ELF Voetbal nieuwsbrief van 12-09-2024
Politiestakingen leiden tot bomvol speelschema Ajax

Het belooft een druk najaar te worden voor Ajax. De club speelde tot dusver twee wedstrijden in de Eredivisie en is nog op drie fronten actief. Naast de competitie en beker wisten de Amsterdammers zich ook te plaatsen voor de hoofdfase van de Europa League. Het belooft een drukke periode te worden voor de ploeg van Francesco Farioli.


lees verder
Arne Slot op weg naar prestigieus Premier League record

Arne Slot beleeft een geweldige start als trainer van Liverpool. Na de overwinning op het Manchester United van Erik ten Hag kon Slot een mooi record op zijn naam schrijven. Hij is namelijk de eerste Liverpool-trainer sinds George Kay in 1936 die namens Liverpool de eerste uitwedstrijd op Old Trafford wist te winnen. Daarbij was hij ook de eerste trainer in Engeland die in zijn eerste drie competitiewedstrijden de nul wist te houden. Dat gebeurde voor het laatst in 1887. Als het Slot lukt om deze lijn voort te zetten komt hij in aanmerking voor een ander prestigieus record.

lees verder
Jelle van der Heyden, enige Nederlandse voetbalprof op de Faeröer: "Voor een rolletje Oreo tik je vier euro af"

Achttien eilanden, ruim tienduizend watervallen, meer schapen dan mensen, drie verkeerslichten en nauwelijks boomgroei. De Faeröer vormt een unieke archipel in het noordwesten van Europa. In de hoogste voetbaldivisie van de eilandengroep strijden tien clubs om de landstitel en de Europese startplekken. Daarbij één Nederlander: Jelle van der Heyden, eerder actief voor FC Twente en in Denemarken en Finland. "Het is hier hoogst ongebruikelijk om de deur van je huis op slot te doen."

lees verder
De sublieme stats van Harry Kane voor The Three Lions

Wie vervangt (tijdelijk) Memphis Depay in de spits van het Nederlands elftal? Het was de afgelopen week de meest besproken positie in het elftal van Ronald Koeman. In de wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina koos de keuzeheer voor Manchester United-spits Joshua Zirkzee. Tegen de Duitsers was Brian Brobbey de aanvalsleider. In Engeland is het juist de positie waar niet gewisseld wordt. Harry Kane is de onbetwiste nummer één. In het Nations League-duel tegen Finland kwam de spits van Bayern München voor de honderdste keer in actie voor The Three Lions. Gezien de cijfers is het meer dan logisch dat de keuze valt op de 31-jarige Engelsman.

lees verder
Michael Verrips met FCV Dender EH fier aan kop in de Belgische competitie

FCV Dender EH is zonder twijfel de verrassing van de Belgische competitie tot dusver. De promovendus staat na zes speelrondes fier bovenaan de Jupiler Pro League. Onderdeel van dit succes is Michael Verrips. De doelman kwam afgelopen zomer over van Fortuna Sittard. “Ik moest deze zomer op zoek naar een nieuwe club.”

lees verder
Win het boek Tussen de Ultra's van James Montague

Jarenlang stond James Montague tussen de extreemste voetbalfans ter wereld. De Engelse auteur en journalist schreef er het boek Tussen de Ultra's over. Dat boek is vandaag te winnen via onze website.

lees verder
André Ooijer: "Ik botste bij PSV met voorzitter Westerhof en zei iets van: 'Jij eruit of ik eruit''

Eigenlijk dacht André Ooijer PSV nooit meer te verlaten na zijn overstap van Roda JC in januari 1998. Maar onenigheid met toenmalig PSV-voorzitter Rob Westerhof resulteerde ruim acht jaar later in zijn enige buitenlandse avontuur. Zijn verblijf bij Blackburn Rovers past in een carrière vol toevalligheden die volgens Ooijer bovenmenselijke sturing lijken te suggereren. "Soms zijn er momenten dat je denkt: het moest zo zijn."

lees verder
Wat is er aan de hand met Frenkie de Jong?

Gaan we Frenkie nog zien in het tenue van FC Barcelona? Toen het goudhaantje van het Nederlandse voetbal in 2019 Amsterdam achter zich liet, waren de verwachtingen hooggespannen. Vijf jaar later is De Jong weliswaar een van de aanvoerders van de Catalaanse club, maar toch lijkt niet alles over rozen te gaan.

lees verder
Deze Nederlanders zijn nog transfervrij op te pikken

Hij leek langer te duren dan ooit, maar de transferwindow is nu toch echt gesloten. Het oog kan weer volledig op het voetbal zelf, al zullen er hier en daar nog wel wat spelers gaan tekenen. De cyclus van de transfervrije spelers draait immers altijd door! In dit overzicht de meest interessante transfervrije Nederlanders.  

lees verder
Keuze Mees Hilgers laat Nederland opnieuw kennis maken met voetbalgek Indonesië

De media-afdeling van FC Twente behaalde afgelopen weekend cijfers die ze nog nooit gezien hadden. De likes, reacties en impressies kwamen niet van de eigen supporters, maar de nieuwe fanclub van Mees Hilgers. Die bedraagt sinds vrijdag 275 miljoen mensen. Heel Indonesië is bezeten van een WK-droom, die Hilgers moet helpen verwezenlijken.

lees verder
Deze sterren werden niet genomineerd voor de Ballon d’Or

Dat Rodri, Jude Bellingham of Vinícius Júnior de Gouden Bal gaat winnen, lijkt al vast te staan. Evenals het feit dat er geen Nederlander kans meer maakt. Zo bleek toen vorige week de shortlist met dertig nominaties voor de Ballon d’Or bekend werd gemaakt. Wat niet iedereen zal verbazen, is dat Lionel Messi en Cristiano Ronaldo voor het eerst in 21 jaar niet genomineerd zijn. Maar welke grote namen ontvingen nog meer geen uitnodiging?

lees verder