Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 20 maart 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Poging tot intimidatie’ RA was juist terechte waarschuwing
Een ontevreden ouder heeft weinig succes bij de Accountantskamer in zijn strijd tegen een RA die een positieve controleverklaring had afgegeven over de jaarrekening van een grote scholengroep met dertig basisscholen.
Lees verder »
OM ziet massale fraude met ‘plof-bv’s’
Na drie jaar onderzoek is maandag de strafzaak tegen 14 verdachten gestart die zich volgens het Openbaar Ministerie bezighouden met een variant op faillissementsfraude
Lees verder »
Advertorial: Infine & Visionplanner. Wat past het beste bij u?

Wat zijn nou precies de verschillen tussen Infine en Visionplanner Cloud? Aan de hand van een korte scan van 12 vragen geven wij u advies over welke oplossing het best past bij uw kantoor. Wordt het Infine of toch Visionplanner? Doe de scan =>

Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Handmatige en ingewikkelde processen wil je automatiseren. Dat kan met No hands accounting! In ons whitepaper zie je de tijd die bepaalde activiteiten kosten, de menselijke handelingen die daarbij horen en de tijdsbesparing. Download het hier =>

Alfa moet ruim ton schadevergoeding betalen aan melkveehouder die subsidie misliep
Alfa moet 102.979,00 euro schadevergoeding betalen aan een melkveehouder die klant was bij het accountantskantoor, heeft de rechtbank Gelderland onlangs geoordeeld.
Lees verder »
Anonimiseren van structuren moeilijker in het UBO-registertijdperk
Aandeelhouders hebben geregeld de behoefte om hun betrokkenheid bij (het vermogen van) een Nederlandse BV of NV buiten het zicht te houden. Deze behoefte aan het anonimiseren van eigendom gaat vaak samen met het anonimiseren van vermogen. Op dit moment kan nog verregaand aan de anonimiseringsbehoefte worden voldaan. Door de invoering van het openbare UBO-register […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis download: Succesvol nieuwe software implementeren

De implementatie van nieuwe software heeft vaak veel impact op je organisatie. Bekijk welke stappen je volgt om zo’n implementatie goed te laten verlopen: van draagvlak creëren, softwarekeuze, tot en met testen en in gebruik nemen.
Download gratis >

Lees verder »
‘Prominentere rol accountant in kredietverlening MKB nodig’
Accountants kunnen met hun bedrijfseconomische en bedrijfskundige kennis en hun inzicht in ondernemingsfinanciering een prominentere rol spelen in kredietverlening aan MKB-ondernemingen.
Lees verder »
Oud-topman Steinhoff onderzocht voor fraude
Voormalig topman Markus Jooste van meubelconcern Steinhoff is in een onderzoek naar de fraude bij het Zuid-Afrikaanse bedrijf officieel aangemerkt als een van de daders.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Checklist: In negen stappen meer toegevoegde waarde voor uw cliënten

Verzorgt u normaliter alleen de boekhouding van cliënten, maar wilt u uitgebreider financieel advies gaan leveren? En wilt u uw klanten meer toegevoegde waarde bieden? Deze checklist biedt u inspiratie en nieuwe inzichten!

Lees verder »
‘Verplicht payrollpensioen is brug te ver’
Een verplichte pensioenregeling staat haaks op de onderhandelingsvrijheid van werkgevers en vakbonden, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op een wetsvoorstel van minister Koolmees van Sociale Zaken.
Lees verder »
Accountantskantoren Hills en Opinion samen verder
Hills accountants en adviseurs B.V. in Rotterdam en Opinion accountants en belastingadviseurs in Capelle aan den IJssel zijn met ingang van 1 maart een samenwerkingsverband aangegaan. Opinion blijft de komende maanden nog bestaan als zelfstandig onderdeel van de organisatie, zodat de praktijken rustig in elkaar kunnen schuiven.
Lees verder »
Waterschapsheffingen in vier jaar 9 procent gestegen
In de afgelopen vier jaar zijn de opbrengsten van waterschappen uit heffingen ruim 9 procent gestegen. De verwachte opbrengst voor 2019 is 2,9 miljard euro.
Lees verder »
Personalia? Meld ze bij AV!
Nieuwe collega of zelf een nieuwe baan of functie? Houd dat niet voor uzelf, maar meld dat als kantoor of instelling bij AV!
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Kwaliteit datalekregisters loopt flink uiteen
ACB evalueert ervaringen kernpunten van de controle in het mbk eind 2019
KPMG: “Grootbedrijf worstelt met het realiseren van groeiambities”
CONTENTPARTNER
Accountant, zo berekent en onderhandelt u als werkgever over lonen

In dit artikel komt u te weten hoe u een passend en marktconform salaris berekent, welke kosten u betaalt bovenop het brutoloon, en waarmee u rekening moet houden als een werknemer om loonsverhoging komt vragen.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, hoe blijft u op de hoogte van alle communicatie tussen collega’s en klanten?

In dit blog beschrijven we een aantal manieren om als accountant zorgvuldig om te gaan met communicatie tussen collega’s en klanten, zodat er niets aan uw aandacht ontsnapt.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Accountancy evenementen van Unit4 partner Datamex
Unit4
26 maart 2019
Indeling CAO/BpF wie of wat bepaalt de keuze?
Fiscount
27 maart 2019
Financials Jaarrekening Basic
Caseware
26 maart 2019
VACATURES
Eigen kantoor bij Finovion
Finovion
meerdere
Support Consultant (32-40 uur)
Muis Software
Belastingadviseur
ABAB
Den Bosch
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN