Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 12 april 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Pheijffer: ‘Hoe geloofwaardig is Stephanie Hottenhuis nog?’
Hoogleraar accountancy Marcel Pheijffer ziet in de recordboete voor KPMG het bewijs dat de oproep van de NBA om meer zelfregulering niet serieus kan worden genomen.
Lees verder »
Van Rij antwoordt op vragen over fiscale ‘PwC-opzetje’
Onlangs zette de rechter een streep door een constructie die PwC aan klanten had aangeraden om belasting te ontwijken. Op een bericht hierover in het Financieele Dagblad volgden Kamervragen van D66.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de actualiteiten en knelpunten van de bedrijfsopvolgingsregeling?
De BOR is en blijft voor de praktijk een actueel en belangrijk thema. Hoe kun je voorsorteren op de (onzekere) toekomst van de BOR? Almer de Beer geeft je op 17 april een compleet overzicht van de laatste ontwikkelingen, knelpunten en oplossingen. Daarnaast gaat Almer in op recente rechtspraak.
Lees verder »
Value8 vindt feedback AFM ‘positief’
In een brief aan aandeelhouders laat Value8 weten dat de AFM de jaarrekening van het bedrijf over 2022 heeft onderzocht. Begin april ontving het investeringsfonds de definitieve feedback van de toezichthouder en die is positief gevallen.
Lees verder »
Bank of England verruilt KPMG voor EY
De centrale bank van Engeland heeft na een tender EY gekozen als accountant vanaf het boekjaar dat eindigt op 28 februari 2025. EY lost daarmee KPMG af, die de boeken sinds 2006 controleerde.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kom niet voor verrassingen te staan bij de schenk- en erfbelasting
Nu je steeds vaker de rol van financiële huisarts voor je cliënt vervult, moet je weten wat de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied zijn. Denk aan het huwelijksvermogensrecht en ficties erfbelasting, varia schenking, partnerbegrip, vrijstellingen en de aangifte erfbelasting. Bernard Schols praat je op 6 november helemaal bij zodat jij je cliënten optimaal van dienst kunt zijn!
Lees verder »
Voormalig bestuurder verdacht van witwassen en omkoping
De FIOD heeft op woensdag 10 april een 57-jarige man uit de regio Zuid-Kennemerland aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar corruptie. De man, een voormalig bestuurder van de Nederlandse tak van een internationaal bedrijf, wordt verdacht van niet-ambtelijke omkoping en witwassen.
Lees verder »
AVB Accountants en Berdano Salarisverwerking bij Westerveld en Vossers
Accountants- en advieskantoor Westerveld en Vossers breidt uit in Barchem. Vanaf heden zijn AVB Accountants B.V. en Berdano Salarisverwerking B.V. onderdeel van Westerveld en Vossers. Het kantoor is voornamelijk actief in de regio Achterhoek en De Liemers. Er ontstaat een organisatie met zo’n 75 medewerkers.
Lees verder »
Kennispartner
Huwelijkse voorwaarden in het zicht van overlijden – een blijvertje (2)?
De belangrijkste tool voor de estateplanner is het huwelijksvermogensrecht. Zodra een van de echtelieden ernstig ziek wordt, gaan we direct na welke vorm van huwelijksvermogensregime 1 het beste past bij de omstandigheden op dat moment. Op 16 februari jl. heeft de Hoge Raad beslist over de vraag of in een dergelijke casus sprake was van […]
Lees verder »
Contentpartner
Inzicht in facturatieproces voor Van der Nat Financiële Diensten

Je gebruikt een softwaresysteem voor de urenregistratie en de facturatie, en bent daar niet helemaal tevreden over. Je wilt meer mogelijkheden en efficiëntie in je processen. Het overkwam het team van Van der Nat Financiële Diensten. Zij werkten al met een systeem voor deze processen en zochten naar optimalisatie en verbetering. Een systeem dat alles koppelt en integreert.

Lees verder »
KPMG ondervroeg sleutelfiguur Eringa niet in Mislintat-onderzoek
Dat KPMG de voormalig voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, Pier Eringa, niet heeft benaderd voor het onderzoek naar Sven Mislintat wekt verbazing. Eringa was in de gehele Mislintat-periode voorzitter van de raad van commissarissen en ook nauw betrokken bij de keuze voor KPMG als onderzoeksbureau. Dat meldt de NOS.
Lees verder »
Kans op wanbetaling groeit, Brussel wil maatregelen
Wereldwijd betalen bedrijven hun facturen steeds later. Gemiddeld steeg het mondiale DSO (het aantal dagen dat facturen open blijft staan) met 3 dagen naar 59 dagen in 2023, de grootste sprong sinds 2008.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Salarisprofs van OOvB zijn NIRPA gecertificeerd
KPMG diep door het stof, Hottenhuis: conclusies beschamend
Recordboete Amerikanen voor KPMG Nederland vanwege examenfraude, ook boete voor Hogeboom
Brabantse PvdA en SP stemmen onbedoeld voor strengere accountantscontrole
OPLEIDINGEN
Fiscalistenoverleg
Extendum
19 april 2024
Online Excel Expert-training voor de accountant: leer nieuwe geheimen van Excel
Accountancy Vanmorgen
27 mei 2024
Cursus Vennootschapsbelasting voor gemeenten: grip op risico’s, proces en de aangifte
Accountancy Vanmorgen
27 mei 2024
VACATURES
(Junior) Accountant AA – Gouda
Lansigt
Gouda
Assistent accountant
Joanknecht
Relatiebeheerder accountancy – Groningen
Moore MKW
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN