ELF Voetbal nieuwsbrief van 17-05-2022
Premier League gaat richting weekend van de apotheose: dit staat er nog op het spel

In Nederland hadden we een knotsgekke laatste speelronde waarin er volop werd gestreden tegen degradatie en meerdere teams kans maakten op de play-offs voor Europa. Ook in Engeland zit er een spetterend slot aan het einde van het seizoen aan te komen. Dinsdagavond speelt Liverpool haar laatste wedstrijd voor het beslissende weekeinde waarin het jacht maakt op de titel, maar kan ook alles al uit handen glippen. Dit staat er vanaf vandaag nog allemaal op het spel.


lees verder
ESM Gouden Schoen-winnaar Lewandowski beëindigt zijn seizoen met nieuw record

Waar mag de ESM Gouden Schoen 2021/22 naar toe worden gestuurd? De kans lijkt klein dat de uitreiking dit jaar in München plaatsvindt. Robert Lewandowski kroont zich volgende week officieel tot winnaar van het klassement van de Europees Topscorer van het Seizoen, maar de Poolse goalgetter meldde tevens dat hij het hoofdstuk Bayern München afsluit.

lees verder
ELF Voetbal nummer 5, ereronde: met Donyell Malen, Guti, Ajax en het late Bosman-arrest, Pröpper en pa en zoon Westerhof

De zomer(vakantie) nadert. Maar eerst moet er nog een aantal Europese prijzen worden uitgereikt. Wint Feyenoord bijvoorbeeld de Conference League in een historisch coëfficiëntenseizoen? ELF Voetbal nummer 5 biedt een mooie ontspannen voorbereiding richting de eindstrijd in Tirana. Deze keer interviews met Donyell Malen, Érick Gutiérrez, Hans en Wout Westerhof en een verhaal over de ongewenste transferzomer van Ajax.

lees verder
Dit waren de hoogtepunten van een opmerkelijk voetbalweekend

Het weekend zit er weer op en daarom is het tijd om terug te blikken. Er vonden dit voetbalweekend flink wat opvallende momenten plaats tijdens de voetbalwedstrijden en dat kwam onder meer doordat de nieuwe trainer van Ajax kampioen wist te worden, Liverpool op meerdere manieren een topweekend beleefde en in de Serie A de climax in de titelstrijd naderde. 

lees verder
Vacature: Stage lopen op de redactie van ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder
Terugblik op vier jaar Ten Hag bij Ajax: het beste elftal

Recent werd bekend dat Erik ten Hag Ajax na 4,5 bijzondere jaren gaat verlaten. De Tukker maakt de stap naar de wereldtop en wordt de nieuwe trainer van Manchester United. In deze serie van artikelen blikken we terug op de meest bijzondere momenten van de trainer bij Ajax. Met in dit artikel: het beste elftal.

lees verder
Interview Juventus-talent Dean Huijsen: "We gaan met Oranje Onder 17 naar EK om te winnen"

Bulgarije, Polen en Frankrijk. Respectievelijk de tegenstanders die Oranje Onder 17 in de poulefase van het EK vanaf maandag gaat trachten te verslaan. Dean Huijsen, de net zeventienjarige centrale verdediger van Juventus, kijkt al verder. "Ik wil niet alleen onze poule winnen. Ik wil het EK winnen."

lees verder
Interview Menno Koch, sterkhouder van CSKA Sofia: "Google Translate doet hier wonderen"

Hij wilde graag weer om de bovenste plekken strijden, prijzen winnen en Europees aan de bak. Toen Menno Koch die kans bij CSKA Sofia kreeg aangeboden, greep de 27-jarige centrale verdediger die optie met beide handen aan. In Bulgarije ontdekte hij dat de taal een ander alfabet kent. "Google Translate doet wonderen."

lees verder
De PANNA! Voetbalagenda 2022-2023 is er weer!

Hij is er weer: de nieuwe PANNA! Voetbalagenda 2022-2023. Vol leuke top tien-lijstjes, mooie paginagrote foto's van de grootste talenten en de grappigste moppen. En natuurlijk handige pagina's om je schoolrooster in te vullen of je huiswerk. En natuurlijk je eigen wedstrijd van dat weekend.

lees verder