Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 23 november 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Persoonlijk noot’ komt indiscrete AA op waarschuwing te staan
Een AA die een interim-directeur bij een keten van bouwmarkten en doe-het-zelf winkels onder de roos een kijkje in de boeken gaf en daarmee de reikwijdte van zijn opdracht overschreed, heeft een waarschuwing gekregen van de Accountantskamer.
Lees verder »
Thuiswerken: hond aan de voeten, kat op schoot
Wat doet de thuiswerker op de dag dat hij niet naar kantoor gaat? Volgens het FD, dat hier een enquête over hield, doe zes op de tien thuiswerkers boodschappen. Bij een op de tien ligt de hond aan de voeten tijdens het werken, 7 % heeft de kat geregeld op schoot.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Download Checklist Jaarafsluiting

Wat komt er allemaal kijken bij de jaarafsluiting? Denk aan verschillende controles, correcties en analyses. Van bijvoorbeeld periodieke aangiftes, de jaarsuppletie aangifte, betaalbedrag van klanten en openstaande vorderingen. Deze checklist helpt je om geen zaken te vergeten!
Download gratis >

Lees verder »
Tweede klacht over belastingconstructie deels verjaard en niet ontvankelijk
Een tweede klacht bij de Accountantskamer tegen de voormalige bestuursvoorzitter van Baker Tilly Berk Romke van der Veen in een slepende zaak rond een belastingconstructie is deels verjaard en verder ongegrond, heeft de Accountantskamer laten weten. Een nieuwe sanctie acht de tuchtrechter overbodig, omdat de accountant berispt is voor zijn optreden.   
Lees verder »
Wat kost autoverzekering? Géén idee
Hoeveel kost een autoverzekering per maand? Geen idéé. Dat gaat althans op voor de meeste automobilisten, en zeker voor de oudere generatie. Dat meldt Allsecur, een label van Allianz, dat onderzoek naar klantentrouw liet doen door TeamVier. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kent u de BTW regels en risico’s bij online business?

Er gaat van alles wijzigen in de online business. Wat zijn bijv. de regelingen voor afstandsverkopen? Wanneer is sprake van een levering of elektronische dienst? En waar is de levering of dienst belast? Wie is de afnemer en wat zijn factuurvereisten? Voorkom problemen op dit gebied en laat u bijpraten op 6 december door Marja van den Oetelaar.

Lees verder »
Ondernemer wacht te lang met schadeclaim tegen Mazars
Een cliënt die Mazars Paardekooper Hoffman aansprakelijk stelde voor een ondeugdelijk en nadelig uitpakkend belastingadvies, had niet moeten wachten tot alle procedures in zijn belastingzaak waren afgerond. Dat heeft Hof Den Haag bepaald. 
Lees verder »
KPMG: verlengde transitie na Brexit beste scenario
Een verlengde transitieperiode zou na het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie voor Nederlandse bedrijven de meest ideale uitkomst zijn. Dat zegt KPMG. Van de vier scenario’s die na 29 maart 2019 mogelijk zijn, doet dit Brexit-scenario Nederlandse bedrijven het minste pijn.
Lees verder »
Splitsing massaal bezwaar box 3 blijft staan
Staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft gereageerd op Kamervragen naar aanleiding van een opiniestuk over massaal bezwaar, ‘All you need is een goede aanwijzing’, dat verscheen na een stroom bezwaarschriften tegen definitieve aanslagen IB 2017 waarbij de vermogensrendementsheffing een geschilpunt is.
Lees verder »
Meer bedrijfswagens verkocht
De verkoop van nieuwe bedrijfswagens in de Europese Unie loopt een kleine 4 % voor ten opzichte van vorig jaar rond deze tijd. Dat meldt de Europese autobrancheorganisatie ACEA over de periode januari tot en met oktober. De maand oktober was goed voor een plus van bijna 7 %.
Lees verder »
Visma koopt softwareleverancier voor banken en verzekeraars op
Visma heeft Idella opgekocht, een leverancier van financiële software en diensten voor de Nederlandse bank- verzekerings- en pensioenmarkt. 
Lees verder »
Tarieven griffierecht stijgen licht
Het tarief voor het griffierecht in alle belastingzaken van rechtspersonen stijgt van € 508 naar € 519. De griffierechten worden per 1 januari 2019 geïndexeerd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Marc Deykerhoff: ‘Verandering is voor de meeste mensen ingewikkeld´

Toen Marc Deykerhoff op zijn 18e startte met de PA (pedagogische academie) kon hij niet bevroeden dat hij ruim 40 jaar later een accountantskantoor met zijn achternaam in Den Bosch zou runnen. Met het uitzicht op een waterpartij die oplicht in de herfstzon vertelt Marc over zijn carrière, zijn visie op de accountancybranche en zijn […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Btw-verhoging in al je administraties doorvoeren

Btw-verhoging… Je moet er toch niet aan denken dat een nieuw kabinet aankondigt dat de btw verhoogd wordt en dat je dan dat percentage in ettelijke honderden administraties handmatig moet wijzigen? Gelukkig hebben we beter nieuws voor je. In Twinfield regel je dit namelijk in slechts enkele muisklikken. Voor ál je administraties, in één keer.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Bent u ook benieuwd hoe onze slimme software u meer overzicht geeft?
Visma
29 november 2018
Postbachelor AA (accountancy) oriëntatie MKB
Avans+
1 februari 2019
Accountancy en Controlling (Schakeltraject)
HAN
18 januari 2019
VACATURES
Zelfstandig assistent accountant
Bos Adviesgroep B.V.
Supervisor (controleleider)
CROP
Amersfoort
Junior Assistent/ Beginnend Assistent Accountant voor de Samenstelpraktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN