Politicus van het Jaar, handbal, afscheid Marcel & Frederique, win kerstalbum Train

3 years ago
  • Html
  • Text
Indien dit e-mail bericht niet goed wordt weergegeven, klik dan hier voor de webversie.
het nieuws van alle kanten
 KIJK LIVE    LUISTER LIVE
Nieuwsbrief 18 december 2015
 
Klaas Dijkhoff verkozen tot Politicus van het Jaar
 
De Nieuws BV organiseerde samen met de Parlementaire Pers Vereniging de Politicus van het Jaar-verkiezing. In een speciale uitzending werd bekendgemaakt wie de Haagse journalisten als de beste politicus van 2015 kozen: staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff. 'Met zijn portefeuille Asielzaken zat hij bovenop de principiële splijtzwam tussen VVD en PvdA.'
 
 
Halve finale WK Handbal: Nederland - Polen
 
Het is vandaag dé dag van de Nederlandse handbalsters. Kan Nederland de finale bereiken? Om 18.00 uur speelt Nederland de halve finale tegen Polen, waar eerder al van werd gewonnen. De wedstrijd is live te volgen op NPO Radio 1.
 
 
 
Kuda moet blijven
 
 
Kuda woont in Hilversum, spreekt Nederlands, heeft gestudeerd, en hij voelt zich Nederlander. Toch dreigde Kuda afgelopen week door een kafkaëske gang van zaken te worden uitgezet naar Zimbabwe. Dinsdag werd bekend dat Kuda voorlopig toch in Nederland mag blijven. Bij De Nieuws BV vertelde hij zijn bijzondere verhaal.
 
 
Vrouwenemancipatie in Iran
 
 
Vrouwen en Iran worden vaak in één adem genoemd met onderdrukking. Maar is dat Westers beeld wel volledig? Het boek Jewels of Allah probeert met hardnekkige misvattingen af te rekenen. De Iraans-Duitse filosofe en blogger Heidi Dorudi vertelt in Bureau Buitenland of het boek daarin slaagt.
 
 
500e aflevering Nooit Meer Slapen
 
De luisteraars hebben gekozen! Het beste fragment uit Nooit Meer Slapen: Jort Kelder vereffent een oude rekening met Pieter van der Wielen, die ooit zijn vriendin veroverde.
 
 
Dolf Jansen over erbij horen
 
Verslaggever Inge ter Schure zoekt cabaretier Dolf Jansen op. Hij vertelt over zijn oudejaarsconference Hardverwarmend waarin hij clubjes, religies en subculturen bespreekt.
 
 
Afscheid Marcel & Frederique
 
Marcel Oosten en Frederique de Jong presenteerden vanochtend voor het laatst het NOS Radio 1 Journaal. Bekijk de afscheidswoorden van Marcel en Frederique.
 
 
Win Christmas in Tahoe van Train
 
Heb je genoeg van traditionele kerstmuziek? Train brengt je vrolijke, indie-rock kerstmuziek op hun nieuwe album Christmas in Tahoe. Winnen? Beantwoord de vraag: Wat is jouw favoriete kerstliedje?
 
 
1
Nieuw bewijs dat Julius Caesar in Nederland historische veldslag leidde
 
2
'We willen Jokelyn heel erg trots maken'
 
3
Özcan Akyol laat zich de kaas niet van het brood eten #tegendebakker
 
4
Gelukkige Nederlanders pessimistisch over toekomst
 
5
Claudia de Breij over haar hoge notering in de Top 2000.
 
U kunt deze nieuwsbrief ook aan anderen doorsturen.
Bent u zelf geen abonnee dan kunt u zich gratis aanmelden.
Uw gegevens en abonnementen kunt u zelf online beheren.
Natuurlijk kunt u zich ook definitief voor deze nieuwsbrief afmelden.

Share this newsletter on

© 2019