Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 28 maart 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Peter Feijtel RA vertrekt bij accon avm, groeiambitie niet waargemaakt 
Bij de start van zijn 25e jaar bij accon avm adviseurs en accountants legt Peter Feijtel RA zijn functie neer als bestuursvoorzitter. Hij bekleedde deze functie zo’n twintig jaar. Onder zijn hoede was accon avm behoorlijk op het overnamepad en sprak de topman ooit de ambitie uit om in omzet te willen verdubbelen. Van die […]
Lees verder »
Kabinet wil snelle verbetering poortwachtersrol financiële instellingen
Het kabinet komt voor de zomer met een plan van aanpak om te zorgen dat financiële instellingen, en in het bijzonder banken, hun poortwachtersrol verbeteren. De recente corruptie- en fraudezaken Odebrecht en Troika Laundromat laten zien dat banken onvoldoende hun verantwoordelijkheden hebben genomen om witwassen te voorkomen, vindt minister Hoekstra van Financiën.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2019

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2019 is bestemd voor zowel de ondernemer, de accountant, de belastingadviseur als de fiscalist. Nu met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Gevangenisstraffen geëist voor fraude met geldlening van RVO voor technostarters
Het  OM heeft woensdag in de rechtbank in Amsterdam gevangenisstraffen tot 18 maanden – waarvan zes maanden voorwaardelijk – geëist tegen twee 50-jarige mannen. Het OM verwijt hen valsheid in geschrift, oplichting van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor circa 850.000 euro en het witwassen van inkomsten hieruit.
Lees verder »
Bestuurswisseling bij De Jong & Laan accountants
Op 1 juli 2019 is er een bestuurswisseling bij de Jong & Laan accountants belastingadviseurs. Twee van de drie huidige bestuurders, Johan Evers en Arnold van Leeuwen, dragen na 17,5 jaar hun taken over.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe je IT-kosten wél kunt laten dalen!

De IT-kosten nemen toe door online software en het gelijktijdig in stand houden van eigen servers. Is volledig webbased werken dan de oplossing? En kan dat al? En is de Cloud wel veilig? Lees waarom je de stap wilt maken, wat de mogelijke besparing is en hoe je tips kunt krijgen voor een toekomstbestendige werkplek. Lees verder. =>

Lees verder »
Snelle doorstart na faillissement lastiger door uitspraak Hoge Raad
Een recente uitspraak van de Hoge Raad maakt de doorstart van een failliete winkelketen een stuk moeilijker. Tot voor kort had de curator nog alle regie in handen, maar de Hoge Raad heeft nu bepaald dat de eigenaar van het vastgoed de doorstarter kan weigeren
Lees verder »
Hoorrecht belastingplichtige hoeft niet altijd hoorgesprek te zijn
De Hoge Raad oordeelt dat het in het Unierecht verankerde hoorrecht voordat een besluit wordt genomen dat iemands belangen op nadelige wijze kan beïnvloeden niet altijd hoeft te betekenen dat de fiscus een belastingplichtige uitnodigt voor een hoorgesprek.
Lees verder »
Nederland en Duitsland spreken af samen op te trekken bij minimumbelasting
Staatssecretaris Snel heeft woensdag in Berlijn met de Duitse minister van Financiën Scholz de afspraak gemaakt om gezamenlijk op te trekken bij de gesprekken die in internationaal verband plaatsvinden over het invoeren van een minimumbelasting.
Lees verder »
Flinke stijging schade door phishing bij internetbankieren in 2018
De schade door phishing bij internetbankieren is toegenomen van 1,05 miljoen euro in 2017 naar 3,81 miljoen euro in 2018. Niettemin is de totale schade door fraude in het betalingsverkeer in 2018 licht gedaald, met 2 procent, meldt de Betaalvereniging Nederland.
Lees verder »
Huiseigenaar 2,7 procent meer kwijt aan lokale belastingen
Een huishouden met een eigen woning betaalt dit jaar gemiddeld 2,7 procent meer belasting aan de gemeente, de provincie en het waterschap. Dat blijkt uit de Atlas van de Lokale Lasten die onderzoeksinstituut COELO woensdag presenteert.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Samenwerken met uw cliënten in de cloud – een logische stap

Het gaat lekker met het bedrijf van uw cliënt. Hij ziet zijn omzet groeien en de toekomst ziet er veelbelovend uit. Maar die groei betekent ook dat de administratie complexer wordt. Wat nu?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Drie financieringsinstrumenten voor startups en mkb verlengd
FNV: maak afspraken met fiscus openbaar
SRA International 25 jaar lid van INAA
KPMG: Bedrijven kunnen beveiliging van digitale transformatie niet bijbenen
OPLEIDINGEN
Post-hbo Praktijkopleiding MKB
HAN
8 mei 2019
Cursus Privacy-structuren en het UBO-register
Fiscaal Vanmorgen
9 april 2019
Maak optimaal gebruik van de Werkkostenregeling
Fiscount
18 april 2019
VACATURES
Assistent Accountant (samenstelpraktijk)
HLB Nederland
Dongen
Eigen kantoor bij Finovion
Finovion
meerdere
Commercieel Medewerker Binnendienst
Muis Software
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN