NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Peinemann wint Haagse rechtszaak tegen Ter Haak
 
De havenholding THB van de Amsterdamse zakenman Richard ter Haak moet van de Haagse rechtbank een bedrag van ruim zes miljoen euro betalen aan het Rotterdamse Peinemann Heftrucks voor achterstallige huur van haven-equipment en materieel.
 
 
 
#
 
Simon Loos en Peter Appel kopen samen VRC Transport
 
Vervoersbedrijf VRC Transport komt in handen van Simon Loos en Peter Appel Transport. Dat hebben de betrokken bedrijven donderdag bekendgemaakt, zonder informatie te geven over de financiële details. De deal krijgt op 15 juni zijn beslag.
 
 
#
 
Ook in derde kwartaal nog veel blank sailings
 
De containerallianties in de lijnvaart zullen ook in het derde kwartaal van het jaar een fors aantal afvaarten uit hun reguliere vaarschema’s schrappen. Daarmee wordt de vervoerscapaciteit met gemiddeld zo’n 15% beperkt.
 
 
 
 
POPULAIR
 
#
 
Nieuwsblad Transport organiseert Multimodaal Online 2020
 
Modaliteiten mixen steeds meer en versterken elkaar. Met name binnen de achterlandlogistiek vindt op dit gebied een verschuiving plaats. Daarom organiseert Nieuwsblad Transport in de week van 22-26 juni Multimodaal Online 2020.
 
 
 
#
 
Tender Havenbedrijf Rotterdam voor materieel en vervoer op CER
 
Havenbedrijf Rotterdam (HbR) heeft een tender uitgeschreven voor ‘hybride’ vervoer van containers over de Container Exchange Route (CER) op de Maasvlakte. De winnende partij moet zowel de voertuigen leveren als het vervoer gaan verzorgen. ‘Het is een integraal pakket’, aldus een woordvoerder.
 
 
 
#
 
Ruim helft Belgische transporteurs zag omzet dalen door corona
 
Meer dan de helft van de Belgische transportbedrijven kreeg in het afgelopen kwartaal te maken met een daling van de vervoersactiviteit. Oorzaak was uiteraard de covid-19-pandemie. Dat blijkt uit een enquête van het Instituut Transport en Logistiek België (ITLB). Veel vervoerders denken dat de hardste klappen nog moeten komen.
 
 
 
#
 
Europese klacht zes shortsea-reders tegen ITF om ‘dockers clause’
 
Zes Europese shortsea- en feeder-scheepsexploitanten hebben een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen transportvakbond ITF wegens schending van het kartelverbod en beperking van de vrijheid om diensten te verlenen.
 
 
 
#
 
FNV-enquete: 30% logistiek personeel heeft lager inkomen door corona
 
Ruim 30% van de werknemers in transport en logistiek zag het inkomen dalen door de uitbraak van het coronavirus. Daar stond tegenover dat 6% juist meer verdiende. Dat komt naar voren uit een enquête die vakbond FNV hield onder bijna zeshonderd deelnemers.
 
 
 
#
 
Diepgangrecord containerschip in Rotterdamse haven
 
Het containerschip ‘Marseille Maersk’ vertrok bij APMT 2 in de Prinses Amaliahaven met een diepgang van 17,30 meter. Dat is een Rotterdams record voor een containerschip. Gisterochtend 4 juni was het schip van Rotterdam op weg naar Tanjung Pelepas (Maleisië).
 
 
 
#
 
DSV ontmantelt deels charterhub Panalpina
 
Na de verkoop van Panalpina Airflo aan de Dutch Flower Group is de nieuwe Deense eigenaar DSV nu bezig om de dertig jaar oude charterdivisie van Panalpina met als standplaats Luxemburg Airport ingrijpend te saneren en om te bouwen.
 
 
 
#
 
iShare: ‘Door platforms verlies je de controle over data’
 
Transfollow, leverancier van de digitale vrachtbrief eCMR, is deze week toegetreden tot het iShare-stelsel. Een belangrijke stap volgens Gerard van der Hoeven, directeur Stichting iShare.
 
 
#
 
Cyberweerbaarheid op zee nog lang niet zo groot als aan land
 
Terwijl tal van sectoren in de samenleving stappen zetten om de cyberweerbaarheid naar een hoger niveau te tillen, lijkt de maritieme wereld nog te moeten wennen aan de cyberdreiging zelf. ‘Vaak heerst de misvatting dat een schip veilig is vanwege de air gap, of beter sea gap.’
 
 
 
#
 
Razendsnelle digitale ontwikkelingen bij de watertaxi’s
 
Nergens in Europa varen watertaxi’s zoals in Rotterdam. Een vraagafhankelijk vervoersnetwerk van twintig boten die op afroep van A naar B varen is uniek. Watertaxi Rotterdam, met meer dan vijftig eigen aanlegplaatsen in de stad, is al 27 jaar een symbool van de stad Rotterdam en de Rotterdamse haven. Om door te ontwikkelen op het...
 
 
 
#
 
Boekhouder stoombootrederij gebruikt ex-werkgever als chequeboek
 
Een stoomboot in actieve dienst, waar vind je die nog? Op Lake Michigan, waar de 67 jaar oude stoomveerboot ‘Badger’ ‘s zomers nog steeds tussen Ludington in Michigan en Manitowoc in Wisconsin op een neer tuft.
 
 
 
#
 
Offshoreconcern Allseas schrapt honderden banen
 
Offshoreconcern Allseas, eigendom van Edward Heerema, gaat circa driehonderd banen schrappen en investeringen terugschroeven. Dat meldt Het Financieele Dagblad. Door de lage olieprijs en de coronapandemie stelt de olie- en gassector projecten uit, waardoor er voor de schepen van Allseas nauwelijks nog werk is.
 
 
 
#
 
‘Stellar Banner’ wordt ‘afgeborreld’
 
De Braziliaanse marine heeft besloten om de enorme ertscarrier ‘Stellar Banner’ op 150 kilometer van de kust van Maranhão in diep water tot zinken te brengen.
 
 
 
#
 
Video: Amerikaanse kustwacht redt opvarende ‘Laura Maersk’
 
De Amerikaanse kustwacht heeft afgelopen vrijdag een gewonde vanaf de ‘Laura Maersk’ (4258 teu) bijna vijfhonderd kilometer voor de kust van Maryland geëvacueerd.
 
 
#
 
Swissport België vraagt faillissement aan
 
De afhandelaar Swissport België heeft maandag het faillissement aangevraagd van de bagage- en schoonmaakdivisie op Brussels Airport (Zaventem). Daarmee dreigen 1.500 mensen hun baan te verliezen. De vrachtdivisie op Zaventem en Luik Airport, waar bijna 500 mensen werken, blijft buiten het faillissement, aldus het bedrijf.
 
 
 
#
 
‘Stel inklimmers van trucks strafbaar’
 
Op meerdere Vlaamse parkeerplaatsen langs de E40 hebben vluchtelingen de afsluitingshekken beschadigd. Omdat het bijna onmogelijk is de daders te identificeren, wil de N-VA hen langs een omweg aanpakken. Door het inklimmen in vrachtwagens strafbaar te maken.
 
 
 
#
 
Hebo opent filiaal in Amsterdamse haven
 
Hebo Maritiemservice is vanuit een permanente locatie begonnen maritieme diensten aan te bieden in de Amsterdamse haven. Dat meldt het bedrijf vrijdag
 
 
 
#
 
Video: kraan Mumbai beschadigd na contact met MSC-schip
 
Een containerkraan van de DP World-terminal in de Indiase haven Nhava Sheva (Mumbai) is beschadigd geraakt door contact met de ‘Rosa M’ van MSC.
 
 
 
#
 
Maersk breidt intermodale dienst Azië-Europa uit
 
Maersk breidt zijn gecombineerde zee- en spoordienst tussen Azië en Europa uit. De dienst, AE19 genaamd, werd tot nu toe maandelijks aangeboden richting Europa, maar wordt nu tweewekelijks en in beide richtingen.
 
 
 
 
POLL
 
  Het is niet meer van deze tijd dat truckers het nog altijd van overuren moeten hebben.  
 
 
stem Eens. Met 40 uur werken moet je genoeg kunnen verdienen.
stem Eens. Chauffeurs van nu willen een andere privé-werkbalans.
stem Oneens. Overuren maken hoort bij het chauffeursvak.
stem Oneens. Zeker in deze tijd mag je blij zijn dat je werk hebt.
 
 
 
Adverteren Colofon www.nieuwsbladtransport.nl
 
Abonneren Afmelden redactie@nieuwsbladtransport.nl
 
  010-280 10 00
 
© 2020 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam