Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 8 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Michiel Werkman: Perspectief MKB-financiering vraagt andere verslaglegging accountant
In het MKB worden cijfers vaak zodanig opgesteld dat vooral zo min mogelijk belasting hoeft te worden afdragen. Daardoor bieden financiële rapportages voor potentiële geldschieters mogelijk een onvoldoende realistisch beeld. Zowel de feitelijke prestatiecurve als de forecasts zijn daardoor soms nauwelijks objectief te beoordelen. Aangezien kredietaanvragen voornamelijk elektronische worden beoordeeld werkt deze handelwijze vooral de […]
Lees meer
 
 
IBAN-Naam Check komt er nog dit jaar
Nederlandse banken gaan nog dit jaar de IBAN-Naam Check invoeren. Dit maakte de Betaalvereniging Nederland dinsdagavond bekend in het tv-programma “Opgelicht?!”.
Lees meer
 
Succesvol blijven? Ga mee met de trends in de accountancy Advertorial

Dit is waarschijnlijk niet de eerste keer dat je leest dat de accountancywereld verandert. Maar toch zijn we samen nog steeds op zoek naar die nieuwe vorm van dienstverlening. De vraag is: ‘Hoe zorg jij ervoor dat je meegaat met de veranderingen en daardoor succesvol blijft?’

Download de accountancybrochure en ontdek de mogelijkheden! =>

 
Dus u denkt dat u ondernemer bent?
Wanneer ben je eigenlijk ondernemer voor de inkomstenbelasting? U kent het riedeltje wel: een combinatie van kapitaal en arbeid met het oogmerk om winst te behalen et cetera. Het voordeel is ook bekend: een korting op het inkomstenbelastingtarief en vooral de zelfstandigenaftrek. Kruist u automatisch het vinkje zelfstandigenaftrek aan in de aangifte, of kijkt u […]
Lees meer
 
 
‘Snellere beoordeling kredietaanvragen en eenvoudiger internationaal zakendoen’
Met actuele, eenduidige informatie zitten ondernemers veel dichter op de bal, zodat zij betere beslissingen kunnen nemen. Vanzelfsprekend hebben intermediairs datzelfde voordeel.
Lees meer
 
CRM–software: op het beste moment, de juiste beslissing door klantkennis! Advertorial

Klantwensen veranderen snel, een organisatie moet hier flexibel op kunnen inspelen. Op de hoogte zijn van wat er speelt bij uw klanten is daarom essentieel. Alle contactmomenten, documenten, (workflow-) taken, e-mails, budgetafspraken, gewerkte uren en facturen op één centrale plaats, zodat u en uw collega’s altijd op het beste moment, de juiste beslissing kunnen nemen.

Meer info =>

 
Zaak gedupeerde accountants in programma ‘Opgelicht?!’
Dinsdag 7 februari heeft het programma “Opgelicht?!” aandacht besteed aan een zaak waarbij een aantal accountants schade hebben geleden door een frauderend ondernemersechtpaar. John Weerdenburg van Auxilium adviesgroep schoof bij het programma aan om een toelichting te geven.
Lees meer
 
 
Een gezagvoerder met gezag is geen ondernemer
Deze zaak speelt zich af voor de ingangsdatum van de Wet DBA, maar is uiteraard ook van belang onder de huidige wetgeving. Mocht u zich afvragen of uw cliënt ‘schijnzelfstandig’ is of niet, dan raad ik u aan om deze uitspraak eens door te lezen: u krijgt van de rechter een gratis les in de […]
Lees meer
 
Vermogen in box 2 en 3 in 2017: wat te doen met de afkoopsom pensioen? Advertorial

Per 1 januari 2017 is de belastingheffing in box 3 gewijzigd. Wat betekent dit voor de belastingdruk over vermogen? En is het zinvol om al dan niet te gaan boxhoppen? In plaats van een vaste 4% geldt voortaan een forfaitair rendement dat afhankelijk is van de omvang van het vermogen.
Jeroen Knol brengt op 29 maart uw kennis op peil en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle ontwikkelingen en nieuwe afwegingen rondom vermogen in box 2 en 3.

Meer info en aanmelden =>

 
Wiebes informeert Tweede Kamer over overgangsrecht schenkingsvrijstelling
Staatssecretaris Wiebes heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over een brief met betrekking tot het overgangsrecht bij de vanaf 1 januari 2017 geldende vrijstelling schenkbelasting voor een eigen woning tot € 100.000. 
Lees meer
 
 
Belastingdienst: Mogelijk onterechte brief verstuurd over jonggehandicaptenkorting in aangifte 2015
De Belastingdienst heeft mogelijk ten onrechte brieven gestuurd naar personen die in de aangifte inkomstenbelasting over 2015 de jonggehandicaptenkorting hebben aangevraagd. In de brief staat dat de betreffende personen geen recht hebben op de korting.
Lees meer
 
 
Wat is het meest lucratieve product voor de Nederlandse export?
De export van machines en machineonderdelen leverde in 2015 bijna 13 miljard euro op. Hiermee zijn machines de meest lucratieve producten voor de Nederlandse export. Dat meldt CBS op basis van een eerste onderzoek naar de belangrijkste exportgoederen.
Lees meer
 
 
Ook inloggen met iDIN en Idensys op Mijn Belastingdienst
De Belastingdienst is opnieuw een pilot gestart met inloggen op Mijn Belastingdienst. Mensen kunnen naast DigiD ook inloggen met iDIN en Idensys. In totaal kunnen 300.000 mensen deelnemen aan de pilot.
Lees meer
 
 
Vertraging in publicatie RGS 3.0
De publicatie van de consultatieversie van RGS 3.0 is vertraagd. De verwachting is dat deze eind februari wordt gepubliceerd.
Lees meer
 
 
SDE+ 2017 in Staatscourant: open op 7 maart
De SDE+ voorjaar 2017 is op dinsdag 7 februari 2017 gepubliceerd in de Staatscourant. Het budget voor de voorjaarsronde SDE+ 2017 is 6 miljard euro.
Lees meer
 
BTW-aangiftes slim inrichten levert veel op voor klant en kantoor Contentpartner
BTW lijkt niet moeilijk. Zo veel smaken zijn er niet. Maar toch zijn er verschillen. Een goed gestroomlijnd proces betekent betere informatie over de klant en het kunnen sturen op uitzonderingen. Een slim BTW-traject biedt dit. Verrassingen zoals verkeerde boekingen, onnodige overuren, te late aangiftes en/of niet goed weten wat er bij een klant speelt […]
 
Datagerichte eindejaarscontrole Opleiding
Wil je leren hoe je IT daadwerkelijk kunt inzetten als ondersteuning bij de jaarrekeningcontrole? De opleiding “datagerichte eindejaarscontrole” is het laatste hoofdblok van de opleiding IT-based auditing. Dit onderdeel is ook los te volgen door accountants die zich willen verdiepen in datagerichte eindejaarscontrole, maar niet de gehele opleiding willen volgen. De opleiding wordt gekenmerkt door een hands-on-benadering. […]
 
Medior Assistent accountant RA Vacature
Alfa is overal dichtbij. Logisch dus dat Alfa waarde hecht aan medewerkers die dicht bij zichzelf blijven. Want de mooiste carrière begint dicht bij jezelf! Vacature assistent accountant RA in Nijkerk Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een baan als assistent accountant RA? Dan is je nieuwe […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn