Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 7 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Plasterk: lagere drempels gemeentelijke accountantsmarkt
Minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) werkt aan het verlagen van toetredingsdrempels op de gemeentelijke accountantsmarkt. Dat schrijft hij, mede namens minister Dijsselbloem van Financiën, in een brief aan de Tweede Kamer. Hij noemt het opzetten van eigen accountantsdiensten door gemeenten als alternatief.
Lees meer
 
 
Geen toestemming gebruik gegevens: drie maanden doorhaling
Twee accountants die bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) beroep hebben aangetekend tegen een doorhaling van een maand, hebben nul op het rekest gekregen. Sterker nog: het college heeft de doorhaling uitgebreid naar drie maanden.
Lees meer
 
Pakt de accountant de kansen rond ondernemingsfinanciering? Advertorial

AV organiseert een voorprogramma voor accountants tijdens de ‘Week van de Financiën’ van de KvK van 13 t/m 17 februari 2017. Welke kansen zijn er voor accountants rond het financieringsvraagstuk van ondernemers? Kom vrijdag 17 februari naar Nieuwegein. De volgende onderwerpen komen aan bod.
Financieringsmix en -mogelijkheden: Jeroen Overing
Grip op de tent: Jan Wietsma
Het nationale en internationale financieringslandschap: Lex van Teeffelen
Prijs: € 125,- inclusief broodje (excl. BTW)
NBA: 2 PE punten
NOAB: 2 PE punten

 
Belastingplichtige moet kunnen vertrouwen op adviseur
Een belastingplichtige die een belastingkantoor inschakelt, moet erop kunnen vertrouwen dat de aangiften op basis van aangeleverde gegevens juist zijn en hoeft zich niet inhoudelijk in regelingen te verdiepen. Dat oordeelt de Hoge Raad in een zaak die een beboete stichting heeft aangespannen tegen de Belastingdienst. Daarbij speelt geen rol of het gaat om “betrekkelijk […]
Lees meer
 
 
Belastingdienst zelf in de fout met afdrachtvermindering
De Belastingdienst steekt veel energie in het controleren van de toepassing van de Wet Vermindering Afdracht Onderwijs (WVA). Daarmee kunnen ondernemingen voorheen kortingen claimen voor werknemers die onderwijs genieten. De fiscus zelf is op dat vlak ook in de fout gegaan, meldt fiscaal-juridisch advieskantoor Jongbloed.
Lees meer
 
Spant creëert nieuwe congreslocatie binnen bestaande locatie Advertorial

Spant presenteert een nieuwe congreslocatie. Met de grootscheepse renovatie afgelopen zomer is een gloednieuw horecaplein gecreëerd, met een directe toegang naar de vorig jaar verbouwde plenaire zaal voor 275 personen.

 
Europarlementariërs lopen niet warm voor accountantscontrole
Het Europese Parlement blijft hardnekkig elke controle weigeren op de bijna € 40 miljoen die de 751 parlementsleden jaarlijks aan ‘bureaukosten’ besteden, bericht het AD. De krant beschikt over gegevens waaruit blijkt dat van de onkostenvergoeding nauwelijks iets wordt terugbetaald. Nederlanders pleiten voor een verplichte accountantscontrole.
Lees meer
 
 
NBA stelt modelrapport kleine rechtspersoon beschikbaar
De NBA heeft het model voor de inrichtingsjaarrekening voor de kleine rechtspersoon op basis van commerciële grondslagen beschikbaar gesteld op MijnNBA.nl.
Lees meer
 
Subsidies en BTW: Joep Swinkels praat u bij! Advertorial

Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Wat zijn de kenmerken en fiscale aspecten van een prijssubsidie? Spelen deze vragen ook bij u en wilt u hier meer van weten? Joep Swinkels praat u bij op 4 april!

Meer info en aanmelden =>

 
‘Herkeuringsachterstand UWV kost werkgevers € 870 miljoen’
Werkgevers betalen onnodig voor grote aantallen uitkeringen als gevolg van een gebrek aan capaciteit voor herkeuringen bij het UWV. Het gaat volgens Aon om € 870 miljoen per jaar.
Lees meer
 
 
Failliet bedrijf kan RA geschil over betalingstermijn niet aanwrijven
Een accountant van KPMG is door het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in hoger beroep vrijgesproken van het ten onrechte goedkeuren van een jaarrekening. Hij had niet kunnen weten dat het bedrijf met Google in de clinch lag over (te) laat betaalde rekeningen.
Lees meer
 
 
Vijf mythen over de SBR-aansluiting
Mijn softwarepakket is er nog niet klaar voor. Alleen de banken hebben hier profijt van. En: voor mijn klanten is dit helemaal niet relevant. Boris Bonsel, die als lead van het EHBA-team SBR Banken zes maanden lang dagelijks bij intermediairs over de vloer kwam, ontkracht vijf mythen over de aansluiting op SBR Banken.
Lees meer
 
 
Coulancetermijn drie maanden voor uitfasering pensioen in eigen beheer
Staatssecretaris Wiebes (Financiën) heeft het concept-beleidsbesluit Uitfasering pensioen in eigen beheer naar de Tweede Kamer gestuurd. Tegelijk heeft hij een aantal Kamervragen erover beantwoord. Beoogde ingangsdatum is 1 april; de eerder toegezegde coulancetermijn blijft drie maanden.
Lees meer
 
‘Met de WKR-tool besparen we zoveel tijd; dan geldt: 1 + 1 = 3.‘ Contentpartner
Sinds 1 januari 2015 is de werkkostenvergoeding verplicht voor alle werkgevers. Het is een hele klus om alles te administreren. Parkeerbonnen, tankbonnen, reiskosten, een zakelijke lunch. Op welke grootboekrekening boek je dit soort werkkosten en onder welke categorie? Bij Rikst zijn ze afgestapt van hun Excel-lijsten en overgestapt op de WKR-tool van Yuki.
 
MKB-kredietcoach – voorlichting Opleiding
Full•Finance Opleidingen organiseert een voorlichtingsbijeenkomst over de opleiding MKB-kredietcoach.
 
Belastingplan 2018 Opleiding
Door het volgen van de cursus ‘belastingplan 2018’ bent u volledig op de hoogte van de fiscale wijzigingen in het jaar 2018. De cursus gaat in op de wijzigingen die voortvloeien uit de Fiscale Verzamelwet en het Belastingplan 2018 en de amendementen die daarop worden ingediend. Afhankelijk van de omvang van het plan wordt de cursus aangevuld […]
 
Junior Relatiebeheerder – 32-40 uur p.w. Vacature
Hoe ver wil je komen? Ben je toe aan een nieuw avontuur? De volgende stap in je carrière? En zie je net als wij de dingen net even iets anders? Kom dan met ons praten. We zijn op zoek naar bevlogen professionals die ongebaande paden durven te verkennen. En de middenmoot durven te ontstijgen. Met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn