Beste meneer / mevrouw Do
De Koninklijke Nederlandse Munt presenteert u met trots de Themaset van 2020. Deze jaarlijks terugkerende uitgifte, traditioneel gelanceerd op Prinsjesdag, volgt het Nederlandse Koningshuis. De set geeft u een schitterend beeld van onze royals en haakt in op actuele gebeurtenissen.

De Koninklijke familie tijdens 75 jaar vrijheid
Tijdens het lustrumjaar 75 jaar vrijheid staat de verbindende rol van het Koningspaar centraal in de Themaset. We nemen u mee langs enkele memorabele gebeurtenissen. Zo staan we stil bij het bezoek aan het World Holocaust Forum op 23 januari 2020 en de bijzondere herdenking op de lege Dam tijdens Nationale Dodenherdenking. 

Naast alle Nederlandse euromunten van 2020 bevat de set een exclusieve uitgifte. Het ontwerp symboliseert verbinding en vrede. Een vredesduif met olijftak en de leus ‘Geef vrijheid door’ sieren de voorzijde. Het Wilhelmus wordt in microtekst weergegeven op de keerzijde. Het volkslied verbindt Nederland in het jaar waarin we fysiek van elkaar gescheiden zijn. 

De Themaset 2020 is de afsluitende uitgifte van de nationale viering 75 jaar vrijheid. De set is gelimiteerd tot 3.000 stuks, bestel dus snel!
Bekijk en bestel
Bekijk en bestel: Themaset 2020
Privacy  •  Voorwaarden