Weetjes over de winterkoning | 10x bioluminescentie | Groningen: de mooiste natuurroutes
Vlammende zwammen

Vlammende zwammen

Weinig zwammen fleuren de winter zó op als de gele trilzwam. Zwammen weetjes >
 
 
Roots
Lichtgewicht en níet dol op (strenge) vorst
De winterkoning

De winterkoning is allerminst dol op de winter, dit vogeltje van slechts zo'n 10 gram kan juist slecht tegen de kou. Speciale nestkasten kunnen hem helpen tijdens de winter: hij gebruikt ze als schuil- en overwinteringsplek. 
Foto: Getty Images

Roots
De mooiste natuurroutes
Wandelen in Groningen

De provincie Groningen biedt tijdens het wandelen niet alleen rust en ruimte, maar ook bijzondere natuur. Met deze wandelroutes door Groningen ontdek je onder meer een vogelwalhalla én je struint door een vlinderhotspot.
Foto: Edwin Giesbers

Advertorial
Roots
Roots Jaarkalender 2024

De Roots Jaarkalender bevat de mooiste foto’s van onze lezers. Per maand hebben we de volgende gegevens alvast voor je ingevuld: maanstanden, belangrijke feestdagen en begin van de seizoenen. Uiteraard is er nog ruimte over voor je eigen notities. Leuk als cadeau, voor een ander of voor jezelf! Nu slechts € 4,99 met gratis verzending binnen NL.

Roots
Knappe wintergasten
Koperwieken

Koperwieken komen vanuit het hoge noorden naar de Lage Landen. Je ziet ze ’s winters vooral in besdragende struiken, parken, tuinen, duinen en langs weilanden. Lijsterbes, duindoorn, hulst en kardinaalsmuts zijn favoriet.
Foto: Sacha Bijkerk

Roots
Stadsbewoner op hoge poten
De blauwe reiger

Ooit was de blauwe reiger een schuwe vogel die voornamelijk leefde in buitengebieden. Tegenwoordig is dat totaal anders: de blauwe reiger is een echte stadsbewoner. Vijf verrassende feiten over deze vogel.
Foto: Conny Schotanus 

Roots
Op een magisch mooi nieuwjaar!
10x natuurlijke lichtjes

Bioluminescentie is het vermogen van organismen om zelf licht te creëren. Een van de meest bekende lichtgevende dieren is de glimworm – die beter bekend staat als vuurvliegje. Maar bioluminescentie komt vooral onder water voor. Roots zet 10 fascinerende lichtmakers in de spotlights, mét video’s.
Foto: Getty Images

Roots
Heerlijk (leren) vogelen in de lente
Ga je mee op Roots vogelweekend?

Heb je altijd al een keer vogels willen leren kijken? En het liefst op een eiland, zoals Texel? Ga dan van 19 t/m 21 april 2024 mee met een Roots/BirdingBreaks vogelweekend op Texel. Vogelkenner en Roots Vogelmagazine columnist Klaas de Jong laat je de mooiste vogels zien en horen.
Foto: Paul Böhre

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden