Lees er meer over in deze mail
ORnet
Voor jou geselecteerd:
Online versie
De geest is uit de fles
De geest is uit de fles
Het artikel in de WOR over het primaat van de politiek holt steeds vaker de medezeggenschap bij de overheid uit. De Hoge Raad keurt dat goed. Dat kan zo niet doorgaan, benadrukken medezeggenschappers in een petitie aan kabinet en Tweede Kamercommissie.
Dilemma
Blog: 'Dilemma tussen politiek, productiescore en menselijke maat'

Politiek en ambtenarij staan op grote afstand van elkaar. Daardoor komen burgers in de knel, zo liet de kindertoeslagenaffaire zien. De or van de Belastingdienst wil dat de politiek serieuzer kijkt naar de uitvoerbaarheid van nieuwe regelgeving.
 
OR in de overheid
Hét congres voor or in de overheid

Dit congres behandelt actualiteiten die nu spelen binnen de overheid en die van directe invloed zijn op de medezeggenschap. Het thema dit jaar: Op zoek naar de menselijke maat.

Met hoogleraar socialezekerheidsrecht Gijsbert Vonk, mr. drs. Els Huisman en piraat Kim Spinder.
Politiek primaat
Politiek primaat: wanneer trekt een rechter de grens?

Overheidsondernemers die de positie van de medezeggenschap willen beperken, schermen al snel met het politiek primaat. Regelmatig worden besluiten onder deze noemer weggehouden bij de ondernemingsraad. Het is wachten op een rechter die paal en perk stelt aan de toepassing van het politiek primaat.
 
Paraat of privaat
Paraat of primaat: invloed van de or in de gemeentelijke organisatie

Door de uitbreiding van taken van gemeenten hebben ook hun ondernemingsraden meer te doen. Maar de medezeggenschap bij gemeenten is wel anders dan in private organisaties. Wat is er anders?
 
Deze mail vind ik
positief negatief
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright