Debatteer mee over de toekomst van onze haven! 

Koersen op onafhankelijkheid


Hoe moeten we als haven inspelen op wereldwijde conflicten? Verliezen we onze onafhankelijkheid door de invloed van landen als China en de VS? Moet Rotterdam wakker worden? Deze vragen werpen onzekerheid op over de toekomst van de Rotterdamse haven. Of biedt de huidige situatie juist kansen om onze sterke positie te benutten en te streven naar meer onafhankelijkheid?

Op 12 december viert het
Havendebat Rotterdam zijn 25ste verjaardag. We blikken terug op 25 jaar debatten en actualiteiten, maar kijken ook vooruit. Waar dient de haven nu op in te spelen om een toekomstbestendige haven te blijven? Ontdek antwoorden op deze vragen, ontmoet de sector en vier de verjaardag van dit jaarlijkse havendebat! Schrijf u vandaag nog in en bemachtig een ticket.
 
     
 
Programma
Met debaters maar ook het aanwezige publiek duiken we gedurende debatrondes in onder andere de volgende stellingen:

China heeft als buitenlandse investeerder te veel invloed op de Rotterdamse haven

Hoe groot is de rol van China echt in onze haven en wat zijn de geopolitieke risico's hiervan? Heeft de Rotterdamse haven nog wel voldoende controle over haar eigen toekomst, of schuiven we langzaam richting een situatie waarin buitenlandse investeerders, zoals China, de koers bepalen? De betrokkenheid van buitenlandse actoren zal de komende jaren blijven stijgen. Tijdens deze debatronde gaan we de confrontatie aan met deze prikkelende stelling en verkennen we de balans tussen economische kansen en strategische autonomie.

Graag tot 12 december!

Met vriendelijke groet,


De uitkomst van de Amerikaanse verkiezingen heeft een significante impact op de economische groei van de Rotterdamse haven

Hoe raken politieke beslissingen in de VS de Europese markten en wat betekent dit voor de toekomst van de Rotterdamse haven? Welke strategieën kan de haven implementeren om zich aan deze veranderingen aan te passen? Deze debatronde biedt niet alleen waardevolle inzichten in de onderlinge verwevenheid van geopolitiek en economie, maar daagt ons ook uit om na te denken over de veerkracht van de haven in een snel veranderende wereld.
 

Zoey Leigh Hendrickx
Projectmanager

zoey.hendrickx@nt.nl
 +31 (0)6 18 683 095 

Partners 



Organisatie