Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
8 november 2022
Op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de opvang van vluchtelingen


Als sociaal en gastvrij Boxtel werken we mee aan de opvang van vluchtelingen in onze gemeente. Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen in het oude Rabobank gebouw aan de Stationsstraat. Vanaf 1 november 2022 biedt Landgoed Velder opvang aan maximaal 450 asielzoekers. Samen met de Boxtelaren zorgen we voor een warm welkom! 

 

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de opvang van vluchtelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Op onze website staat alle informatie op een rij. Je vindt er ook een overzicht van veel gestelde vragen.

Plannen voor flexwoningen

Samen met Woonstichting JOOST hebben wij plannen om in Boxtel Oost op een deel van het huidige grasveld aan het Pastoor van Besouwplein – grenzend aan het parkeerterrein van Hoogheemflat 1 – twaalf zogenaamde flexwoningen te plaatsen.
 

Waarom flexwoningen

De druk op de woningmarkt is ook in de gemeente Boxtel erg hoog. Er zijn meer mensen op zoek naar een betaalbare huurwoning, dan dat er woningen beschikbaar zijn. De druk op de woningmarkt is ook in onze gemeente erg hoog. Er zijn meer mensen op zoek naar een betaalbare huurwoning, dan dat er woningen beschikbaar zijn. De gemeente en Woonstichting JOOST werken samen aan oplossingen. Eén van die oplossingen is de bouw van flexwoningen. Dit zijn verplaatsbare woningen die tijdelijk, voor de duur van maximaal 15 jaar, op een locatie staan. De te doorlopen procedures voor deze woningen zijn zorgvuldig, maar zijn korter dan bij normale woningbouw. Ook gaat de bouw van de woningen veel sneller. Met deze tijdelijke woningen kunnen we dus op kortere termijn een kleine bijdrage leveren aan de oplossing voor de krapte op de woningmarkt.

Lees verder

Werkzaamheden Annastraat
Door onderhoudswerkzaamheden aan de waterleiding en het aanleggen van parkeervakken is de Annastraat vanaf maandag 14 november tot en met vrijdag 2 december afgesloten. Ook de Pastoor Erasstraat in de rijrichting van de Baroniestraat is vanaf maandag 21 november tot en met vrijdag 25 november afgesloten. De werkzaamheden zijn afhankelijk van het weer, hou daarom onze website in de gaten voor eventuele updates.

Lees verder
Interview met pleegouders Carolien en Jeroen

In dit interview met Carolien en Jeroen lees je meer over pleegzorg. “We denken dat er veel meer mensen geschikt zijn om pleegkinderen op te vangen.”

Lees het verhaal hier
Uitnodiging ‘Wat gaat u doen rondom uw pensioen?’
Ben je al met pensioen of ga je binnenkort met pensioen? Dan komt er veel op je af. Als gemeente willen we je op een verfrissende manier voor bereiden c.q. helpen bij die verandering. We nodigen je daarom graag uit voor het speciale thema-ontbijt ‘Wat ga je doen rondom jouw pensioen?’. Het ontbijt is een onderdeel van het speerpunt “Verbinding” binnen de Ouderenagenda. Je bent van harte welkom op donderdag 24 november 2022.

Lees verder
Wil jij ook je energierekening verlagen?
Wist je dat de gemeente Boxtel een energieloket Brabant Woont Slim heeft? Op www.brabantwoontslim.nl/boxtel kun je antwoord vinden op jouw vragen over het energiezuinig maken van jouw woning. Brabant Woont Slim geeft je op een eenvoudige manier advies en biedt hulp en begeleiding aan. Hiermee wijst Brabant Woont Slim je de weg naar prettiger en voordeliger wonen.

Bij Brabant Woont Slim kun je ook online informatieavonden volgen. De komende tijd hebben we twee online informatieavonden.
 
  • Maandag 14 november van 19.30 tot 20.30 uur - Online informatieavond over de (hybride) warmtepomp
  • Maandag 28 november van 19.30 tot 20.30 uur - Online informatieavond over isolatieactie isoleren van vloer, bodem en spouwmuur

Je kunt je voor deze online informatieavonden aanmelden via https://brabantwoontslim.nl/boxtel/acties
We hopen je snel te zien op https://brabantwoontslim.nl/boxtel of op één van de online informatieavonden!

Meer informatie vind je op onze website.
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten