Bouwmachines
Online versie
Mainimage
Praktijktest met LNG in bouwmaterieel
Een aantal partijen in de markt werkt aan een onderzoek naar de potentie van vloeibaar aardgas in bouwmaterieel. Vergeleken met diesel zou Liquefied Natural Gas, kortweg LNG, minder uitstoot veroorzaken, geluid reduceren en goedkoper zijn. Een later dit jaar te houden praktijktest moet uitwijzen of dit ook werkelijk zo is.
Video: Kobelco graafmachine met automatische kantelfunctie

De Kobelco SK210-10 kan nu worden voorzien van een Engcon draaikantelstuk met automatische kantelfunctie. De bak van de rupsgraafmachine wordt via het ICT-systeem automatisch op de juiste hoogte en kanteling gebracht.

Lees verder >
Het gele hesje verdwijnt, oranje boven op alle bouwplaatsen

De gele jas van spoorwerkers verdwijnt. Per 1 juli 2019 stapt de hele bouw over op oranje werkkleding. Nooit meer een zee van gele hesjes bij een groot spoorproject. Waarom is dat eigenlijk?

Lees verder >
Mammoet wereldwijd de grootste in zwaar transport

Met 3150 aslijnen voor platformwagens en 4365 voor trailers is Mammoet op de eerste plek terechtgekomen van de ranglijst van 50 grootste transporteurs. Het tijdschrift International Cranes and Specialized Transport stelt deze lijst samen.

Lees verder >
‘Verkoop hijskranenbouwer Hyva op til’

De Nederlandse maker van hijskranen en hydraulische cilinders Hyva wisselt naar verluidt van eigenaar. De Aziatische investeerders Unitas Capital en NWS werken aan de verkoop van hun meerderheidsbelang in het bedrijf, meldt Bloomberg op basis van ingewijden.

Lees verder >
Rotar levert twee nieuwe sloop-/sorteergrijpers aan Boverhoff

Rotar heeft twee nieuwe sloop-/sorteergrijpers geleverd aan Boverhoff Sloopwerken in Heerde. Het gaat om twee exemplaren van de RG 48-N.

Lees verder >
Emmer Schroot- en Metaalhandel koopt tweede nieuwe Fuchs

Emmer Schroot- en Metaalhandel heeft een nieuwe Fuchs MHL350F in gebruik genomen. Het is de tweede nieuwe Fuchs voor het bedrijf binnen een jaar.

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright