ELF Voetbal nieuwsbrief van 01-10-2020
Portret Nathan Aké: voorbeeldprof op en naast het veld

Na een omweg is Nathan Aké (25) sinds deze zomer op het niveau waarvan hij als kleine jongen droomde: de Europese top. Bij Manchester City samenwerken met Pep Guardiola ziet de geboren Hagenaar als een mooie bonus. Vier jeugdtrainers die Aké hebben meegemaakt verzekeren dat werken met de voetballer zelf ook een feest is. “Nathan is het schoolvoorbeeld van een modelspeler.”


Lees verder
Interview Frederik Helstrup: “Ik was goed tegen Harry Kane”

‘Voor mij hoeft ’t niet’. Twee meneren met Amsterdamse tongval zijn duidelijk. Voor hen is het niet nodig, die Eredivisie-ambitie van hun club. ‘Dat gaat ten koste van de gezelligheid. Maar ach, één jaartje? Waarom ook niet?’ Even inspelen op hun eergevoel en ze draaien als bladeren aan bomen. Dit duo kan zo de politiek in. Even later zien ze hun Almere City met 2-0 van Helmond Sport winnen en zo de koppositie voor een avondje grijpen.

Lees verder
De meest en minst gunstige Champions League-poule voor Ajax

Donderdag wordt in Nyon weer geloot voor de groepsfase van de Champions League. Namens Nederland is Ajax vertegenwoordigd bij de trekking van het miljardenbal. De ploeg van Erik ten Hag bevindt zich daar door goed Europees werk - en een beetje geluk - in de tweede pot en kan dus hopen op een haalbare groep. Er zit, zoals we intussen gewend zijn, nogal verschil tussen de moeilijkheidsgraad van de mogelijkheden. 

Lees verder
Van FC Utrecht naar Ajax, zij gingen Klaiber voor

Met de lonkende overgang van Sean Klaiber naar Ajax vertrekt er weer een speler van FC Utrecht naar Ajax. Zijn voorgangers kenden wisselend succes.

Lees verder
PSV gaat op herhaling in Trondheim

Donderdag speelt PSV tegen Rosenborg BK het play-off-duel om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Na de eenvoudige zege op het Sloveense NŠ Mura mogen de Einhovenaren wederom op het vliegtuig stappen. Ditmaal naar Noorwegen.

Lees verder
Interview Fabian Sporkslede: "Ik sta overal voor open"

Hij debuteerde in het betaalde voetbal voor Ajax, was actief in Italië en droeg de shirts van drie Brabantse profclubs. Nu is Fabian Sporkslede op zoek naar een nieuwe club. “Ik wil absoluut door in het betaalde voetbal.”

Lees verder
Dest dichtbij toptransfer: Dit zijn de top 10 duurste verdedigers ooit onder de twintig jaar

Alleen enkele formaliteiten lijken Sergino Dest nog te scheiden van een toptransfer. FC Barcelona staat op het punt om meer dan twintig miljoen euro voor de negentienjarige Amerikaan te gaan betalen. Daarme schaart Sergino Dest zich tussen de duurste verdedigers ooit van negentien jaar of jonger. ELF Voetbal zette de huidige top tien voor je op een rij.

Lees verder
Interview Can Memisoglu: 'De kans in Zweden wilde ik niet laten liggen'

Can Memisoglu greep deze zomer de kans om in Zweden aan de slag te gaan als profvoetballer. ELF Voetbal besloot de 23-jarige aanvaller te bellen. Over zijn tijd bij onder meer Quick, Westlandia en HBS, een bijzondere kans bij Eskilstuna City FK, hoe het is om in Zweden te wonen en voetballen, de verschillen tussen de Nederlandse en Zweedse mentaliteit, een karrenvracht aan doelpunten en assists voor zijn club en dromen voor de komende jaren.

Lees verder
Interview Ferry de Regt: 'De stap naar SV Straelen was perfect voor mij'

Ferry de Regt liet de Nederlandse velden deze zomer na 317 officiële wedstrijden achter zich. ELF Voetbal besloot de 32-jarige centrumverdediger te bellen. Over zijn jaren in het shirt van VVV-Venlo, bijzondere promoties met de Limburgers, doelpunten tegen Feyenoord en PSV, avonturen bij Helmond Sport en Fortuna Sittard, een nieuwe uitdaging bij SV Straelen in Duitsland, zijn eerste indruk van de Regionalliga en de plannen na zijn actieve loopbaan.

Lees verder