ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-07-2023
Pieter de Jongh alias The Champ, trainer in Malawi: "De agent hield me aan, 'that's not good coach'"

Via Facebook reageerde hij tien jaar geleden op een vacature van de nationale voetbalbond van Moldavië. Voor Pieter de Jongh alias The Champ de start van een wereldreis die hem niet alleen in Hongarije en Mongolië bracht, maar ook in zeven Afrikaanse landen. Waar hij in Mozambique een pistool tegen zijn hoofd aangedrukt kreeg en in Somalië weggevaagde gebieden zag, boekte hij op sportief gebied diverse successen. Zoals in Malawi, waar de 52-jarige trainer sinds dit jaar werkt. "Iedereen staat hier om vijf uur op."


lees verder
Ashley Young (38) weet niet van ophouden en vindt nieuwe club in Premier League

Ashley Young is er nog lang niet klaar mee! De 38-jarige Engelsman maakt deze zomer transfervrij de overstap van Aston Villa naar Everton. En hij komt zeker niet om op de bank te zitten: in de afgelopen seizoenen speelde Young nog bijzonder veel wedstrijden voor zijn leeftijd. 

lees verder
Tom van Weert, spits AEK Athene: "Soms word je verrast door hoe dingen hier geregeld zijn"

Tom van Weert speelde in Nederland voor onder meer Excelsior Rotterdam en FC Groningen. Sinds vorig jaar zomer komt hij uit voor de Griekse topclub AEK Athene. Afgelopen seizoen won hij de dubbel in het voetbalgekke Griekenland. "Tijdens het kampioensfeest waren ruim honderdduizend mensen op de been."

lees verder
Hoe Dele Alli een taboe over afkickklinieken helpt doorbreken

Dele Alli heeft het al een paar jaar erg lastig in de voetballerij. De Engelsman stond te boek als absoluut toptalent, maar heeft momenteel moeite om aan te haken bij Everton. De Engelse club verhuurde hem even aan Besiktas, waar het - door een blessure - bergafwaarts ging voor de 27-jarige Alli. Door die zware blessure zat hij er mentaal doorheen, wat hij wilde compenseren met 'schadelijke middelen'. Bij Gary Neville doet Alli een boekje open over slaappillen, een afkickkliniek en zijn mentale gesteldheid.

lees verder
PANNA! 77 blikt vooruit op het WK Vrouwen, interviews met eindbaas Frenkie en Joey Veerman, superposters en meer!

Gaan we deze zomer Wereldkampioen worden? Die kans bestaat en dat zou een stunt van jewelste betekenen. De OranjeLeeuwinnen gaan strijden in Australië en Nieuw-Zeeland om de beste van allemaal te worden! Uiteraard daarover volop aandacht in PANNA! 77. Ook zijn interviews te lezen met Frenkie de Jong van FC Barcelona, met Joey Veerman van PSV, met Wout&Maud en lees je weer de meest bijzondere lijstjes. En natuurlijk ontbreken de acht superposters niet! Met onder meer het speelschema van het WK Vrouwen!

lees verder
Dit zijn de huidige aanwinsten van Ajax, Feyenoord en PSV

De topteams in de Eredivisie hopen hun selectie zo snel mogelijk op orde te krijgen voor de start van het nieuwe seizoen. Ajax moet - onder leiding van directeur Sven Mislintat - flink doorselecteren, terwijl Feyenoord de selectie Champions League-proof wil maken. PSV heeft een half jaar na dato vervangers voor de vertrokken Cody Gakpo en Noni Madueke gevonden. Dit zijn de inkomende transfers tot nu toe: check hier de huidige aanwinsten van Ajax, Feyenoord en PSV.

lees verder
ELF Voetbal 6/7 zomereditie: Op reis, over de pioniers van het Nederlandse voetbal

De zomervakantie staat voor de deur. De tijd dat strand, terras en koffer overheersen en voetbal een minder prominente rol in het leven speelt. De wereld ontdekken hoort daar ook bij. Voetballers gaan tijdens hun actieve carrière voortdurend op reis en zien enorm veel landen. Daarmee is het thema van ELF Voetbal 6/7 verklaard: Op Reis. Spelers delen hun tips over het land waar ze voetballen. Daarnaast komen diverse avontuurlijke landgenoten aan het woord. Denk aan trainers Thomas Rongen en Pieter de Jongh alias The Champ, aan André Krul, aan Ricky van Wolfswinkel, aan Steven van Dijk en anderen!

lees verder
WK 2023 voor vrouwen: programma en definitieve selectie van de Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen maken zich op voor het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Op zondag 23 juli komt Nederland voor het eerst in actie op het WK. Check hier alles wat je moet weten over het toernooi en de Oranje Leeuwinnen. Van het programma tot de definitieve selectie.

lees verder
Win het kinderboek Hanna Panna en het geheim van Villa Forza

Een spannend verhaal vol voetbalactie, verborgen geheimen en onverwachte wendingen. Zo kan Hanna Panna en het geheim van Villa Forza worden samengevat, het tweede deel van de kinderboekenserie rond Hanna. Het meisje met een grote voetbaldroom. Een droom die steeds dichterbij komt.

lees verder
Hans van Breukelen, van topkeeper naar spreker en coach: "Je bent veel veerkrachtiger dan je denkt"

Hij werd Europees Kampioen met Oranje in 1988, won met PSV een maand eerder de Europa Cup I, werd zes keer landskampioen en won drie KNVB Beker. Hans van Breukelen is nu alweer tientallen jaren actief als spreker en coach. Zijn ervaringen met mentale weerbaarheid vormen daarbij een rode draad. "Zowel sportief als privé ben ik herhaaldelijk op mijn bek gegaan om er sterker uit te komen."

lees verder
Het extra dikke PANNA! Vakantie Doeboek is uit: boordevol strips, quizzen, kleurplaten en puzzels

Ja. Hij is er weer! Het extra dikke Vakantie Doeboek van PANNA! Honderd pagina's boordevol strips, quizzen, kleurplaten en puzzels. En dat niet alleen! Treed ook in de voetsporen van een zaakwaarnemer en stippel zo de droomcarrière van Jantje uit, help mee om een door een sjeik gekochte club samen te stellen en lees vele vakantietips in de PANNA! Reisgids!

lees verder