Bekijk onze tips! Bekijk hier de online versie
UNICEF en Covid-19
Beste meneer/mevrouw ,

Het zijn vreemde tijden, voor ons allemaal. Maar het werk van UNICEF gaat door. Ook en zeker nu. Samen met regeringen en partnerorganisaties werken we hard om het coronavirus te stoppen.

Sinds 29 januari heeft UNICEF bijvoorbeeld al 13 ton aan hulpmiddelen geleverd wereldwijd. Dit doen we vanuit ons speciale distributiecentrum in Kopenhagen, Denemarken. Binnen 72 uur kunnen we overal ter wereld aanwezig zijn om de hulp te bieden die noodzakelijk is.

Ook zorgen we voor onderwijs buiten de klaslokalen (bijvoorbeeld door radiolessen, het printen van lesmateriaal en het geven van online lessen), geven we onder meer via Whatsapp voorlichting over hygiëne en bieden we psychosociale zorg aan kinderen in deze crisis. Zo’n grote epidemie vraagt om een grootse aanpak. Ook dit is mogelijk dankzij onze donateurs.
Ontzettend bedankt voor je steun!

Zoals Algemeen Directeur Henrietta Fore zegt:
"Het is cruciaal werk. En het gaat gewoon door."

Lees meer   Of bekijk de video
Praten over corona met kinderen

Er wordt ontzettend veel gepraat en geschreven over corona. Niet gek dat kinderen hier bang, gespannen of verdrietig van worden. Het is een onbekende situatie, en daarom is het belangrijk om kinderen op de juiste manier gerust te stellen en te beschermen.

Pyschosociale hulp is een groot onderdeel van ons werk, en we delen graag onze kennis en ervaring met ouders en leerkrachten om kinderen in Nederland te ondersteunen tijdens deze rare weken. We hebben daarom 8 tips op een rijtje gezet om te helpen met praten met kinderen.

Bekijk de 8 tips
Thuis leren? UNICEF helpt!

Hoe zorg je ervoor dat leerlingen ook thuis door kunnen leren en gemotiveerd blijven? Voor rampsituaties heeft UNICEF bijvoorbeeld een ‘school-in-a-box’: een doos met lesmateriaal voor een leraar en 40 studenten, zodat onderwijs altijd beschikbaar is.

Een aangepaste versie van deze ‘school-in-a-box’ vind je ook online, waar UNICEF Nederlandse ouders helpt met een divers aanbod online lesmateriaal. Digitale, interactieve lessen en uitgebreide informatie voor werkstukken. Plus tips voor en advies over thuisonderwijs en hoe je de komende weken het beste in kunt vullen.

Leer mee
Bekijk alle artikelen in onze corona-special

Nu alle scholen en kinderopvangcentra voorlopig zijn gesloten, zitten veel ouders thuis met hun kinderen. Hoe zorg je ervoor dat kinderen ook thuis blijven leren, en hoe leg je uit waarom ze even niet naar de speeltuin kunnen?

In ons speciaal daarvoor ingerichte corona-special vind je tips, ideeën en informatieve artikelen om deze uitzonderlijke periode thuis met de kinderen zo goed mogelijk in te kunnen vullen. 

Corona-special
En wat doet UNICEF in Nederland?
Ook in Nederland hebben we strenge maatregelen genomen om verdere verspreiding tegen te gaan. Het kantoor is dicht, reizen naar het buitenland zijn tijdelijk opgeschort, en tot 6 april zijn alle door ons georganiseerde evenementen afgelast. Ook zijn we gestopt met deur- en straatwerving, in het belang van ieders gezondheid.

Maar uiteraard blijven we bereikbaar op de manieren die je van ons gewend bent.
Lees meer
"COVID of niet, we moeten, en we zullen, doorgaan met kwetsbare kinderen te helpen ongeacht waar zij zijn."
Executive Director Henrietta H. Fore
En? Wat vind je van deze e-mail?
 
     
Legal Disclaimer   Contact opnemen
     
Gegevens wijzigen   Afmelden