Per auto of trein naar Rusland? Reis niet via Belarus!

1 year ago
  • Html
  • Text
Nieuwsbrief Russia Travel / BRIC Travel – 18 april 2018

Feestdagen in Rusland, Belarus en China: consulaat gesloten


In verband met twee nationale feestdagen (de Dag van de Arbeid en de Dag van de Overwinning) is het Russische consulaat in Den Haag op 1, 2, 4 en 9 mei gesloten. Ook in Belarus (Wit-Rusland) staan de voorjaarsfeestdagen voor de deur. Het Wit-Russische consulaat is daarom gesloten op 1, 2 en 9 mei. Het Chinese consulaat, ten slotte, houdt de deuren op 1 en 4 mei dicht.
Op bovengenoemde dagen kunnen er géén visa worden aangevraagd of opgehaald. Hebt u begin mei een Russisch, Wit-Russisch of Chinees visum nodig? Neemt u dan vandaag nog contact met ons op.
Houd er rekening mee dat wij u op Koningsdag (27 april) en Hemelvaartsdag (10 mei) niet van dienst kunnen zijn.

Per auto of trein naar Rusland? Reis niet via Belarus!


Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om Belarus te mijden als u met de auto of de trein naar Rusland reist. De reden hiervoor is de buitengewone status van de grens tussen Rusland en Belarus; deze telt namelijk sinds enige tijd als binnengrens, maar dan wel uitsluitend voor inwoners van beide landen. Als ingezetene van een EU-land wordt u geacht gewoon uw paspoort te presenteren en – belangrijker nog – uw visum en migratiekaart te laten afstempelen. En juist dat laatste wordt niet gedaan als u deze grens met de auto of de trein passeert. In Rusland levert dit u beslist grote problemen op. Zo zal uw hotel uw verblijf in Rusland niet willen registreren. Met een beetje pech wordt zelfs de migratiedienst gebeld en riskeert u deportatie – een procedure die doorgaans op niet al te subtiele wijze wordt uitgevoerd.
Neemt u liever niet het vliegtuig? Rijd dan om via Finland of de Baltische staten. De specialisten van BRIC Travel staan voor u klaar met deskundig advies over de handigste route en regelen graag alle praktische aspecten van uw reis, van visumaanvraag tot hotelreserveringen.

Binnen tien uur van Amsterdam naar Samarkand


Sinds kort vliegt Turkish Airlines twee keer per week naar Samarkand, de op een na grootste stad van Oezbekistan. Vanuit Amsterdam bent u – met een korte overstap in Istanbul – in minder dan tien uur in dit eeuwenoude handelscentrum aan de zijderoute, dat in 2001 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is geplaatst.
Neem contact met ons op voor prijzen en beschikbaarheid

Nieuwe luchthaven van Islamabad gaat vrijdag open


Komende vrijdag wordt Islamabad International Airport in gebruik genomen. De luchthaven gaat dienen als nieuwe thuisbasis van Pakistan International Airlines en heeft een capaciteit van vijftien miljoen passagiers per jaar. Naar verwachting bent u voortaan veel minder tijd kwijt bij de paspoortcontrole.
Bel of mail ons voor meer informatie of om direct uw visum of ticket te bestellen.

WK voetbal: hotelkamers in Rusland extreem duur


Tijdens de beroemde ‘witte nachten’ zijn hotelkamers in St. Petersburg altijd al prijzig. Maar nu het WK voetbal in Rusland wordt gehouden, rijzen de hoteltarieven pas écht de pan uit. Ook in Moskou en de overige speelsteden zijn de hotels van plan zéér goed aan de voetbalfans te gaan verdienen. Een betaalbare overnachtingsgelegenheid is momenteel haast niet meer te vinden. Als u op zakenreis wilt naar Rusland, doet u uw portemonnee daarom een groot plezier door de WK-periode – 14 juni t/m 15 juli – zo veel mogelijk te mijden.
Bij BRIC Travel is de organisatie van uw zakenreis in vertrouwde handen. Neem contact met ons op voor een gunstig geprijsde aanbieding.
Russia Travel

BRIC Travel

Facebook
Russia Travel
BRIC Travel
Twitter
Deze informatie wordt u aangeboden door Russia Travel, onderdeel van de BRIC Travel groep. Uw reisgenoot voor, tijdens en na uw reis!
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief? Stuur een berichtje naar: afmelden@russiatravel.nl

This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Russia Travel / BRIC Travel · Kabelweg 21 · Amsterdam, 1014 BA · Netherlands

Share this newsletter on

Related newsletters

Russiatravel.nl

Categories: Abroad Holidays
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019