Na 14 jaar is de boshommel terug! | Waarom hangen vleermuizen op de kop? | Help de insecten: laat je grasmaaier met rust
GRATIS VERZENDING

GRATIS VERZENDING

Bestel hier het nieuwe Vogelmagazine zonder verzendkosten. Kortingscode: GRATIS.
Roots
Podcast Notenkrakers
LUISTER NAAR DE MAGISCHE ZANG VAN DE NACHTEGAAL

Een nachtegaal heeft gemiddeld 180 verschillende liederen tot zijn beschikking. Je kunt dus rustig stellen dat deze lijster een echte zangvirtuoos is. In mei is hij volop te horen in de duin- en moerasgebieden van Nederland. Hoe de nachtegaal klinkt, hoor je in onze nieuwe podcast Notenkrakers.
Foto: Cees van Ginkel

Roots
Natuurnieuws
NA 14 JAAR IS DE BOSHOMMEL WEER TERUG

Veertien jaar geleden werd de boshommel voor het laatst gezien in Nederland, kennelijk voelde hij zich hier niet meer thuis. Maar de tijden zijn veranderd. Anno 2021 bewoont de boshommel weer het mooie Limburgse Geuldal – met dank aan allerlei bijvriendelijke maatregelen.
Foto: iStock

Roots
Wat een vraag!
WAAROM HANGEN VLEERMUIZEN OP DE KOP?

Ondersteboven hangen heeft een aantal voordelen, stelt vleermuiskenner Jasja Dekker. "Zij kunnen bijvoorbeeld niet, zoals vogels, rennend opstijgen." En er zijn meer redenen...
Foto: iStock

Roots
Nu te zien
VUURJUFFERS IN HET VOORJAAR

Het is een van de eerste waterjuffers die uitvliegt in het voorjaar: de vuurjuffer. Het is bovendien een van de algemeenste juffers in Nederland. En extra leuk: ze vliegen ook bij de tuinvijver.
Foto: Paul Böhre

Roots
op=op
1 JAAR ROOTS + VERREKIJKER

Ben je op zoek naar een lichte, compacte en goed presterende verrekijker! Profiteer dan van deze aanbieding en ontvang 1 jaar Roots + de Bynolyt Stern 8x32 verrekijker t.w.v. € 169.

Je betaalt slechts € 155 i.p.v. € 251,50. Je profiteert hiermee van 38% korting. De verrekijker wordt geleverd met brede draagriem, lensdoppen en een comfortabele tas waar alles makkelijk in past!

Roots
Natuurbeheer in de tuin
LAAT HET GRAS GROEIEN EN HELP DE INSECTEN

Het klinkt zo simpel en eigenlijk is dat het ook. Laat het gras in je tuin juist groeien, je doet er de natuur een heel groot plezier mee. Precies dit stukje kan een cruciale bijdrage leveren aan het milieu. Met het project Maai Me Niet wordt opgeroepen de hele maand mei (een deel van) je gazon niet te maaien.
Foto: Pixabay

Roots
Winnaar Foto van de maand
DIT IS DE MOOISTE VAN MAART

Met deze sfeervolle plaat van een Siberische grondeekhoorn won Alex Pansier onze Foto van de Maand-wedstrijd. Lees hier zijn verhaal achter de foto…
Foto: Alex Pansier

Roots
Verrekijker getest
Zeiss Victory SF 8×32

Zeiss is al vele decennia een topmerk op het gebied van verrekijkers. Ze hebben nu een nieuwe, bijzonder handzame verrekijker: de Zeiss Victory SF 8×32. Wat meteen opvalt is het briljant heldere kijkbeeld, een uitzonderlijk groot gezichtsveld en een heerlijke handligging. Roots-redacteur Paul Böhre test de verrekijker in het veld.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden