Politieactie tegen wanbetalers en strafontduikers

4 years ago


Text only:

Indien deze e-mail van Politie niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
Voeg e-nieuwsbrief@mw-brabant.politie.nltoe aan uw adresboek, dan wordt onze nieuwsbrief niet als spam gezien.
vrijdag 14 november 2014    
    
Politieactie tegen wanbetalers en strafontduikers
 
Mensen die al een tijd een achterstallige boete hebben openstaan, kunnen vanaf a.s. maandag 17 november agenten aan de deur verwachten. De politie-eenheid Zeeland-West-Brabant gaat deze niet-betaalde boetes innen. Ook mensen die zich niet gemeld hebben voor een taak- of gevangenisstraf worden gearresteerd om alsnog hun straf te ondergaan.
 
Landelijke actie
Deze landelijke actie wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Wij laten zien dat niemand zijn of haar boete of opgelegde straf ontloopt. Boetes moeten worden betaald en straffen uitgezeten. De boetes kunnen oplopen tot duizenden euro's. Mensen die niet willen betalen, kunnen worden gegijzeld. Dat wil zeggen dat zij in een cel worden gezet.
 
350.000 zaken
In Nederland worden elk jaar zo’n elf miljoen straffen opgelegd. Bij circa 350.000 zaken wordt de hulp van de politie ingeroepen om mensen te dwingen hun straf te ondergaan. Het gaat om ongeveer 340.000 geldboetes, 5000 taakstraffen en 4000 vrijheidsstraffen.
Zet inbrekers in het zicht
 
Veel woninginbraken vinden plaats door gelegenheidsdieven, vooral in de donkere maanden. Verlichting in en om uw woning helpt om inbraken te voorkomen. Buurtbewoners kunnen dan sociale controle uitoefenen en onraad signaleren. Naast goede verlichting moet er dan ook voldoende zicht zijn op uw huis en alle toegangsdeuren. Inbrekers lopen dan meer kans ontdekt te worden.
 
Tips
• Zorg voor licht op uw huis en voor vrij zicht op uw huis en deuren.
• Zet tijdschakelaars op uw lampen en stel ze zodanig in dat de verlichting op wisselende tijdstippen in wisselende vertrekken aan en uit gaat.
• Met energiezuinige lampen spaart u het milieu en zijn de kosten gering.
Meer tips vindt u op www.politie.nl en www.politiekeurmerk.nl
Let op verdacht gedrag
 
Na een inbraak blijkt achteraf vaak dat buren iets opvallends hebben gezien. En dat ze de politie niet belden, omdat ze dachten dat het toch niets was. Bel bij verdacht gedrag 112. De politie komt liever een keer te veel dan een keer te weinig. Dankzij uw tip kan de politie inbraken voorkomen.
 
Wat is verdacht gedrag?
U kent uw buurt en straat het beste. U weet wie daar rondlopen en hoe ze zich normaal gesproken gedragen. Afwijkend gedrag kan betekenen dat er een inbreker op onderzoek uit is. Inbrekers lopen bijvoorbeeld speurend rond, lopen meerdere malen dezelfde route, kijken bij huizen naar binnen, bellen aan, voelen aan deuren of ramen, lopen om huizen heen en verstoppen soms gereedschap of een hard voorwerp zoals een steen.
 
Wat kunt u zelf doen?
Vertrouwt u het niet? Spreek de verdachte persoon dan aan. Vraag rustig of hij de weg zoekt of hulp nodig heeft. Is degene inderdaad zich aan het voorbereiden op een inbraak, dan zal die persoon zich mogelijk bedenken nu hij zich betrapt voelt. Durft u dit niet, bel dan 112. U geeft door wat u ziet en hoe de persoon er precies uitziet. De politie zal u de juiste vragen stellen om in te schatten of agenten ter plaatse moeten komen.
Nieuw rijbewijs met chip
 
Per 1 november introduceert de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) een nieuw model rijbewijs met chip. Iedereen die zijn rijbewijs verlengt, krijgt automatisch het nieuwe model tegen dezelfde prijs als het huidige rijbewijs. Oude rijbewijzen blijven ondertussen gewoon geldig totdat ze verlopen.
 
Het nieuwe rijbewijs is nog moeilijker na te maken. Dat helpt om identiteitsfraude te voorkomen. Dat is des te belangrijker omdat het rijbewijs in ons land het meest gebruikte identificatiedocument is. Het nieuwe model ziet er iets anders uit en heeft moderne echtheidskenmerken en een chip. Verder bevat het rijbewijs kenmerken waardoor het snel en foutloos uit te lezen is.
Illegaal vuurwerk levensgevaarlijk
 
Vuurwerk is mooi en spannend. Maar het brengt ook risico’s met zich mee voor u, uw familie en uw huisdieren. Elk jaar gebeuren er ongelukken. Illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk.
 
Levensgevaarlijk
Vuurwerkfanaten en bommenmakers vertellen triomfantelijk op internet hoe zij in het buitenland op simpele wijze levensgevaarlijk vuurwerk bestellen. Terwijl het ook nog eens streng verboden is vuurwerk per post te ontvangen. Bij veel ongevallen met vuurwerk is er sprake van verboden consumentenvuurwerk of zelfgemaakte projectielen. Dit vuurwerk heeft vaak een veel zwaardere lading tot zelfs de kracht van een handgranaat. Ook ontbreekt vaak de gebruiksaanwijzing en is niet duidelijk hoe u het vuurwerk veilig kunt afsteken.
 
Meld Illegale handel anoniem
Als u weet waar illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt doorverkocht, kunt u dit doorgeven via de anonieme tiplijn 0800 7000 van Meld Misdaad Anoniem. Deze geeft de tip door aan de politie.
Rapport bevestigt daling criminaliteit
 
De daling van de criminaliteit zet door, blijkt uit het rapport Criminaliteit en Rechtshandhaving 2013. Het aantal geregistreerde misdrijven is vorig jaar met 50.000 gedaald tot 1,09 miljoen. In de afgelopen tien jaar is het aantal misdrijven met maar liefst 30 procent afgenomen. Toch voelen burgers zich niet veiliger.
 
Het aantal vernielingen en misdrijven tegen de openbare orde is vorig jaar gehalveerd, vergeleken met het voorgaande jaar. Helaas steeg het aantal woninginbraken en gewelddadige overvallen.
 
Oplossingspercentage politie
Uit het rapport blijkt dat de politie goed scoort met de oplossing van drugs- en vuurwapenmisdrijven. Die worden in 80 procent van de gevallen opgehelderd. Bij gewelds- en seksuele misdrijven lost de politie tweederde van de zaken op.
Inhoudsopgave
 
» Politieactie tegen wanbetalers en strafontduikers
 
» Zet inbrekers in het zicht
 
» Let op verdacht gedrag
 
» Nieuw rijbewijs met chip
 
» Illegaal vuurwerk levensgevaarlijk
 
» Rapport bevestigt daling criminaliteit
Links
 
   
» Politie.nl
» Kombijdepolitie.nl
» Twitter Politie Tilburg
» Twitter Politie Breda
» Twitter Politie Roosendaal
» Twitter Politie Zeeland  
» Contact      » Profiel Wijzigen      » Doorsturen      » Afmelden        » Aanmelden     
U ontvangt deze e-mail op het volgende adres: newsletter@newslettercollector.com
 

Geertruidenberg.nl

Categories: Police Town Information Local
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019