NT e-mail
 
09-06-2022
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Plannen Europese CO2-heffing scheepvaart/wegvervoer terug bij af
 
Het Europese Parlement (EP) heeft dinsdag onverwacht de plannen om een belasting in te voeren op de CO2-uitstoot door de scheepvaart en het wegvervoer terug naar de tekentafel gestuurd. Die lopen daardoor vertraging op.
 
 
 
(advertentie)
#
 
SEGRO units nabij Schiphol
 
SEGRO Park Amsterdam Airport is optimaal gelegen nabij Schiphol. Binnenkort starten wij met de bouw van de BREEAM Excellent gecertificeerde en hoogwaardige units van 1.300 m² tot 2.000 m².

Meer info >
 
 
 
 
BESTEMMINGEN
 
#
 
Terugkeerplicht blijkt nu ook voor trailers te gelden
 
De Europese Commissie wil met een leidraad een aantal onduidelijkheden wegnemen over de eerder dit jaar ingevoerde terugkeerplicht voor trucks, omdat het in de praktijk nog de vraag is voor wie de plicht nou eigenlijk geldt en hoe er precies gehandhaafd wordt. Maar het Brusselse document lijkt alleen maar voor meer vraagtekens te kunnen gaan...
 
 
 
#
 
Vlaanderen bevestigt vergunning Ineos Antwerpen
 
Vlaams minister van omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft in beroep de omgevingsvergunning bevestigd, die het Antwerpse provinciebestuur eerder had uitgereikt voor de bouw en uitbating van de chemische installatie Project One, een initiatief van Ineos in het Antwerpse havengebied.
 
 
 
#
 
Wereldbank: ‘Beste containerhavens zijn Arabisch’
 
Europese containerhavens scoren matig in een grootscheeps onderzoek van de Wereldbank en S&P Global Market Intelligence naar de efficiency van havens in de wereld. Arabische havens doen het volgens het onderzoek veel beter.
 
 
 
MODALITEITEN
 
#
 
Lees Nieuwsblad Transport, week 23
 
Deze week in NT: terugkeerplicht blijkt nu ook voor trailers te gelden, interview over noordtak Betuweroute, Maastricht Aachen Airport mag blijven, ‘lijnvaartprijzen rechtmatig’, werkzaamheden op het Duitse spoor moeilijk beheersbaar, nu ook prijshausse in de tankervaart, 80 miljoen winst per dag voor CMA CGM, Europees wegvervoer naar 391 miljard, allianties dagen hun vijanden uit, de...
 
 
 
#
 
‘Orion’ flikt het dan toch: eerste XXL-monopijler op zijn plek
 
Het nieuwe installatieschip ‘Orion’ van de Belgische maritieme aannemers Deme heeft zijn eerste XXL-monopijler geïnstalleerd.
 
 
 
#
 
‘Noordtak Betuweroute kan veel overlast wegnemen’
 
De Noordtak van de Betuweroute staat weer volop ter discussie. Gaat hij er nog komen? En is-ie gewenst? We spraken erover met Eline van den Brink, die met de belangenvereniging RONA en het Landelijk Platform Overlast Goederentreinen (LPOGT) opkomt voor de belangen van burgers die wonen aan de Twentelijn, de IJssellijn en de Twentekanaallijn als...
 
 
 
#
 
Hapag-Lloyd schikt voor 2 miljoen met Amerikaanse toezichthouder
 
Hapag-Lloyd betaalt in de VS 2 miljoen dollar boete omdat het bij verladers onterechte demurrage & detention-kosten (d&d) in rekening heeft gebracht. Dat is de Duitse containerrederij overeengekomen in een schikking met de Amerikaanse toezichthouder Federal Maritime Commission (FMC).
 
 
 
ECONOMIE
 
#
 
Signaal voor Rotterdam
 
Het is even schrikken. De beste containerhavens zijn niet te vinden in Europa of het Verre Oosten, maar in het Midden-Oosten, meer specifiek in de Arabische wereld. Terminals in Saoedi-Arabië, Oman, Qatar en Abu Dhabi steken gevestigde grootmachten als Shanghai, Hongkong, Singapore, Rotterdam, Hamburg en Antwerpen overtuigend de loef af.
 
 
 
#
 
Stevige exportgroei voor China in mei door herstel fabrieken en haven
 
De Chinese export groeide in mei met 16,9% ten opzichte van het jaar ervoor. Oorspronkelijk verwachtten analisten voor mei slechts een groei van 8%.
 
 
 
#
 
Meld een datalek
 
Hoe goed uw beveiliging ook is, er bestaat altijd de kans dat door een hacker of door een vergissing van een medewerker persoonlijke gegevens van klanten, personeel, etc. ‘op straat komen te liggen’. Voor veel bedrijven een nachtmerrie: reputatieschade, losgeld, schade door stilliggen, boze klanten, etc.
 
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2022 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam