Nu in de winkel!

Het nieuwe nummer van Italië Magazine is nu overal verkrijgbaar. In deze editie o.a.:

  • Prachtige autoroute van Ferrara naar Ravenna
  • Parma biedt veel meer dan heerlijke prosciutto en Parmigiano Reggiano
  • Interview met Andrea Vreede, Vaticaan-kenner en -correspondent
  • Een historische treinreis door Abruzzo
  • De Castelli Romani, al eeuwenlang een favoriet van de Romeinen
  • Smakelijke, eenvoudige recepten uit de Saladebijbel
  • Portret van de futuristische schilder en beeldhouwer Umberto Boccioni
En natuurlijk nog veel meer tips, adressen, achtergronden en besprekingen!

Tuintherapie in Perugia

Tuinliefhebbers opgelet! De Perugia Flower Show – de markt voor zeldzame en ongewone bloemen en planten – keert terug. Dit jaar in het prachtige decor van Barton Park in de Umbrische hoofdstad Perugia. De exposanten ­tonen de meest bijzondere soorten aan het publiek: van rozen, hortensia’s en orchideeën tot olijfbomen, vetplanten en mediterrane ­planten. Er zijn ook stands met tuingereedschap, handwerk, tuintextiel en nog veel meer. Daarnaast wordt er van alles georganiseerd: ­gratis workshops, bloementherapie en proeverijen van bloemen en wilde kruiden. Ook voor de allerkleinsten staan er activiteiten op het programma om hen kennis over ecologie en respect voor de natuur bij te brengen.
Perugia Flower Show, 20-21 mei 2023, Barton Park, Perugia. 

Stem op je favoriete restaurant!

Dit zijn de tien genomineerde restaurants die kans maken om ‘Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2023’ te worden. Te winnen zijn een juryprijs en een publieksprijs. 

BRENG HIER JE STEM UIT VOOR DE PUBLIEKSPRIJS 

In Italië Magazine nr. 5, 2023 wordt bekendgemaakt welke restaurants gewonnen hebben.

Huisje, boompje, fresco

Casa dei Vettii lag na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n.Chr. eeuwenlang verstopt onder gestolde lava en een dikke laag as. In 1894 begonnen archeologen met het uitgraven van deze Romeinse villa; men trof een bijzonder goed geconserveerd huis aan met indrukwekkende fresco’s op de muren. De casa is vernoemd naar de eigenaren Aulus Vettius Conviva en Aulus Vettius Restitutus: twee voormalige slaven die na hun vrijlating een fortuin hebben verdiend in de wijnhandel. De heren kochten de villa in het begin van de eerste eeuw en lieten deze verbouwen tot een luxe woonhuis. Na een renovatie van twintig jaar is de villa begin 2023 opnieuw opengesteld voor publiek.
Casa dei Vettii, Vicolo dei Vetti, Pompei (Campania).

Win: Het intieme leven

In Het intieme leven onderzoekt Niccolò Ammaniti de hedendaagse Italiaanse maatschappij. De zwarte komedie speelt zich af in de kringen van politici, rijkelui en celebrity’s. Ammaniti laat je nadenken over onbewuste drijfveren, verdrongen herinneringen en een verdraaide realiteit. Het gaat over Maria Cristina Palma, de vrouw van de Italiaanse premier. Ze is oogverblindend mooi en lijkt haar leven perfect op orde te hebben. Maar niets is wat het lijkt. Achter al die pracht schuilt een verdrietige ziel, getekend door het verlies van haar broertje. Een opgedoken filmpje verandert alles. 
Niccolò Ammaniti, Het intieme leven, Uitgeverij Lebowski, € 22,99.
 
Wij mogen 3 exemplaren weggeven. Kans maken? Vul dan hier je gegevens in. 

Muzikaal talent in Cortona

Een pure muzikale ontmoeting, vol energie en passie in het hart van Cortona! Dat is het Nume Festival, een internationaal klassiek muziekfestival als onderdeel van de prestigieuze strijkersacademie. Zowel grote internationale artiesten als nieuwe generaties zullen er optreden. Het hoofddoel van het festival is om de jongere generatie te ondersteunen in hun artistieke loopbaan. Ze krijgen de kans om op te treden in concerten en internationaal bekende artiesten te ontmoeten.
Nume Festival, 19 t/m 25 juni 2023, Cortona. 

Speciale aanbieding

6 x Italië Magazine + Autoroutes Noord- en Midden-Italië

Deze fijne Capitool gids heeft 25 autoroutes die je diep het ongerepte Italiaanse platteland in brengen met onderweg charmante eethuizen en accommodaties. Bij elke route hoort een wandeling door een oude stad of een fraai landschap, en vind je activiteiten en tips voor het kopen van lokale producten. De routes gaan o.a. door de regio van de Italiaanse meren, Venetië en Veneto, Umbrië en Le Marche. 

Dit jaarabonnement (6 edities) kost € 42,50 plus eenmalig €4 verzendkosten voor de gids. Ben je al abonnee en wil je tóch graag de gids ontvangen? Bestel dan hier Autoroutes Noord- en Midden-Italië voor € 26,99 en krijg hem gratis thuisgestuurd.

Luxeresort Almar Giardino di Costanza

Mazara del Vallo, een klein stadje in de Siciliaanse provincie Trapani, is een luxeresort rijker: Almar Giardino di Costanza. Voor de ultieme wellnesservaring boek je een behandeling in hun Almablu Wellness & Spa, waar unieke rituelen worden gebruikt, geïnspireerd op de traditionele Chinese geneeskunde, om zo harmonie, sereniteit en evenwicht te herstellen. Almablu beschikt ook over een ruimte gewijd aan pilates, hatha en yin yoga.  
Almar Giardino di Costanza en Almablu Wellness & Spa, Mazara del Vallo, Sicilië.

Win: Princess

Naar ware gebeurtenissen. Princess is een 19-jarige zelfverzekerde immigrante die haar geld verdient met tippelen in de bossen rondom Rome. Ze kent het bos op haar duimpje en dealt telkens met de geur van geld, gevaar en gevoelens. Op een dag ziet ze een man paddenstoelen plukken en biedt haar diensten aan, maar daar wil hij niets van weten. Weken later, als ze elkaar weer tegenkomen, zoeken ze, nieuwsgierig naar elkaar, toenadering. Het is het begin van een romantische relatie, maar Corrado’s drang om Princess te redden, staat in de weg. Vanaf 4 mei in de bioscoop. Zie de trailer

Wij mogen 5 x 2 kaartjes voor deze film weggeven! Kans maken? Vul dan hier je gegevens in. 

Facebook
Instagram
Website

U ontvangt deze e-mail omdat u heeft aangegeven (commerciële) e-mails van de diensten en producten van
Credits Media te willen ontvangen of een abonnement heeft op een van onze tijdschriften.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp