Januari 2018

Zero Tolerance Day tegen Vrouwelijke Genitale Verminking 2018
Building Bridges: tussen Voorkomen en Vervolgen


Uitnodiging 6 februari 2018
Platform 6/2


Op 6 februari 2003 hield het Inter-African committee (IAC) een internationale conferentie in Addis Abeba, Ethiopië. Afgevaardigden van dertig Afrikaanse landen en een aantal organisaties van de Verenigde Naties discussieerden over de traditie van Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV) en de ernstige schadelijke gevolgen voor meisjes en vrouwen. De afgevaardigden waren het er unaniem over eens dat er een eind moet komen aan VGV in Afrika en de rest van de wereld. Daarnaast werd 6 februari uitgeroepen tot de internationale Zero Tolerance Day (ZTD) tegen VGV.
 

Wat is Platform 6/2?


In Nederland is Platform 6/2 opgericht om gehoor te geven aan de oproep van het IAC. Sinds 2004 organiseert dit platform elk jaar een bijeenkomst om in Nederland meer bekendheid te geven aan VGV en discussie te voeren over de wijze waarop VGV bestreden kan worden. Platform 6/2 is een samenwerkingsverband tussen Amref Flying Doctors, Defence for Children, Federatie Somalische Associaties Nederland (FSAN), Pharos expertisecentrum gezondheidsverschillen en Plan Nederland. Dit jaar wordt de ZTD ondersteund door de GGD Hart voor Brabant.
 

Voor wie is de ZTD bedoeld?


Geïnteresseerden en betrokkenen vanuit Nederlandse organisaties en partijen die zich inzetten voor de aanpak van VGV zijn welkom op de Zero Tolerance Day. Hulpverleners, zelforganisaties, sleutelpersonen, ngo’s, onderzoekers en bestuurders zijn van harte uitgenodigd om kennis uit te wisselen omtrent het voorkomen en vervolgen van VGV. Dit jaar wordt er ingegaan op de juridische aanpak van VGV in Nederland, Europa en de rest van de wereld.
 

Programma


Doorlopend in de foyer
Fototentoonstelling “Het is een traditie die pijn doet” van Plan Nederland

In Mali worden verreweg de meeste meisjes (89%) besneden. Fotografe Ilvy Njiokiktjien reisde samen met tekstschrijfster Lonneke van Genugten voor Plan Nederland naar Zuid-Mali om daar een fotoreportage te maken van meisjes, hun moeders en hun grootmoeders. Zij vertellen over hun eigen ervaringen. Datzelfde doen ook de imam, een besnijdster en VGV projectmedewerker bij Plan in Mali.
 

Aanmelding

Namens het Platform 6/2 nodigen wij u van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen. Toegang is gratis.
U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 4 februari via www.defenceforchildren.nl/aanmelden-zerotoleranceday.
 

Adres

Op uitnodiging van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch vindt de ZTD 2018 plaats bij Perron-3.
Locatie:
Theater Perron-3
Hoff van Hollantlaan 1
Rosmalen
Dit theater is gelegen naast Station Rosmalen. Indien u met de auto komt, kunt u hier gratis parkeren.
 

Meer informatie

De voertaal van het programma is Nederlands. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Defence for Children, via 071-5160980 of info@defenceforchildren.nl.
Uitnodiging downloaden (pdf)
Volg ons op Twitter
Facebook
Website
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2018 Pharos, All rights reserved.
Deze nieuwsbrief ontvangt u omdat u als abonnee bij Pharos geregistreerd staat.

Adresgegevens:
Pharos
Arthur van Schendelstraat 620
Utrecht, UT 3511 MJ
Netherlands

Add us to your address book


Uw gegevens inzien en bijwerken of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.