Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
9 mei 2023
Praat mee over de culturele toekomst in Boxtel

Kunst is van ons allemaal. Daarom nodigt de gemeente Boxtel iedereen uit om mee te denken over de toekomst van de lokale cultuur.

 
Samenwerken aan nieuwe cultuurnota

Dit najaar werkt Boxtel aan een nieuwe cultuurnota. Hierin staat waar de gemeente op het gebied van kunst en cultuur de nadruk op wil leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toegankelijk maken en op de kaart zetten van het Boxtelse culturele landschap. Op de eerste plaats voor eigen inwoners, maar ook voor bezoekers aan de gemeente.

Via een interactieve vorm gaat de gemeente met aanwezigen in gesprek om te kijken naar onder andere het huidige aanbod, wat er wordt gemist en welke kansen er liggen.

Lees verder

Afsluiting Marktplein Esch op 18 mei


In verband met een evenement is het Marktplein in Esch op donderdag 18 mei afgesloten voor verkeer. Ook is een gedeelte van de Dorpsstraat en de Haarenseweg voor dit evenement afgesloten. Er geldt een omleiding richting Boxtel/A2, Haaren/Vught en Haaren/Oisterwijk. De omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

Bijdragen voor groene initiatieven in buitengebied

De vier kernen van Boxtel worden omringd door een waardevol platteland met rijke cultuur- en natuurgronden. Het is belangrijk dat we ons platteland goed, mooi en afwisselend houden. Voor de leefbaarheid van onze gemeente, voor onze eigen gezondheid, maar ook voor het opvangen van klimaatveranderingen en versterking van de biodiversiteit. Hiervoor werkt de gemeente Boxtel samen met o.a. Stichting Landschap Het Groene Woud. Deze stichting kent twee initiatieven ter versterking van de kwaliteit van natuur en landschap: het ‘Landschapsfonds’ en ‘PlantenNu’.

Lees verder
Taxusinzameling in 2024 weer van start

Sinds 2008 zet Stichting Taxus Taxi zich in voor de strijd tegen kanker door middel van het inzamelen van taxussnoeisel, waarin een kankerremmend medicijn zit. Vanwege de aanhoudende problemen bij verwerkingsbedrijven heeft de stichting besloten de inzameling in 2023 helaas over te slaan. De stichting gaat ervanuit dat in 2024 de taxusinzameling weer voortgezet wordt. De strijd tegen kanker wordt onverminderd doorgezet.


Medicijnvoorraad voldoende

De stichting benadrukt dat er op dit moment nog voldoende medicijn voorradig is. Dat er dit jaar geen inzameling plaatsvindt, heeft geen effect op de beschikbaarheid van het medicijn voor mensen die het nodig hebben. Voor meer informatie over de stichting en haar werk kun je terecht op de website van Taxus Taxi.

Enquête mobiliteitsplan Boxtel
De gemeente Boxtel werkt aan een goede bereikbaarheid en vernieuwing van het mobiliteitsplan. Het huidige gemeentelijke verkeers- en vervoersplan is van 2008. De afgelopen jaren zijn er verschillende belangrijke kaders veranderd. Denk bijvoorbeeld aan de samenvoeging met Esch, wijzigingen in de stikstofwetgeving en het anders denken over vervoer als gevolg van corona en de toename van elektrische fietsen en auto's. Om het nieuwe mobiliteitsplan te maken, vragen we ook jullie hulp. Vul de enquête in om Boxtel beter bereikbaar te maken.

Lees verder
Bekendmakingen
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten