Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 11 januari 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Post privéonttrekkingen vraagt alertheid, zeker bij horecazaak
Van een accountant of administratieconsulent die de boekhouding en belastingaangifte verzorgt voor een startend ondernemer zonder veel administratieve kennis, mag wat meer scherpte verwacht worden bij het beoordelen van gegevens die klant zelf aanlevert. Zeker als het een horecaonderneming betreft, waar ‘privéonttrekkingen’ gebruikelijk zijn. Zaak  18/446 Wtra AK.
Lees verder »
Gesubsidieerde Tesla’s verdwijnen naar buitenland
De meeste met belastingvoordeel gesubsidieerde Tesla’s worden met zo’n 150.000 kilometer op de teller als occasion naar het buitenland geëxporteerd. Daarmee is ons land een perfecte en goedkope leverancier van elektrische auto’s. Dat blijkt uit exportcijfers van VWE Automotive. Van de 1168 Tesla’s die vijf jaar of ouder zijn, werden er 753 verkocht aan het buitenland. […]
Lees verder »
Advertorial: Nieuw programma Fiscale kringen

Verrijk uw kennis in 2,5 uur middels 7 bijeenkomsten en verdien 21 PE-punten. Schrijf u nu in voor het jaarprogramma. Keuze uit 17 locaties. Dit jaar tweemaandelijkse actualiteitenbijeenkomsten over o.a. Wwft, Erfrecht, BTW, Firmaproblematiek en Auto.
Meer informatie & inschrijven =>

Advertorial: Accountancy digitaliseert. Zo doe je mee.

Digitale accounts- en administratiekantoren hebben meer zicht op cijfers en de toekomst. Bovendien werken ze sneller en slimmer. In ons whitepaper vertellen koplopers uit het vak hoe jij een digitale accountant wordt. Gratis en boordevol praktische tips. Waar wacht je nog op?

Kunst uit printer valt onder hoog btw-tarief
Levert een museumwinkel aan een museumbezoeker een giclee of ‘canvas’ van een schilderij dat op dat moment in het museum wordt tentoongesteld? Dan is die levering geen prestatie die nauw samenhangt met het verlenen van toegang tot het museum, meldt de Belastingdienst. De levering is daarom belast met 21% btw.
Lees verder »
Gemeentelijke woonlasten stijgen ‘zeer fors’
De gemeentelijke woonlasten, rioolheffing en afvalstoffenheffing en onroerendezaakbelasting zullen dit jaar ‘zeer fors’ stijgen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO).
Lees verder »
Top 100 in Verenigd Koninkrijk wijst joint audit-model af
De Britse Competition and Markets Authority (CMA) krijgt van de financieel directeuren van de honderd grootste bedrijven met een Britse beursnotering (‘100 Group’) zware kritiek op haar voorstel om gezamenlijke audits in te voeren.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Uitgelegd: de nieuwe permanente educatie-regeling

Op 1 januari 2019 voerde de NBA een nieuwe permanente educatie-regeling in voor accountants. De implementering zal in fases verlopen om de omschakeling te vergemakkelijken. Voorlopig geldt het nieuwe systeem alleen voor accountants van de Belastingdienst en accountants die een adviserende functie vervullen bij de Big Four (Deloitte, Ernst & Young, PwC en KPMG). In […]

Lees verder »
Top 100 in Verenigd Koninkrijk wijst joint audit-model af
De Britse Competition and Markets Authority (CMA) krijgt van de financieel directeuren van de honderd grootste bedrijven met een Britse beursnotering (‘100 Group’) zware kritiek op haar voorstel om gezamenlijke audits in te voeren.
Lees verder »
KPMG: respijt nodig voor IFRS-verslaglegging leasecontracten
Bedrijven die verplicht zin te rapporteren volgens IFRS-standaarden, hebben respijt nodig voor de implementatie daarvan voor de financiële verslaglegging van hun leasecontracten. Dat meldt KPMG op basis van eigen onderzoek.
Lees verder »
Europese Commissie onderzoekt mogelijke Nederlandse staatssteun aan Nike
De Europese Commissie onderzoekt mogelijke illegale staatssteun van Nederland aan Nike. Dat heeft de Commissie donderdag bekend gemaakt. Het onderzoek draait om afspraken die de Belastingdienst in Nederland heeft gemaakt met Nike, dat een Europees hoofdkwartier in Hilversum heeft.
Lees verder »
Wegenbelasting: hogere tarieven, meer auto’s op de weg,
Het Rijk en provincies verwachten dit jaar bijna €200 miljoen meer wegenbelasting te innen dan in 2018. Dit komt omdat er meer auto’s op de weg rijden en de tarieven zijn verhoogd. De wegenbelasting levert in 2019 naar verwachting ruim €5,9 miljard op, meldt het CBS. Daarvan gaat bijna €4,3 miljard naar het Rijk en €1,6 […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, heb jij al goede voornemens voor 2019?

Meer doen met LinkedIn, een blog of podcast starten en op een slimme manier de beste sollicitanten aan je binden. We sturen je graag goed ingelicht het nieuwe jaar in en geven je 4 trends die ertoe gaan doen in 2019. Doe er je voordeel mee en ga het nieuwe jaar goed voorbereid in!

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Cursus(nieuw) Huwelijksvermogensrecht
Fiscaal Vanmorgen
29 januari 2019
Vaktechnische Actualiteiten (1)
Fiscount
28 januari 2019
Hbo Finance & Control (Bedrijfseconomie) deeltijd
HAN
4 februari 2019
VACATURES
Financieel Administratief Medewerker
RS Finance
Purmerend
Gevorderd assistent accountant controlepraktijk
Hoek en Blok
Sliedrecht
Relatiebeheerder
De Jong & Laan
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN