‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nyt om kræftforskning 23-11-2020

Prestigefuld pris til forsker fra Kræftens Bekæmpelse

Professor Susanne Krüger Kjær modtager i år den kliniske KFJ-pris for sin unikke og innovative forskning i virusset HPV og livmoderhalskræft. Hendes forskning har haft stor betydning for forebyggelse af gynækologisk kræft og har medvirket til, at vi i dag har en vaccine mod HPV.
Læs mere

Mød prismodtageren

"For mig er det vigtigt, at de forskningsresultater, vi skaber hver dag, hurtigt kommer ud og gør gavn hos patienterne og for folkesundheden." Hør professor og forskningsleder Susanne Krüger Kjær fortælle om sin forskning i HPV-relateret kræft og HPV-vaccinen.
Se video

Ny viden om hemmeligheden bag sejlivede hjernekræftceller

Ny forskning fra Kræftens Bekæmpelse udpeger et protein, der ser ud til at være centralt for hjernekræft af typen glioblastom. Proteinet spiller en særlig rolle i de stamceller, som ofte er modstandsdygtige over for strålebehandling. Forskerne håber derfor at opdagelsen kan være med til at forbedre strålebehandling af sygdommen.
Læs mere

Kendt virus kan spille en rolle for hjernekræft

Et udbredt virus kan have en stor betydning for hjernekræftceller af typen glioblastom. Det viser nye resultater fra svenske forskere og forskere fra Kræftens Bekæmpelse, som har set lovende resultater ved at behandle glioblastom-patienter med antivirus middel.
Læs mere

Ny viden om hjernekræftceller og strålebehandling giver håb om nye veje for behandling

Forskning fra Kræftens Bekæmpelse peger på, at proteinet RPA kan spille en nøglerolle, når hjernekræftceller bliver modstandsdygtige over for strålebehandling. Hæmning af RPA i laboratorieforsøg gør atter kræftcellerne følsomme over for strålebehandling og giver håb om nye behandlinger mod sygdommen.
Læs mere

Hvordan kan vi mindske ulighed i screening?

Særligt sårbare mennesker deltager sjældent i kræftscreeningsprogrammer. Derfor skal et nyt forskningsprojekt, som er et feltarbejde blandt udsatte grupper, undersøge hvorfor, og hvordan man kan få flere til at deltage. Projektet er ét af otte forskningsprojekter, som har fået støtte fra Kræftens Bekæmpelses Psykosociale Udvalg.
Læs mere

Kan ny metode opspore lungekræft tidligere?

Lungekræft er den største årsag til kræftrelaterede dødsfald i Danmark. Diagnosen stilles generelt for sent, og kræften er svær at finde i de tidlige stadier. Et nyt forskningsprojekt, som i år modtager midler fra Knæk Cancer, skal undersøge, om en ny metode kan bruges til at opspore lungekræft tidligere og mere skånsomt. Læs mere