Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
22 november 2022
Op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de opvang van vluchtelingen


Als sociaal en gastvrij Boxtel werken we mee aan de opvang van vluchtelingen in onze gemeente. Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in het oude Rabobank gebouw aan de Stationsstraat. Vanaf 1 november 2022 biedt Landgoed Velder opvang aan maximaal 450 asielzoekers. Samen met de Boxtelaren zorgen we voor een warm welkom! 

 

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de opvang van vluchtelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Op onze website staat alle informatie op een rij. Je vindt er ook een overzicht van veel gestelde vragen.

PERSBERICHT: Sociale Woningbouw Albinonistraat 86a snel dichterbij

Samen met Woonstichting JOOST zet de gemeente Boxtel de schouders eronder om rond de zomer 2023 te kunnen starten met de bouw van 27 sociale woningen in Boxtel. En wel op de Albinonistraat 86a, waar voorheen de basisschool de Beemden stond. 

Lees verder
Gemeente Boxtel plant 200.000 bloembollen

In opdracht van de gemeente Boxtel zijn er op woensdag 16 november 200.000 bloembollen in Boxtel geplant. De mix die is geplant heet Bee suprise XL. In het voorjaar zijn de eerste tekenen van bloei zichtbaar.
 

Locaties

De bollen zijn geplant aan de Bosscheweg/Brederodeweg vlakbij de rotondes Munsel, Dukaat, Fellenoord en La Salle. Er is onderzocht welke bloembollen het meest geschikt zijn voor deze locaties. Er is gekozen voor een meerjarige bloembollenmix die van februari tot juni bloeit. De bloeitijd is afhankelijk van het weer.
 

Aandacht voor biodiversiteit 

De laatste jaren is er veel aandacht voor biodiversiteit. Een van de manieren om de biodiversiteit in de gemeente te verhogen is door een bloembollenmengsel toe te voegen aan een kruidenrijke berm. Hierdoor is de berm al vanaf februari interessant voor insecten en is er bij een warm voorjaar voedsel in de vorm van stuifmeel en nectar beschikbaar. We hopen hiermee een bijdrage te leveren aan de verbetering van de insectenpopulatie. Zes tot acht weken na de laatste bloei maaien we het loof af. Dit afstervingsproces van het loof is belangrijk voor de bloei het jaar daarop. 

Gratis webinar natuurinclusief wonen op 8 december om 20.00 uur

De gemeente Boxtel doet mee aan het project Natuur in het Dorp. Een van de doelen van het project is om inwoners, architecten, bouwers, woningcorporaties en ontwikkelaars te informeren en enthousiasmeren over natuurinclusief wonen. Natuurinclusief wonen is een belangrijke oplossing voor de achteruitgang van biodiversiteit in de stad. Onder andere inbouwnestkasten, speciale dakpannen waar vogels in kunnen nestelen, klimplanten en daktuinen dragen bij aan een omgeving die aantrekkelijk is voor veel diersoorten.

 

Om praktische tips over natuurinclusief wonen onder de aandacht te brengen wordt dit gratis webinar georganiseerd. Het webinar wordt online gehouden op 8 december om 20.00 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Het webinar richt zich op het natuurinclusief inrichten van bestaande tuinen en woningen maar ook op nieuwbouw en intensieve renovatie.

Lees verder

Fotografen gezocht!
Wist je dat je sinds 1 juli jouw rijbewijs online kunt verlengen in onze gemeente? Dan hoef je maar één keer naar het gemeentehuis. Alleen maar om jouw nieuwe rijbewijs op te halen. Handig toch? Inmiddels verlengt 25% van onze inwoners het rijbewijs al online.

Om jouw rijbewijs online te kunnen verlengen moet je een pasfoto laten maken bij een RDW-erkende fotograaf. In Boxtel kun je voor een rijbewijsfoto op dit moment alleen nog terecht bij EP Rickelman. Natuurlijk is het fijner als er voor iedereen een fotograaf in de buurt zit. We zoeken daarom meer fotografen.

Ben je fotograaf en wil je RDW-erkende fotograaf worden? Kijk op de website van het RDW voor meer informatie of neem contact met ons op. 
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten