Vanavond is het zover: sterrenkundige en lekenpredikant Heino Falcke houdt tijdens het Petrus Festival de Protestantse Lezing 2021. Vanuit het duizelingwekkende perspectief van de kosmos kijkt hij met een hoopvolle blik naar onze kleine aarde… maar ook met een gevoel van urgentie. Volg het festival vanaf 20.00 uur live!

Verder in deze nieuwsbrief: een inkijkje in de levens van Reformatoren Luther en Calvijn, en aandacht voor Dankdag (3 november). Wil je je oefenen in dankbaar leven? Bestel dan gratis de Petrus-uitgave #Dankbaar.

Een goede zondag!

Gebed bij Dankdag: Leer mij mijn zegeningen te tellen

Heer, dank U voor alles dat U mij geeft.
Leer mij mijn zegeningen te tellen,
dat ik open ben voor U,
dat ik open ben voor wat U mij geeft. 
Dat ik het herken,
in mensen, dingen en omstandigheden.
Dank U dat U mij ziet en kent,
mij draagt en kracht geeft
in alles wat op mijn weg is. 

Amen.


- Ds. Charlotte Inkelaar-de Mos

De zin van je leven Heino Falcke over talenten en ontdekkingen
'Jullie zijn het licht voor de wereld', staat in Matteüs 5:14. Heino Falcke leest deze tekst als een persoonlijke oproep om nieuwsgierig te zijn, vragen te stellen en ontdekkingen te doen, vertelt hij in ‘De zin van je leven’. “Je moet je lichtje niet verstoppen, laat het schijnen.”
Bekijk de aflevering
#protestants Luther en Calvijn: de priester en de rechter
In de nieuwe serie #Protestants belicht Petrus verhalen, rituelen, gebruiken en voorwerpen die typisch protestants zijn. In aanloop naar Hervormingsdag (31 oktober) duiken we in de levens van Luther en Calvijn. Wie waren deze Reformatoren?
Lees het artikel
Collecte Boeren op Zuid-Sumatra
Op Dankdag wordt in veel gemeenten gecollecteerd voor boeren op het Indonesische Zuid-Sumatra. Veel boeren hier zijn arm en er zijn veel conflicten over landeigendom. Met steun van Kerk in Actie helpt de Indonesische kerk hen om op te komen voor hun rechten, en om te investeren in duurzame landbouw die meer oplevert.
Lees het artikel
Oproep: deel het verhaal bij je favoriete lied
In januari 2022 presenteert de Protestantse Kerk de uitkomsten van het grote liederenonderzoek van de afgelopen zomer. De Petrus-redactie is daarom op zoek naar bijzondere verhalen bij bekende liederen. Heb jij een lied dat een waardevolle herinnering oproept of een bijzondere betekenis voor je heeft? Mail dan naar petrus@protestantsekerk.nl.
Over Petrus
Deze Petrus-nieuwsbrief houdt je op de hoogte van de nieuwste verhalen van geloof, hoop en liefde uit de (wereldwijde) kerk. Meer overdenkingen, liederen en verhalen vind je op petrus.protestantsekerk.nl. Vier keer per jaar het magazine Petrus in de bus? Neem dan een gratis abonnement.
Abonneer op Petrus Magazine
Copyright © 2021 Protestantse Kerk, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u betrokken bent bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Ons adres is:
Protestantse Kerk
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, 3533 AE
Netherlands

Add us to your address book


Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.