ELF Voetbal nieuwsbrief van 16-06-2020
Portret Myron Boadu: Snelle Jelle van AZ

Myron Boadu (19) geldt jarenlang als de meest sprankelende diamant in de AZ-slijperij. Het was eerder regel dan uitzondering dat hij meerdere lichtingen oversloeg. Door zijn eveneens snelle opmars in de Eredivisie zou je haast vergeten dat de geboren Amsterdammer afgelopen seizoen officieel nog A-junior was. ELF Voetbal ging op zoek naar het verhaal van het toptalent dat aanpassen aan een hoger niveau tot kunst heeft verheven.


Lees verder
Messi loopt in op kopposities ESM Gouden Schoen

Wordt het dan toch Lionel Messi? De strijd in de ESM Gouden Schoen is nog niet lang niet gestreden. Waar aanvankelijk Robert Lewandowski en Ciro Immobile de bekende twee honden en het gevecht om het been waren, zou Messi als lachende derde ermee heen kunnen gaan.

Lees verder
ELF Voetbal 5 met Ajax-aankoop Antony, AZ-parel Boadu, Bergwijn over Bergwijn, Mido en Reis

Wie is Antony, de nieuwe miljoenenaankoop van Ajax? Hoe zag de jeugd van Myron Boadu eruit? Die van Steven Bergwijn? En hoe gaat het met Mido? Dat, plus interviews met onder meer Ludovit Reis en Giorgi Gakhokidze, is te lezen in de nieuwe editie van ELF Voetbal. Nummer 5 ligt vanaf nu in de winkelschappen.

Lees verder
Maccabi Tel Aviv wil met Yanic Wildschut de Champions League in

Welke invloed de coronamaatregelen ook zouden hebben, het ziet ernaar uit dat Yanic Wildschut ook komend seizoen onderdak heeft in Israël. Is het niet bij Maccabi Haifa, dan wel bij het hoger aangeschreven Maccabi Tel Aviv. Die koploper van de Israëlische competitie ziet hem als mogelijke zomerversterking, weet ELF Voetbal.  

Lees verder
Interview Antony: "Ik wil met Ajax in de Champions League-finale spelen"

Met liefst twaalf clubs liepen er gesprekken. De keuze van Antony Matheus dos Santos viel op Ajax. De twintigjarige Braziliaan staat te trappelen om zich te bewijzen in het rood-witte tenue van de recordkampioen. "Ik wil niet alleen kampioen worden en de Champions League-finale bereiken; wil dat mijn naam in de clubgeschiedenis wordt opgenomen."

Lees verder
Interview Ludovit Reis: "Met Frenkie de Jong spreek ik gewoon Nederlands"

Sla interviews met Ludovit Reis sinds mei 2019 erop na en één ding valt op: het duurt nooit lang voordat het woord 'jongensdroom'valt. Ruim een jaar geleden ruilde de nu negentienjarige middenvelder FC Groningen in voor FC Barcelona. Tijd om de balans op te maken. "Ik heb nog genoeg dromen over."

Lees verder
Hoe de jarige Naci Unuvar uitgroeide tot het grootste talent van Ajax

Zaterdag was de verjaardag van één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van Ajax. Naci Unuvar wordt namelijk 17 jaar en daarom is het tijd om de technicus even in het zonnetje te zetten. In dit artikel kijken we naar 9 indrukwekkende jaren die hij in de jeugd van de Amsterdammers heeft beleefd. Van een 11-jarige Youtube-sensatie tot het Talent van De Toekomst.

Lees verder