Pharos Nieuws maart 2018

12 months ago


Text only:

Maart 2018
Lees deze nieuwsbrief in je browser
ORATIE 'VERSCHIL MOET ER ZIJN!' Prof. Dr. Maria van den Muijsenbergh


Met een persoonsgerichte integrale aanpak kan de eerstelijnszorg bijdragen aan het terugdringen van sociaal economische en etnische gezondheidsverschillen in Nederland. Dit stelt prof. dr. én Pharos collega Maria van den Muijsenbergh in haar oratie 'Verschil moet er zijn!' op vrijdag 9 maart aan de Radboud Universiteit/het Radboud UMC. De oratie is ook beschikbaar in een versie voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.
Lees verder


PHAROS ONDERTEKENT HEALTH DEAL VOOR PERSOONLIJKE PREVENTIE VIA EHEALTH


Pharos is één van de 14 partijen die op 15 maart de Health Deal ‘Stimulering gezondheid door persoonlijke preventie via eHealth’ ondertekende. Dit gebeurde in het bijzijn van Erik Gerritsen (VWS), Geert-Jan van Loenen (LHV) en Maarten Ploeg (Vita Valley). De aangesloten partners slaan de handen inéén om het gebruik van eHealth toepassingen voor persoonlijke preventie toegankelijk te maken voor iedereen.
Lees verder


KICKOFF NELL: ALLE LANDELIJKE EHEALTH-INITIATIEVEN ONDER ÉÉN DAK


Op vrijdagochtend 9 maart opende burgemeester Lenferink in het bijzijn van ruim 400 gasten het Nationaal eHealth Living Lab, NeLL genoemd. In het NeLL wil het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) alle landelijke eHealth-initiatieven samenbrengen.Vanuit onze expertise op het terugdringen van gezondheidsverschillen is Pharos een belangrijke partner in NeLL. Pharos heeft een adviserende en agenderende rol in het begrijpelijk en bruikbaar maken van eHealth-toepassingen voor laagopgeleiden en laaggeletterden.
Lees verder


NIEUW! MODULE GEZOND INBURGEREN


Speciaal voor mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger met nieuwkomers in contact komen of verantwoordelijk zijn voor hun inburgering, heeft Pharos eenvoudige voorlichtingsmaterialen ontwikkeld: de Module Gezond Inburgeren. Op verschillende manieren worden onderwerpen die te maken hebben met gezondheidszorg, (zelf)zorg, ziekte, opvoeding en integratie gekoppeld aan taalverwerving en kennis over de Nederlandse samenleving. Het doel: informeren over hoe de zorg in Nederland in elkaar zit, handvatten geven over een gezond(ere) leefstijl en op laagdrempelige wijze de Nederlandse taal bijbrengen.
Lees verder

SYMPOSIUM GEZONDHEID STATUSHOUDERS - 
Bouwstenen voor een samenhangende lokale aanpak 


Gezondheid en vitaliteit van statushouders, een gedeelde verantwoordelijkheid van gemeenten en professionals. Denk mee, praat mee en doe mee tijdens het symposium. De meeste statushouders beschikken over een grote veerkracht en willen niets liever dan zich thuis voelen in Nederland en actief meedoen in de samenleving. Een goede gezondheid is dan natuurlijk van doorslaggevend belang. Sommige statushouders hebben extra ondersteuning nodig om hun weg in de samenleving en gezondheidszorg te vinden. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om statushouders op weg te helpen. Hoog tijd om ervaringen te delen! Mis het niet en reserveer alvast in uw agenda: donderdag 14 juni 2018, 12.00-18.00 uur, De Woonindustrie, Nieuwegein.


Lees verder


GEZONDE SCHOOL CERTIFICAAT WELBEVINDEN ‘GOUDEN FLIPPO’


Ze vergelijkt certificaten voor De Gezonde School met Flippo´s sparen: als je er één hebt, wil je er steeds meer. En de gouden Flippo is die voor Welbevinden. Gezonde School coördinator Marica Iskra van het Stanislas college in Delft is een enthousiast pleitbezorger. Aanleiding is het werkbezoek eind januari van het ministerie van VWS, de gemeente Delft, lokale partners en Pharos en het Trimbos-instituut. Samen met directeur Henrique Dekker, licht Iskra toe hoe en waarom ze als VMBO school zoveel aandacht besteden aan welbevinden.
Lees verder


SUPERMARKT SAFARI VOOR NIEUWKOMERS


Sommige nieuwkomers zijn onbekend met een winkel in de vorm van een een supermarkt of komen er nauwelijks. GGD Gelderland-Zuid bedacht daarom de 'Supermarkt Safari'. Via een Supermarkt Safari leren nieuwkomers hoe het winkelen in een Nederlandse supermarkt werkt, welke producten er te koop zijn en waar ze op moeten letten. Tegelijkertijd is de Safari een mooie manier om in gesprek te komen over gezonde voeding, opvoeding en persoonlijke hygiëne. Deze wegwijzer die Pharos samen met GGD Gelderland-Zuid ontwikkelde is bedoeld voor begeleiders, sleutelpersonen en andere mensen die een Supermarkt Safari willen organiseren.
Lees verder

AGENDA


10 april en 12 juni
Leergemeenschap Culturele diversiteit van Pharos en Hogeschool Utrecht.
6 juni
Netwerkbijeenkomst Alliantie Gezondheidsvaardigheden.
 
Copyright © 2018 Pharos, All rights reserved.
Deze nieuwsbrief ontvangt u omdat u als abonnee bij Pharos geregistreerd staat.
Adresgegevens:
PharosArthur van Schendelstraat 620Utrecht, UT 3511 MJ Netherlands
Add us to your address book
Uw gegevens inzien en bijwerken of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Pharos.nl

Categories: Health | Welfare
Age: 65 and older 31 until 64 years 19 until 30 year 14 until 18 year 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019