik op vier jaar Ten Hag bij Ajax: het beste elftal

Recent werd bekend dat Erik ten Hag Ajax na 4,5 bijzondere jaren gaat verlaten. De Tukker maakt de stap naar de wereldtop en wordt de nieuwe trainer van Manchester United. In deze serie van artikelen blikken we terug op de meest bijzondere momenten van de trainer bij Ajax. Met in dit artikel: het beste elftal.

lees verder
ELF Voetbal nummer 5, ereronde: met Donyell Malen, Guti, Ajax en het late Bosman-arrest, Pröpper en pa en zoon Westerhof

De zomer(vakantie) nadert. Maar eerst moet er nog een aantal Europese prijzen worden uitgereikt. Wint Feyenoord bijvoorbeeld de Conference League in een historisch coëfficiëntenseizoen? ELF Voetbal nummer 5 biedt een mooie ontspannen voorbereiding richting de eindstrijd in Tirana. Deze keer interviews met Donyell Malen, Érick Gutiérrez, Hans en Wout Westerhof en een verhaal over de ongewenste transferzomer van Ajax.

lees verder
Hoe Jong Feyenoord steeds dichterbij de Eerste Divisie komt

Al jaren kunnen clubs niet meer degraderen uit de Eerste Divisie. Na het project met Achilles'29 is besloten dat het speelveld in de Keuken Kampioen Divisie uit de huidige profclubs blijft bestaan. Toch komt er vanaf volgend seizoen een nieuwe degradatieregeling bij op het tweede niveau van Nederland. De beloftenteams kunnen een niveau afzakken.

lees verder
De PANNA! Voetbalagenda 2022-2023 is er weer!

Hij is er weer: de nieuwe PANNA! Voetbalagenda 2022-2023. Vol leuke top tien-lijstjes, mooie paginagrote foto's van de grootste talenten en de grappigste moppen. En natuurlijk handige pagina's om je schoolrooster in te vullen of je huiswerk. En natuurlijk je eigen wedstrijd van dat weekend.

lees verder
Samenvatting Chelsea - Liverpool (0-0)

Liverpool heeft de tweede prijs van het seizoen weten te pakken. De ploeg van Jurgen Klopp had het lastig in de finale van de FA Cup, maar wist na strafschoppen alsnog te winnen van Chelsea. Bij The Blues viel Hakim Ziyech in en wist hij zijn strafschop te benutten, daarmee kon hij de uiteindelijke nederlaag echter niet voorkomen. 

lees verder
PANNA! 65 met Malen, Guti, Xavi Simons, tips van Sisca, schoolvoetbal met Mattijs en veel meer!

De slotfase van het seizoen is aangebroken. Wie wordt er kampioen? Wie wint de Champions League? Wie de Europa en de Conference League? En de Premier League? De cover van PANNA! 65 vat dit allemaal samen: prijzenregen. In de nieuwe editie van het leukste kidsvoetbalmagazine van Nederland zijn interviews te lezen met Doneyll Malen, Xavi Simons en Erick Gutiérrez. Sisca Folkertsma geeft je tips om fit te blijven in de zomer, Slotta en Bassistentje kijken vooruit op de KPN eDivisie finals, NEC-doelman Mattijs Branderhorst over schoolvoetbal en nog veel meer!

lees verder