Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 20 september 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Positieve continuïteitsparagraaf voorafgaand aan faillissement: berisping RA omgezet in doorhaling
Een internationaal actieve dealergroep in auto’s en trucks die failliet gaat, terwijl de controlerend accountant zich nog niet zo lang daarvoor positief uitlaat over de continuïteit van het bedrijf. Het leverde de betreffende RA eerder bij de Accountantskamer al een berisping op, maar het hoger beroep dat de voormalige grootaandeelhouders en de RA zelf daartegen […]
Lees verder »
Forensisch accountant Ron Dohmen (FIOD): Niets mis met kennis, kritische houding accountants mag wel scherper
Longread | Aan de vaktechnische kennis van accountants mankeert weinig. Maar de professioneel-kritische oordeelsvorming kan scherper, vindt Ron Dohmen, forensisch accountant bij de FIOD en in die rol ook regelmatig aanwezig als aanklager in tuchtrechtzaken tegen accountants. Accountants die goed opletten, kunnen het aantal fraudegevallen terugdringen, is zijn overtuiging.
Lees verder »
Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met no hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. In ons nieuwste whitepaper zie je de tijdwinst in seconden per transactie als je werkt met No hands accounting. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus! =>

Advertorial: Dé opleider voor financieel professionals. Start in september!

Financials opgelet: In september en oktober starten er bij Markus Verbeek Praehep ruim 200 erkende MBO-, HBO- en diverse vakopleidingen. Markus Verbeek Praehep is al ruim 120 jaar een autoriteit als opleider op het gebied van finance, accountancy, fiscaal en payroll. Bekijk ons aanbod en schrijf je in!

>> Bekijk alle opleidingen

FIOD doet onderzoek naar BTW-fraude met e-commerce
De FIOD heeft woensdag een pand in de omgeving van Drachten en twee panden in de omgeving van Amsterdam doorzocht. Dit gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met omzetbelasting en valsheid in geschrift bij de invoer van goederen uit China.
Lees verder »
Crimineel vindt aftrekbeperking kosten misdrijven onterecht, A-G: geen ontoelaatbare dubbele bestraffing
De aftrekbeperking voor kosten en lasten die verband houden met misdrijven is geen ontoelaatbare dubbele bestraffing. Dat concludeert A-G Niessen in een advies aan de Hoge Raad. De veroordeelde crimineel die de zaak aanspande voerde aan dat de in de Wet IB 2001 opgenomen aftrekbeperking na zijn strafrechtelijk  veroordeling strijdig is met het ‘ne bis […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Volg een cursus bij het Register Belastingadviseurs

Het Register Belastingadviseurs organiseert jaarlijks 300 cursussen voor hun leden. Maar ook niet-leden kunnen zich inschrijven via rb.nl/pe. Meer weten over het Belastingplan 2020? Of juist werken aan vaardigheden om uw advies skills te verbeteren? Ga naar de website en bekijk het aanbod. Een advies over de toekomst geeft u niet met de kennis van gisteren.

Lees verder »
Scheepsbouwer Damen weigerde twee klanten vanwege herkomst geld
Damen Shipyards heeft vorig jaar twee klanten geweerd die een luxejacht wilden bestellen bij het Vlissingse dochterbedrijf Amels. Het bedrijf uit Gorinchem maakte zich te veel zorgen over de herkomst van het geld waarmee de potentiële kopers het jacht wilden betalen.
Lees verder »
‘Mobiele boekhoudapps in de lift, Excel blijft populair bij ZZP’ers’
Het gebruik van mobiele boekhoudapps zal de komende tijd flink gaan toenemen. Dat verwacht softwarevergelijkingssite Capterra op basis van een onderzoek naar het gebruik van boekhoudprogramma’s dat het uitvoerde onder ZZP’ers en MKB’ers uit allerlei branches.
Lees verder »
Onderzoek naar rol accountants bij fraude
Het mondiale samenwerkingsverband voor toezichthouders op accountantsorganisaties, het International Forum of Independent Audit Regulators (IFIAR) waar ook de AFM onderdeel van uitmaakt, is geïnteresseerd in de ervaringen en ideeën van beleggers over de rol van de accountant bij fraude door ondernemingen. IFIAR gebruikt de inzichten onder meer in zijn dialoog met internationale regelgevers en de […]
Lees verder »
PERSONALIA: voormalig Managing Directeur Deutsche Bank Nederland Thomas de With naar Finturi
De in Den Haag gevestigde startup Finturi kondigt aan dat Thomas De With is toegetreden tot haar adviesraad. Finturi biedt een innovatief platform voor het financieren op basis van facturen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zo wordt jouw bedrijf net zo snel als een Formule 1 team

Zijn uit de hand gelopen hobby resulteerde in een uniek versnelmodel en het managementboek Formule X. Jurriaan Kamer neemt je in zijn keynote op Exact Live mee in de wereld van de Formule 1. Hij laat je zien hoe je de best practices van de F1 in jouw werk toepast.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Samenwerken met uw cliënten in de cloud – een logische stap

Het gaat lekker met het bedrijf van uw cliënt. Hij ziet zijn omzet groeien en de toekomst ziet er veelbelovend uit. Maar die groei betekent ook dat de administratie complexer wordt. Wat nu?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Aankopen via internet opnieuw flink gestegen
Werkloosheid gestegen naar 3,5 procent
OPLEIDINGEN
Marketing Day Editie September
Yuki
30 september 2019
Uitglijders; lessen uit het tuchtrecht
NBA Opleidingen
1 oktober 2019
Cursus Onderneming en echtscheiding
Fiscaal Vanmorgen
1 oktober 2019
VACATURES
Aangiftemedewerker HBO- Meppel
mth accountants & adviseurs
Meppel
Assistent Accountant
Van Velzen
IT Auditor
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN