Vlaanderen Departement Departement Cultuur, Jeugd en Media Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
 
 
Nieuwsbrief
van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Dinsdag 7 maart 2023
 
 

Subsidies

   
 
Pilootprojecten rond nalatenschappen kunstenaar: deadline nadert 

Kunstenaars, organisaties en erfgenamen die aan de slag willen gaan met nalatenschappen van hedendaagse kunstenaars, kunnen nog tot en met 31 maart een projectsubsidie aanvragen. Lees de subsidievoorwaarden op onze website en bekijk ook de opname van onze infosessie van 17 februari.

 
Nieuwe projectoproep samenwerking met de Duitstalige Gemeenschap

Werk je in de cultuursector of ben je bezig met digitale technologie? Wil je graag met een partner uit de Duitstalige Gemeenschap een cultureel project of evenement realiseren waarbij digitale creatie en beleving centraal staan? Dan is de nieuwe projectoproep misschien iets voor jou. Je kunt tot uiterlijk 28 april een projectvoorstel indienen.

 
Nieuwe subsidieoproep innovatieve partnerprojecten 

De Vlaamse minister van Cultuur lanceert voor de 7de keer de subsidieoproep 'Innovatieve partnerprojecten'. Met deze projectsubsidies kunnen culturele organisaties een samenwerking aangaan met partners uit andere sectoren. Zo treden ze uit hun comfortzone en verleggen ze hun grenzen. Vanaf nu ligt de focus op digitale transformatie.

 

 
EERSTVOLGENDE INDIENDATA VOOR DE KUNSTENSECTOR
 
 

Events

   
 
16 maart: Webinar over het uittreksel strafregister in de cultuursector 

Sinds 1 februari 2023 moeten organisaties voor elke nieuwe medewerker die rechtstreeks in contact komt met minderjarigen, het uittreksel uit het strafregister opvragen en controleren. Maar hoe ziet die controleverplichting er in de praktijk uit? Geldt ze voor elke organisatie en medewerker in het (sociaal-)culturele veld? Hoe moet je als werkgever zo’n uittreksel interpreteren? Al je vragen beantwoorden we in een online infosessie op donderdag 16 maart. Inschrijven kan tot en met 13 maart.

 
23 april: eerste Vlaanderenleestdag  

Op zondag 23 april vindt de allereerste editie plaats van de Vlaanderenleestdag. Dat nieuwe evenement maakt deel uit van de communicatiecampagne van de Vlaamse overheid ‘Vrienden voor het Lezen’. We roepen iedereen op om die dag mee te vieren en te lezen, en zo lezen meer zichtbaar te maken. Want zien lezen, doet lezen. Wil je een leesactiviteit organiseren of een interessante leesplek aanbieden? Neem contact op met Iedereen Leest.

 
3 mei: Infosessie Meester-leerlingbeurzen voor het doorgegeven van vakmanschap 

Wil je als meester je kennis en vaardigheden doorgeven aan de volgende generaties? Ben je een enthousiaste leerling en wil je je vakkennis verruimen? Dan is een meester-leerlingtraject misschien wel iets voor jou. Schrijf je in voor onze online infosessie van 3 mei, waarin we meer uitleg geven over de nieuwe beursronde. Zo weet je meteen of je in aanmerking komt voor een beurs. 

 







This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Departement Cultuur, Jeugd en Media · Arenbergstraat 9 · Brussel 1000 · Belgium